5. heinäkuuta 2012

kukkia,kukkia
mooseksenpalavapensas japaninkurjenmiekat availevat kukkiaan pikkuhiljaa

ritarinkannukset ovat päättäneet kurkoitella taivaaseen saakka...

pionin pallerot avautumassa


loistokurjenpolvi 'Johnsson Blue' lumipalloheisipensaan katveessa


nukkeruusu pääsemässä vauhtiin kukinnassaan ja huumaa tuoksullaan koko pihamaan...aamulla ihana ohittaa autolle mennessään, jää töihin lähtiessä niin mukava tuoksumuisto leijumaan mielen syövereihin...


..ja sitten tämä..en kyllästy koskaan tämän lajin muotoiluun...voiko olla herkempää ja taidokkaampaa luomusta..no voi tietysti mutta on tää parhaimpia omassa lajissaan...näitä haluaa lisää...lisäää..

Miten sitä ei nyt meinaa ehtiä päivittelemään tätä blogiansa ollenkaan..taisi olla noin vuosi sitten, kun aloitin tämän puuhan...silloin oli aikaa...aikaa...nyt on ollut kaikenlaista vipinää, uudet työt ja kesähiihtojen järjestelyjuttuja ja mukavaa kyllä..kesävieraitakin oli muutaman päivän..oikein tervetullutta vaihtelua olikin, koska enimmäkseen täällä kotona ukelin kanssa kahdestaan pyörimme... koirapojat meitä yrittävät virkeinä pitää :) no kyllä ne sellaisia mussukoita ovatkin... Nyt on mukava katsella niiden uusien kukkalajikkeiden kasvua, joita istutin viime kesän aikana, pikkuhiljaa näkee, miten piha muotoutuu oman suunnitelman mukaisesti siihen suuntaan , mitä mielessäni kuvittelin...hiljaa hyvä tulee...vielä muutama potti odottaa istutustaan, mutta kyllä ne ehtii syksymmälläkin...

6 kommenttia:

 1. Potteja on minullakin aina odottamassa istuttamista, se onkin kumma miten niitä kertyy :-D Ihania kukkia siellä jo onkin. Eikö ole palkitsevaa huomata, miten jotkut kohdat alkavat jo näyttää hyviltä! Ja seuraavana vuonna vielä lisää, ja sitä seuraavana...
  Mukavaa puutarhakesää, sopivasti puuhaa ja rentoutumista sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, koskaan ei ole valmista ja välillä kaikki rehottaa villisti, ei aina jaksa pakertaa, mutta varjele, kun vimma iskee...sit se on menoa.. :)

   Poista
 2. kauniita! Nuo värit ovat niin upeat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sussi! Ei sitä noihin kasvien värien ja muotojen maailmaan koskaan kyllästy..paitsi daaliaan..mikähän siinä on kun en millään syty sille kasville...vaikka sillointällöin olen kasvattanutkin, nytkin on penkissä, mutta se parka on jäänyt ihan ilman huomiota ja hoitoa ja se kyllä näkyy...voiskin tehdä sellaisen antipuutarhakuvien osaston tänne blogiin :)

   Poista
 3. Vau...upeita kuvia,ihania kukkia.onko sulla jotain vinkkiä,mulla ei tahdo hommat onnistua mooseksenpalavanpensaan kanssa...?olen istuttanut sitä kolmeen eri paikkaan,yx katosi heti ekan kesän jälkeen.Nyt ne kaksi muuta kituuttavat -todellakin- eri paikoissa.Luin,että se tykkää paahteisesta kasvupaikasta,joten istutin toisen lämpimään aurinkopenkkiin,jossa sen kaverit eli pionit,kurjenpolvet,ruusut,syyskimikit,kurjenmiekat,akileijat rehottaa ja se kurja vain kituu parilla lehdellä!Toinen on myös aurinkoisessa syvämultaisessa kohopenkissä,tällä hetkellä hautautuneena elinvoimaisten kavereidensa katveeseen (pionit,kurjenpolvet,sormustinkukat..)millä mä saan niihin puhtia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmi, en kyllä tiedä kovinkaan paljon tuosta 'mooseksesta', minulla se kasvaa tavallisessa syvämultaisessa penkissä, melkoisen aurinkoisessa paikassa ja kavereita on ympärillä, särkynyt sydän valkoisena ja kurjenmiekkaa, harsokukkaa ja muuta... Istutin sen vasta viime kesänä, tai oikeastaan kaksi tainta, mutta yllätyin kyllä, miten rehevästi ne kasvavat. Luin että kalkista tykkää, niimpä kalkitsin maata ennen istutusta, ja ravinteikkaasta, läpäisevästä maaperästä. Saa nähdä sitten miten ensi kesänä... on se vaan sellaista arpapeliä näiden kasvien kanssa. Minulla on ihan pikkuriikkinen valkoisen 'mooseksen' alku, mitähän siitä tullee...En tiedä olisiko sillä merkitystä, kun meidän piha on vanhaa viljelyspeltoa ja multaa on hyvin paksulti...Toivotaan , että pikkuhiljaa sinunkin 'moosekset' vahvistuvat, on se aika hieno perenna :)

   Poista

Kiva kun kävit! Kiitän ja ilahdun kommenteista :)