6. toukokuuta 2012

vaiheessa...


Johan sitä jotain kuvattavaa löytyy minunkin pihalta :) Valkotäpläimikkä nuputtelee jo hienosti, yksi kukkakin oli auennut, mutta aika mitätön oli vielä kuvassa, pitää kuvata sitten, kun on paremmin pikkukukkasia auki.Ihan ensimmäinen kevätesikko yrittää komistella ja tietenkin sinivuokot ovat päässeet vauhtiin meidänkin periferiassa.


Kuvasin tuohon myös sitkeääkin sitkeämmän laakakatajan, tarkemmin en lajia muista, sen istutuksesta on jo vuosia. Ihailen sen kestävyyttä, kun se jää talvella luotujen ja katolta putoavien lumien alle ja keväällä sillä on suorastaan jääpeite päällään. Ihme kasvi, kun kestää moisen ryöpytyksen, hyvä niin, on ees jotain varmaa.


Tänään onkin aurinkoinen ja suht lämmin ilma, tuuli kyllä puhaltaa, ja varjossa on hyvin viileää. Eilenhän oli suorastaan synkimmästä synkin ja kylmin päivä, en ollut ulkona lainkaan. Siis melkein vaan ölläilin ja ihmettelin viltin alla moista keliä.
Aamulla laitoinkin kesäkurpitsan taimet isompiin ruukkuihin, Niin..ja ruukutin isompaan viimeisen hankintani (sortumiseni;) Clematis 'The President'... joo..oli vaan ostettava, eihän se 'Fujimusume' voi ypöyksin olla. Vaikkakin kylvämistäni siemenistä näyttää itävän saksankärhöt oikein hyvin ja kruunukärhöistäkin piipottaa muutama. Ja viimekesänä kukkinut 'Poynty' on selvinnyt talvesta tosi hyvin, kuten myös 'Arabella'. Että onhan noita joitain...Mutta nyt täytyy malttaa odotella, mitkä kaikki viimekesän perennaistutuksista ovat selvinneet talvesta, kunhan maa lämpenee, sieltä niitä nousee tai..sitten ei..

                                      Niin sitten vielä, oikein paljon tervetuloa uudet lukijat!

3 kommenttia:

  1. Kivoja kevät kuvia!
    Tänä vuonna kevättä on saanut odotella aika kauan, jospa vihdoinkin luonto heräisi vihertämään :)

    VastaaPoista
  2. Upeita!

    Odottelen kovasti imikän kukintaa, viime vuonna istutin niitä ensimmäistä kertaa...

    VastaaPoista

Kiva kun kävit! Kiitän ja ilahdun kommenteista :)