12. helmikuuta 2012

voihan vermikuliitti :)


Ja tämä se on sitten mieltäni askarruttanut jos mikä..jo viime keväänä, kun tutkin siemenlistoja. Tämä V E R M I K U L I I T T I... olen joiltakin kysellytkin, mitä se on, mutta ei ole sattunut tielleni ketään, joka olisi kertonut mulle. Voihan se olla, että se on niin simppeli asia muille ja yhtä arkinen kuin kukkamulta, mutta minulta on kyllä mennyt sivu tämän materiaalin sisältö ja tarkoitus. Nimikin on niin erikoinen, luulin ja kuvittelin aineen olevan jotain tummaa, hyvin pienirakeista jauhetta, vetäiskö tuo nimi jonkin "myrkyn" suuntaan tai sitten vernissaan, joka on taas öljyvärimaaluksen puolelta tuttu aine..hmm..siis en tiennyt mitä etsiä!
No eilen päätin käydä Kukkatalossa tutkimusmatkalla, kuljeksin ja etsiskelin..ei, ei tule vastaan, ja KELTÄÄN en tohtinut kysyäkään. Enhän tiennyt edes millaista se on ja millainen purkki, pussi tai muu sellainen. Ja sitten, jos sitä ei olekkaan olemassakan meidän kaupoissa. Aikani kuljeksin ja kas, siellähän se vermiculite pilkisti hyllyltä, puunväristä vaalea raetta, ja hyvin, hyvin kevyttä.
Aine sisältää vulkaanista , valoa heijastavaa, kosteutta sitovaa ja vapauttavaa materiaalia, on maanparannusainetta. Sitoo maahan kosteutta, lämmittää ja kuohkeuttaa, tuo kasvin juurille happea, nopeuttaa siementen itämistä ja edistää juurtumista. Siispä tätä siemenkylvösten päälle niin a'vot, kyllä kylvöt onnistuvat ;D Oliskohan ehkä kannattanut kysyä ammattilaisilta, eikä pähkäillä vuosia asian tiimoilta... no nyt on asia ratkaistu ja voi siirtyä seuraavaan pulmaan..sitähän tää elämä on..pulmien ratkaisemista...ainakin minulla :o

Aivan ihana juttu tämä...jo 21 lukijaa..hienoa, kun ei tarvitse ihan itselleen kirjoitella..
SIIS ISO KIITOS uusille lukijoille ja samoin entisillekin...palaillaan taas looseille:) 

sunnuntaiterveisin Ansa


6 kommenttia:

 1. No en minäkään ole tiennyt mitä tuo oikein on, nyt tiiän :)

  VastaaPoista
 2. Muistan jossakin puutarhakirjassa mainittaneen, mutta enpä ole minäkään tiennyt, mistä kyse. Taas olen viisaampi:)

  VastaaPoista
 3. Minäpä se olen käyttänytkin jo mainittua ainetta useana vuonna...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sittenhän minä olen kysellyt asiasta vaan liian kaukaa...:D

   Poista
  2. "vermikuliitti" sister olisi voinut auttaa..:D...

   Poista
 4. Good luck with your seed sowing, I hope they grow nicely for you!

  VastaaPoista

Kiva kun kävit! Kiitän ja ilahdun kommenteista :)