15. lokakuuta 2011

kuuraa ja kiekauksia

Olipa hieno aamu eilen, kuurassa maa ja hieman pilveä taivaalla. Otin meidän luppakorvan mukaan ja lähdimme metsäreissulle...kahvit mukana. Aamuhämärissä hipsimme tuonne metsän siimekseen ja laskin Oltun irti tutkimaan metsän tuoksuja. Nousin ison mäen päälle ja sieltä olikin aika tunnelmalliset näkymät auringon noustessa.


 Kummallisen hiljaista oli... eivät linnut laulaneet...pyy vihelteli puunrungon takana omaa nuottiaan...mukamas kovinkin piilossa..pää sieltä varovasti pilkistellen.....etenin pitemmälle metsään... kunnes... MITÄ... !! Metsän keskelle hirsisen upean talonsa rakentaneiden "uudisraivaajien" kukko se siellä kiekaisi ilmoille haareminsa koossapitämiskiekaisun ja antaumuksella...liekkö sen Pärssisen serkku, niin ponteva oli kajahdus...aivan kuin olis aavistanut lähestyvän uhkan, vaikken sitä taatusti ollutkaan. Etsin sopivan istuinpaikan ja siitä sitten asetuin kahville ja kuulostelin Oltun touhuja, kylläpä sai puppelit olla rauhassa tänä aamuna..niinkuin yleensäkin...nää meidän ajokit eivät ole niitä valioyksilöitä :) Ajattelin, että miltähän näyttäisi sellainen neulottu nuttu ajokilla pupun seurailu hommissa...vois siinä ristiturpa naureskella katketakseen piilopaikassaan ja Oltulle tulla nolo.. sellaisen nimittäin siskoni neuloi juuri jollekin tuttunsa pikkukoiralle Novitan lehden mallin mukaan. No taisi siinä sitten kolme ja puoli tuntia vierähtää iitraillessa metsän meininkiä, siis minähän en metsästä, kunhan vaan luurailen tuolla...ja koirat saavat vapaasti nuuskutella pitkin metsiä, joihin on lupa olemassa. Jotain kuvattaavaakin sattui eteen, joista muutamia seuraavana...

..onko joku nukkumassa ... :)

viuh, viuh...

 


kielon tulevaisuuden toivot aamunkajossa
Aika paljon taas tuli matskua, mutta toivottavasti nää eivät nyt ihan kyllästytä teitä lukijani... 

Ja sitten...olen niin huisin iloinen uusista ja vanhemmistakin lukijoistani, KIITOS teille, olette minulle kuin kavereita, olen niin yllättynyt tästä, koska en odottanut, että tästä muotoutuisi niin tärkeä juttu minulle. Kerron nyt hieman, miksi viihdyn näissä kuvioissa, olen ollut s.lomalla jo puolitoista vuotta vakituisesta työstäni jalkaongelman vuoksi ja nyt sitten olen "löytänyt" valokuvauksen ja bloggailun, yhdistää mukavasti puutarhailun ja luontojutut. Nämä tukevat niin  toisiaan ja pistävät hieman yritystä kuvaamiseen. Ja sit se, että on samanhenkisiä kavereita, jotka jakavat ja jaksavat nää kukka- ja luontohuuhailuni :) KUN (ja jos) saan jalkani kuntoon ja palaan töihin, ehkä päivitykset hieman harvenevat, mutta en varmaan lopeta tätä harrastusta :)

OIKEIN HYVÄÄ PYHÄNSEUTUA KAIKILLE!


4 kommenttia:

 1. Kivoja luontokuvia, syksyinen luonto on niin kaunis :)

  Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 2. Kiitos, mukava kun tykkäät ja hyvää tulevaa viikkoa sullekin!

  VastaaPoista
 3. Hyvien kuvien parissa viihtyy, ja niitä sinulla on, mukava kattella!

  VastaaPoista
 4. Kiitos Laura! Ja kiva kun tulit lukijakseni :)

  VastaaPoista

Kiva kun kävit! Kiitän ja ilahdun kommenteista :)