15. joulukuuta 2011

haaveilut kesästä, osa 2

Otsikoin näin, sillä viittaan postaukseen "haaveissa vainko...". Onhan tuo kesä taas muutamaa viikkoa lähempänä, vaikka luntakin on pitänyt odotella. Nyt sitä on ehkäpä 15 cm, mutta uhkaavasti häipyy taas, kun on niin suvikeli...rapa roiskuu teillä. Pysyisi nyt vaan jouluntienoon, niin olis joulu joulun tuntuinen ja muutenkin, kasvien suojan vuoksi olisi korkea aika kunnon talven tulla!

No mutta, niistä kesähaaveista sen verran että, tuli mieleeni taas syysostokset Tommolan tilalta.


Hohtopiikkiputki, kookas, erittäin tukevavartinen upea kasvi, sopii esim. havujen viereen värinsä vuoksi, on niin hopeinen. Kasvaa n. metrin korkuiseksi, viihtyy kuivahkossakin maassa, niinkuin muutkin piikkiputket. Itse laitoin sen vuorimäntyjen eteen aurinkoiseen, hiekansekaiseen multaan. Saapas nähdä, kuinka jaksaa siinä kasvaa minua ilahduttamaan. Kuva on otettu ostopaikasta perennapihalta, joten minun hopeakaunistuksella on vielä pitkä matka tuohon pisteeseen:)


.

Tämä päivänsilmä on minusta tosi hieno, kasvaa parin metrin korkeuteen parhaimmillaan ja sen varsissa on hieno tummanpunainen väri, en ole aiemmin tällaista tavannut. Pitäisi menestyä erittäin hyvin täällä IV vyöhykkeellä, onhan täällä joissain pihoissa sitä perinteisempää keltaista karhealehtistä versiota. Minä ihan retkahdin tähän aurinkoiseen kasviin ja mikä parasta, sen kukinta osuu heinä-syyskuulle, joten on varmaa aurinkoa tiedossa pihaan, jos se miun pikkutaimi päättää alkaa kasvamaan rehevästi. Kaipa sekin vähän tästä allekirjoittaneesta riippuu... Tämä perenna viihtyy ravinteikkaassa ja aurinkoisessa paikassa. Että tallaisia haaveita tällä erää...

Joulu tulee ja valmisteluja ei paljonkaan ole tullut tehdyksi, äidin syntymäpäivien tiimoilta oli puuhaa ja joulujutut ovat jääneet taustalle.Syntymäpäivät olikin mukavat ja sankari jaksoi tosi hyvin. No tuleehan se joulu kyllä vähemmälläkin... ja varsinkin, kun olemme kahdestaan kotosalla. Eipä sitä hyvin paljoo sitten tarvitse väsäillä. Hieman leipomista ja laatikkojuttuja ja lasimestarinsilliä.. ja karjalanpiirakoita, ne kyllä ostan voitelemattomina suoraan leipomosta, siinäpä sitä.. Mukavaa vain olla rauhassa kotosalla ja nauttia kiireettömästä ajasta...

...joten hyvää ja rauhallista joulunalusaikaa kaikille...postaillaan!
5 kommenttia:

 1. Pikkiputkea minäkin istutin viime kesänä. Toivottavasti kasvavat isoiksi ja komeiksi...

  Rauhallista ja mukavaa joulun odotusta.

  VastaaPoista
 2. Kivaa...saadaan sitten vertailla kasvejamme:)

  Oikein leppoisaa joulun odotusta myös sulle!

  VastaaPoista
 3. Mullekin tuli eilen kunnon kesähaikeus, kun pääsin puutarhan kasvihuoneella käymään... Tämä pimeys alkaa ottaa päähän tosissaan!

  VastaaPoista
 4. meillä tulee ihan täytenä vettä ja lumet sulaa..nyyh...pimmeetä...mutta ei lannistuta...kyllä me selvitään auringon pilkahduksiinn saakka:) Hyvää jouluviikkoa sulle, Maikki!

  VastaaPoista
 5. The plant in the first picture is lovely and very unusual. Merry Christmas and a Happy New Year to you too, I hope your new year is filled with happiness and joy.

  VastaaPoista

Kiva kun kävit! Kiitän ja ilahdun kommenteista :)