26. maaliskuuta 2012

onko vinkkejä tai kokemusta?Minulla on nyt pieni pulma, sain Hollannin tuliaisina tulppaanin mukuloita, joissa näkyy pienet alut. Olisiko nämä nyt viisainta laittaa vaan hiekansekaiseen multaan ruukkuun? Ja jos, niin laittaisinko niin että pinta näkyy vai syvemmälle? Syksyisinhän näiden kanssa on tullut puuhasteltua ja onnistuvat hyvin mutta kevätistutuksesta ei ole yhtään kokemusta. Haluaisin todella näiden säilyvän koska väri on kuulemma erikoisempi tumma lila. Näissä ei näy mitään merkintää pussissa, kun siellä oli ollut laaritolkulla näitä myynnissä.
Kuvassa pilkistävän kauniin metallisen rasian sisällön suhteen ei ole ongelmia, nam..nam..  ;D

2 kommenttia:

 1. No en kyllä tiedä varmaksi sanoa, mutta itse laittaisin ne ruukkuun kasvamaan siihen asti, kun ne voi laittaa maahan oikeaan paikkaansa heti kun maa on sula. Istuttaisin ne samalla nyrkkisäännöllä kuin syyssipulitkin eli sipulin verran multaa päälle.
  Laittaisin ne tarpeeksi isoon ruukkuun kaikki samaan, maahan istutuksen aikaan voisi sitten siirtää "koko ruukullisen kerralla". Se tapa ehkä estää juuriston vahingoittumista parhaiten.

  Laitoin joku vuosi paljon kevätsipuleita ruukkuihin ja syksyllä siirsin kukkineet kukkapenkkiin. Kaikki lähtivät seuraavana keväänä hyvään kasvuun. Mutta en ole tulppaaneja laittanut koskaan, joten neuvoni voi olla ihan vääräkin!!! Toisaalta taas maalaisjärkeni sanoo, että noin voisi tehdä. :D Ota nyt näistä mun höpinöistäni selvää, hih.

  Tässä yksi hyvä linkki sipulikasveista yleensä ja lopussa on juttua kevätistutukista...

  http://personal.inet.fi/koti/doradi/f_bulbp.shtml

  VastaaPoista
 2. Kiitos, Minna, hyvin ovat tolkullisia ohjeita, tuo juuriston säilyttäminen ehjänä kannattaa varmaan huomioida. Kiitos linkistä! Nyt ovat mukulat vedessä hieman likoamassa ja ehkäpä sitten nakkaan ne ruukkuun, ja sitten kädet kyynärpäitä myöten ristiin.....:)
  Hyvää päivänjatkoa!

  VastaaPoista

Kiva kun kävit! Kiitän ja ilahdun kommenteista :)