6. huhtikuuta 2012

pyryä ja pääsiäistä


Tänään on ollut ihan omituinen ilma, välillä paistaa aurinko täydeltä terältä ja hetkessä pyryttää aivan mahdottomasti. Olen viettänyt lähes koko päivän tässä koneen ääressä, kuvia plaraillut edes takaisin, kesähiihtoja varten pitäisi koota materiaalia nettisivuille. Tosi paljon menee aikaa kuvien valitsemisessa ja niiden käsittelysssä. No, nythän on "pitkäperjantai", aikaa on ja mihinkään ei ole kiire. Kävin ulkoilemassa Olavi -koiran kanssa ja kyllä siinä taas neuvoteltiin, kun ajattelin kääntyä kotiin päin. Kiipesi suorastaan nuolaisemaan leuan kärjestä, että heltyisin jatkamaan matkaa, mutta pikkuhiljaa sain askelluksen kääntymään kotiin päin... mutta kotimatka kestikin paljon ajateltua kauemmin...
Aiemmin viikolla oli kivaa puuhaa, kun sain touhuta somistujsuttujen parissa. "Kyläpäälliköllämme" oli syntymäpäivät ja hän pyysi avuksi juhlapaikan koristeluhommiin, no, mukavahan niitä juttuja on laitella ja tosi kivaa se, että voi olla avuksi. Siinäpä suurin somisteluvimma purkautui ja kotiin ei sitten paljon tullut laitettuakaan pääsiäistä..eipä haittaa, pärjää sitä vähemmälläkin... eilen illalla oli vielä pienet "rääppiäiset" ja oli niin mukavaa, että... :)Taimikasvustojanikin kävin hoivaamassa, kyllä se on sitten mukavaa seurata niiden kasvua. Zinniat pitää koulia ensiviikolla, lukemani perustella, niiden kasvatus ei olekaan ihan helppo nakki. Kasvavat paljon korkeutta ja kaipaavat tukea, mutta onneksi en tiennyt sitä siemeniä ostaessani. Kahottaan, tullooko niistä tolokun kasvija. Aiemmin manaamani hirssin siemenet itivät ja niistä kymmenestä siemenestä piipottaa yhdeksän, siis ei kylvö ihan harakoille mennyt... Kuukauden loppupuolella laitan tuoksumiekkaliljan mukulat multaan, kuvassa näyttävät aika somalta. Toivottavasti ensi syksynäkin.. :)

 No niin, kuvakin kertoo, että herkkurakeet ovat menneet ennen kuvausta parempiin suihin... no, syötäväksihän ne on tarkoitettukin ja eipä voi asiasta ihan kokonaan syyttää tuota ukelia..

Hyvää Pääsiäistä kaikille lukijoille!


6 kommenttia:

 1. Kesähiihdot? Nyt tulin uteliaaksi. Vai onko suksissa rullat?

  Tuoksumiekkalilja on todella kaunis, olen joskus sitä nähnyt.

  Hyvää pääsiäisen jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, ne meidän kesähiihdot hiihdetään aidolla lumella naapurin heinäpellolla 30.6. ja käytössä on sekä perinteinen että luistelu-ura. Tapahtuma on järjestetty jo kaksi kertaa...kilpa-, vaikuttaja- hippo- ja retrosarjoineen. Melkoinen noin sadan hengen voimien ponnistus :) ja niin hirrvveen mukavaa yhteispeliä... että sellaista urheilua meillä:D Voin jossain vaiheessa laittaa jonkun kuvankin.. Tsemppiä sulle sinne maratonjuttuun!

   Poista
 2. Tulin tänne vastavierailulle. Enpä tiennyt minäkään tuota zinnioista, saa nähdä miten käy! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tulit :D toivottavasti viihdyit juttujeni parissa. Siis jännäämme zinnioita...

   Poista
 3. Ihanaa, minullakin on tuota tuoksumiekkaliljaa pussillinen odottelemassa maahanpääsyä! Minä muuten kylvin viime kesänä tsinniat suoraan avomaalle kohopenkkiin joskus kesäkuun alussa kai. Kukkivat sitten ihan nätisti loppukesällä ja syksyllä, eivätkä ne mitän tukemista tarvinneet. Mullakin oli 'Envyä'. Mutta ehkä se riippuu kasvupaikasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei :D tuo on rohkaisevaa zinniasta! Siis aina kannattaa yrittää..

   Poista

Kiva kun kävit! Kiitän ja ilahdun kommenteista :)