9. maaliskuuta 2012

huhuu..kellarista pois....Tänään kävin talvehtijoita ylös kellarista. Tämä yllä oleva muratti tosin vietti talvensa "autotallissa", sehän ei ole enää autotalli vaan n. 15 asteinen tila jossa voi mm. askarrella tai säilytellä kaikkea esim. näitä kasveja. Aika hyvin viihtyi muratti siellä, huoneissa sisälläkin on pari murattia mennyt talven yli.Vasemmalla on patioruusu, kaunis vaaleanpunainen, nostin senkin jo valoa saamaan ikkunan lähelle.

Oikealla on siemenviljelyksiä.
Näistä mainitsin jo aiemmassa postauksessa, nyt sain räpsäistyä kuvan ohi kulkiessa. Niin terhakasti amurinneilikatkin ponnistelevat kasvuun tuolla ihan takana. Etualalla ne itäneet keltakaunokit, välissä on pari kellokukkalajia ja ihan edessä akileijaa, niisä ei vielä näy muuta kuin hiemen pullakoituneita siemeniä:) Prinsessalilja oli kellarissa tällä kertaa, viime vuonnahan se "unohtui" autotalliin ja kuivui liikaa, mutta sain sen virkoamaan kesällä, ei ehtinyt kylläkään kukkimaan mutta hyvän juuriston kasvatti ja viihtyi sitten kellarin viileydessä tämän talven, aika mukavat alut on jo piipottamassa, josko kukkisi tulevana kesänä, sitkeä kaveri tuntuu olevan. Vielähän sinne keltsuun jäi kärhö ja äidin äitienpäiväruusut, ruusut pitää varmaan ensiviikolla nostaa autotalliin. Ja ne daalian mukulat laittaa multiin. Tuijan peittelin, mutta ei oikein hyvin onnistunut, kun tuulee niin hirveästi ettei saanut kiinni verkkoa, täytyy korjailla kunhan tyyntyy.

Huomenna onkin tiedossa retki Ruunaalle kyläilemään, koskien äärelle, tosin jäässähän se joki nyt on..olisi vaan aurinkoinen ilma... valitettavasti ei onnistu hiihto eikä lumikenkäilykään, menee kahvitteluksi ... mutta raikasta ulkoilmaa kumminkin:) 
                             

3 kommenttia:

 1. Hyvin näyttävät selvinneen talvesta.

  Laittelin myös varjostussuojaa ja oli hauska katsella, kun oravan piti heti mennä sitä perään nuuskimaan. Minulla oli selvästi tarkastaja perässä, D!

  VastaaPoista
 2. Ihana kurre :)..on se hyvä kun joku perään katsoo...

  VastaaPoista
 3. Täällä kellari saa vielä hetken aikaa pitää aarteensa, daaliat aion laittaa multiin vasta loppukuusta. Sitä ennen pitää jokunen ämpäri käydä hankkimassa juurakoille. Ja onhan noita tullut ostettua lisääkin. Vielä kun keksin minne ne ämpärit tuuppaan, kuistille mahtuvat ainoastaan kylvökset :).

  Helmikuulla kävin viimeksi kellarin talvetuksia tarkkailemassa, liljat olivat hieman jo aluillaan, saa nähdä kuinka niiden kanssa käy tässä kesän tullen.

  VastaaPoista

Kiva kun kävit! Kiitän ja ilahdun kommenteista :)