7. lokakuuta 2011

perjantai..ei mikään turha päivä

Mutta...hammaslääkäriin joutui suunnistamaan, puraisin eilen illalla luumua hiukan varomattomasti ja hammas narskahti siihen luuhun ja melkoinen lohkeema tulikin alahampaaseen! Olihan muuten omituista purskutella vettä suussa, avoimesta kolosta pruiskahti niinkuin olis falski männän tiiviste, minne sattuu! Ihan vaan esimakua tulevasta jossain vanhainkodissa puolihampaattomana :) Onneksi lääkäri sai aukon kätevästi umpeen.
Kotiin tultuani aloinkin sitten piiiitkästä aikaa leipomaan. Joitain vuosia sitten selkätoipilaana leivoin lähes joka päivä pari kuivakakkua...oli niitä sitten melkoisesti pakkasessa, no, onneksi suurimman osan sain syötettyä muille, ei nimittäin oma vyötärö kestäis moista määrää. Sen vuoksi en leivokkaan kovin paljoa, vaikka niin kovasti tykkäisin siitä puuhasta. Nyt leivoin Erilaista Omenapiirakkaa. Vinkin sain veljeltäni, joka oli bongannut sen netistä. Hän kun leipoo karjalanpiirakat, kukot yms. herkut. Piirakkaan ei tuu kauheesti sokeria ja siinä käytetään tuorejuustoa ja Creme Vanillaa täytteeseen.  Kova tuuli aiheutti PIKKASEN ylimääräistä jännitysmomenttia, sähkökatkoja, mutta loppu hyvin, kaik hyvin. Pullahiiri maisteli jo piirakkaa, hyvää tuli  ja kun sitten vielä vaahdottaa lopun vaniljakastikkeen siihen seuraksi, niin nam...
 
                                                  ..siellä se paistuu (ja piti sitten pottiskin tulla kuvaan :)


 ...ja valmiina liinan alla jäähtymässä


Päiväposti toi sitten siementilauksenkin, josko sinne lavaan saisi vielä täytettä. Kalvaspikarililja, tummakurjenpolvi, purppuraluppio, kärhö, puna- ja valkovirma, jälkimmäinen kaupantekijäisiä, sellaisia EHKÄ joskus sitten kasvaa miunkin pihalla. En tiedä kyllä, milloin nää olis viisainta kylvää, koska täsmälliset ohjeet ovat hieman hankalia noudattaa, ehkäpä lämäsen nää tuonne lavaan ja katson sitten nouseeko sieltä yhtään mitään parin vuoden sisällä :)


Kävin vielä nappaamassa kuvan kelloköynnöksestä, se on niin kauniisti alkanut muuttaa lehtiään violetin suuntaan, jouduin sitä jo hieman "raastamaan" kun oli kietoutunut amppeleihin kiinni ja jouduin ne ottaamaan jo pois.                                                 ...kukkiakin vielä...

..ja toihan se posti uuden Novitan lehden, siinä oli mukana sukkalehtikin... jos minäkin saisin taas ees yhdet sukat aikaiseksi, minun mieleen on enempi lapasten neulominen, viimetalvena neuloin kirjokintaita kymmenkunta paria, sukkia vain pari paria. Kas, joku mättää sukkien neulomisessa, toinen sukka jää tekemättä, olen yrittänyt tehdä koneellekin, silloin kun harrastin vielä koneneulontaa, mutta silloinkin jäi toista vaille :D ei tullu paria...heh.. No tulipa pitkä juttu... mutta niin on...hiljaiseksi ihmiseksi, omituisesti nää tarinat kirjoittamalla venyvät... Nyt jään oottelemaan tietsikkamiestä, pitäs uusi pöytäkone asennella käyttökuntton, en itse uskalla mitään AutoCadeja siirrrellä...vanhalta uudelle...miun ukeli ei semminkään, hän vaan taitavasti käyttää ohjelmaa...muuten maistuiskohan sille, siis tietsikkamiehelle... tuo omenapiirakka..??


2 kommenttia:

  1. Hih siemanlistaa lukiessani meinasin jo ääneen mainita, et on Tätistä tainnut tulla "ällä" vikainen mut tarkemmin tutkittuani niin ei olltkaan :)

    VastaaPoista
  2. Joo, ei oo ällävikkaa :D eikä oo näkyny tietsikkamiestä...piirakka oottaa...siis op ;) muita kahvittelijoita...vai pitäskö syyvvä IHA ITE !!

    VastaaPoista

Kiva kun kävit! Kiitän ja ilahdun kommenteista :)