29. heinäkuuta 2012

tropiikkia ja ötököitä


No niin, nyt nautitaan heinäkuun trooppisesta ilmastosta, lämmin, kostea, raskas ilma kietoutuu ympärille, kun kässehtii pihamaalla, välillä sataa vettä ja välillä aurinko paistelee..ihanaa.. Kimalaiskuoriainen on kovin ihastunut hohtopiikkiputken kukintoon, jöpöttää siinä ja mikään ei häiritse. Tuossa kukassa saakin olla rauhassa, on niin kovaa ja piikikästä tekoa, ettei viitsi hyvin sormeilla, kaunis on kyllä katsella.
Jaa..muuten...etteikö näitäkin taas ole vaan kaksittain tuossa...hmm..


Auringontähden kukat näyttävät myös vetävän puoleensa kaikenlaisia perhosia ja kimalaiset vallan jäävät nukkumaan yöksi näihin kukintoihin.


Ja sitten..ettei nyt olisi yhtä ruusuilla tanssimista...näin käy mustialanruusun kukkanupuille sadekesänä...harmittaa..nyt kukinto jää melko pieneksi, vaikka olisi poutapäiviäkin. Sade pehmittää ja lahottaa nuput ikävästi, mutta sellaista se on ...on vaan toivottava, että ensikesänä kukinto taas onnistuu..eipähän ehdi kyllästymään, kun ei joka kesä saa nautiskella tämän upean ruusun kukista ja tuoksusta. Pitäisi varmaan kehitellä joku katos, jonka saisi kätevästi suojaksi sadepäiviksi...


Himalajankurjenpolvi aloittelee aukaisemaan hohtavan sinisiä kukkiaan, tämän pitäisi kukkia myöhään syksyyn. Toivottavasti saan syksymmällä sen omalle paikalleen havuryhmän kupeeseen, siinä sen kukat tulisivat hienosti esille. Sen sitten näyttää aika, jaksaako miten punkaa uusia kasvualustoja nyt syksyllä.Nyt se on aivan asiallisesti istutettuna, ettei kuoleennu ja säilyy siten vaikka ensikesäänkin tuolla paikalla.

Lopuksi lisään kuvan, jossa on taivas pääosassa, erään iltakävelyn tuotoksia lähitienoolta...


Näin se viikko on taas takana ja uusi mielenkiintoinen edessä... oikein mukavaa viikkoa!!! 

ps. taidanpa huomenna (on pari vapaa päivää vielä edessä) suunnistaa katselemaan kanttarellipaikkoja, olisko siellä mittää vai joko joku muu on ennättänyt kerätä :))


9 kommenttia:

 1. Niin se on kimalaiskuoriaisillakin kesä rakkauden aikaa ;-D
  Vau, sinulla on tuota hohtopiikkiputkea! Se on ostoslistalla, jos vain jossain tulisi joskus vastaan.

  VastaaPoista
 2. Tosi hieno hohtopiikkiputki<3 on myös minun ostoslistalla.Olen yrittänyt sitä kylvääkin,mutta on vissiin vähä konstikas siemenestä kasvatettava.Noita kimalaiskuoriaisia on ehkä poikkeuksellisen paljon tänä kesänä?

  VastaaPoista
 3. Upea piikkiputki. Olen itse sitä yrittänyt kasvattaa, mutta ei ole viihtynyt pihallani.

  Hyvää sieniretkeä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hih, eipä paljon tullut kanttarelleja sankon pohjalle, olivat metsäkoneella jyryytelleet sen tienoon, saa nähdä josko myöhemmällä sitten olisi kerättävää, nyt saa vain maistaa, n. 10 klp heitä oli...mutta hiki virtasi..huh hellettä :D

   Poista
 4. No Saila vei sanat suusta...katselin minäkin kiinnostuneena tuota hohtopiikkiputkea...mielenkiintoinen tuttavuus...kauniilta näyttää.
  Mukavaa kesän jatkoa sinulle.

  VastaaPoista
 5. Pidän itsekin kovin paljon tuosta piikkiputkesta, ostin sen viime kesänä taimena Tommolan tilalta Leivonmäeltä, siellä oli sellainen muhkea kasvusto sitä, varsi oli varmaan ainakin 3 cm halkaisijaltaan, milloinkahan minun putki yltää samoihin mittoihin....mutta aika hyvin se on lähtenyt kasvamaan.. Siinä on jotain veistoksellista...

  VastaaPoista
 6. Piikkiputkea ei taida sadekaan kiusata, kun näyttää olevan tukevavartinen. Pitäisi kait hankkia se, kun kesät ovat tämmöisiksi menneet. Mustialanruusunnuppusi oli tosi tutun näköinen. Minulla oli pensas täynnä nuppuja ja ajattelin, kuinka ihan se kukkiessaan olisi. Joka päivä satoi. Sitten tuli muutama poutapäivä, vaikka kastetta oli silloinkin iltapäiviin asti. Kuorin varovasti isoimmista nupuista liimautuneet terälehdet pois ja kun aurinko alkoi paistaa, aukenivat ne. Pieniä kukat olivat, mutta tuoksu oli ihana. Ukkoskuurot taas lopettivat senkin kukinnan. Kunpa joku tosiaan keksisi kevyen verhon, jonka voisi heittää isonkin pensaan sateenvarjoksi! Muutkin ruusut kärsivät tästä ainaisesta satamisesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno nimimerkki sulla, Nummentonkija :) Muuten ihan samaa konstia tein minäkin muutamalle nupulle...siitä ne aukenivat mutta olivat hieman reppanoita...Piikkiputki töpötää kyllä tanakasti ja ei sateet ja tuulet haittaa..siis lisää näitä :D

   Poista
 7. Tämä on ollut varsinainen ötökkä- ja tautikesä puutarhassa. Onneksi kasvit yleensä toipuvat hyvin ja aina on edessä uusi kesä.

  VastaaPoista

Kiva kun kävit! Kiitän ja ilahdun kommenteista :)