31. tammikuuta 2012

kevätvalmisteluja...mukaJa nyt sitten on tullut tilatuksi siemeniä...Exoticgardenilta... en voinut vastustaa. Pitäähän sitä saada jotain tarkkailtavaa :o.. No en tilannut paljoa, mutta kärhöjä ajattelin kokeilla, josko onnistuisi niiden idättäminen, jotain muita siemeniä jäi syksyltä,  mutta niiden aika ei ehkä vielä.
Kärhöt tarvinnevat kylmäkäsittelyn, jo vain se onnistuu lumihangen aikaan. Kukkakaverini suhtautuu niin rempsakasti tuohon puuhaan, kyselin taannoin neuvoa ja hän vastasi, että siihen vaan matalaan astiaan multaa ja reikiä pohjaan ja sinne vaan hangelle odottelemaan kevättä, kyllä ne siitä itävät... sanoisinpa että oikea asenne, mitä suotta niitä "hellimään" enempää, niinhän ne luonnossakin saavat kylmäkäsittelyn. Ei tarvitse mihinkään jääkaappiin survoa purkkia ja purnukkaa. Hänellä ainakin on vallan hyvin toiminut tuo taktiikka, on nimittäin sellaiset viljelmät kaikkea kaunista että huh, ...hienoa, kun ei mene liian tieteelliseksi, sellasesta mie tykkään...
Ajattelin tuossa, että mitenkähän minun kameleonttilehti ja himalajankurjenpolvi jaksavat tuolla hangen alla valeistutuksessaan? Hyvin kai...pikkuinen sinikuusi ja maljakatajatkin ovat peittyneet lumen alle kokonaan, kevätsuojausta varten asettamani tukikepit vaan törröttävät hangesta somat lumipallerot päissään. Onhan tuolla rusupoikakin..tai -tyttö käynyt nuuskimassa apajia, eivät ole vielä tuhoja tehneet, kiitos runsaan kiulukkasadon, ne näyttävät olevan suurinta herkkua jänöille. Voi, jospa meidän ajokkipojat tietäisivät, kuinka lähellä jänöt käyvätkään ruokailemassa. Pakkasta on muuten edelleen n.25 ja kuulas, kaunis talvinen päivä, uunia, takkaa ja hellaa saa lämmitellä reilusti, ihanaa niiden lämpö onkin, pitäisiköhän vielä kynttilöitäkin poltella, lämpöä sitä niistäkin.. :D..no joo...

5 kommenttia:

 1. Luulenpa, että tuollainen "ronskimpi" kylmäkäsittely on juuri se oikea tapa. Minullakin on tuolla tavalla tullut vahvoja taimia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sussi! Rohkaisevaa, siis kannattaa yrittää, viisi lajia kärhönsiemeniä tulossa.. :)

   Poista
 2. Minä kokeilin viime talvena just tuollaista kylmäkäsittelyä,mutta niistä kokeiluista itivät vain kultasateet,niitä tulikin sitten reilusti.Ajattelin nyt testailla useammalla tavalla,jääkaappisysteemiä ja syyskylvöä.Kiinnostaa kovasti mitä sinä kylvit syksyllä,kun mainitsit blogini kommentissa tehneesi syyskylvöjä??Mullakin on monia kylvöksiä hangen alla odottelemassa kevätaurinkoa ja henkiin heräämistä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensiksi, kiitos Tiina "jengiini" liittymisestä, tosi mukavaa:)
   Laitoin pariin lavaan syksyllä kermesmarjaa, kuolanpionia kelt. ja valk. (pionihöperö kun olen), kolmilehteä joka on kai hyvin haasteellinen, sitten kelta- ja sinivaleunikkoa, kärhöjä, punavirmaa, tähtililjaa, ruusunätkelmää mm. jotain muitakin..joten jännitystä piisaa mitä noista sitten tullee. Varmaan riippuu siemenistäkin, millaisia sattuvat olemaan. Sormustinkukan siemeniä pidin pakastimessa talven muinoin ja hyviä taimia niistä tuli. Mukavaa kokeilla kaikkee ja ah, niin mielenkiintoista..ja omakasvattamat sitten ovat niin rakkaita "lapsia" tuolla kukkamaassa :D Mitä siemeniä sinä olet laittanut, on sitten keväällä kiva seurailla, miten meidän käy?

   Poista
 3. "vermikuliitti" sister oli voinut auttaa..:D...

  VastaaPoista

Kiva kun kävit! Kiitän ja ilahdun kommenteista :)