17. tammikuuta 2012

kärhöunta keskellä päivää

Lumiset ovat maisemat tällä leveysasteella ja lapiot ja kolat ovat viuhuneet pihassa, tosin ei allekirjoittaneen kohdalla kovinkaan. Vuorimännyt kannattelevat valtaisia lumipallukoita oksillaan. 

Siinäpä sitten aasinsilta siihen, että eilen viipyilin neulomusten lomassa nettisivuilla, joissa oli juttuja kärhöistä. Kovasti näen silmissäni ensikesänä kirsikanpunaista kärhönkukkaa valtoimenaan noiden lumipallerojen tilalla. Olin niin antaumuksella lueskelemassa hoidosta, leikkuusta, istutuksesta ym.. ja kas uni tupsahti silmään kesken kaiken... siis voiko oikeasti uupua siitä, kun suunnittelee ja maalailee mielikuvia...näköjään voi, vai onko aivotkin jo heikentyneet kestämään moista rasitusta... kyllä pikkasen itsekseen huvitti, kun havahduin unesta, nököttäen naama melkein näppäimistössä kiinni, onneksi olin itsekseen kotosalla, en jäänyt kiinni. Vaikka mitäs tuo olisi haitannut, vaikka joku olis nähnytkin, mukava juttuhan tuo...No, neulomiset jatkuvat ja ehkäpä pitää jokunen siemenluettelokin tilata, että saisi ajoissa jotain purnukkaa tuonne kodinhoitohuoneen ikkunalle ja "vähän" muuannekin...

Hyvää tammikuun taaperrusta kaikille lukijoilleni, huom! pohjoisessa se kaamos on jo loppunut, joten valoa, valoa tulossa!
2 kommenttia:

  1. Ihana:) Tuo torkahduksesi koneelle:) Vuorimännyistäsi tulee varmasti upeat "kärhötelineet". itse istutin viime kesänä ´Georg´-kärhön vanhan alhaalta paljasrunkoisen katajan alle,jospas se tulevana kesänä jaksaisi jo kiipeillä pitkin runkoa ylös asti.

    VastaaPoista
  2. Joo :D...mulla oli joku ihme vaihe, tuntui olevan niin herkässä torkahtelu silloin..nyt on jo toinen fiilis...ehkäpä tuo valo alkaa tehdä tehtävänsä.
    Täytyypä käydä vilkaisemassa jostain, millainen on 'Georg' -kärhö...

    VastaaPoista

Kiva kun kävit! Kiitän ja ilahdun kommenteista :)