8. elokuuta 2012

mikä ihmeen härpäke??


...tuumi tuo mies, joka meillä asuu, kun sattui kerrankin vilkaisemaan ympärilleen pihamaalla. No, onhan tuo härpäke saanut kerran tuta ruohonleikkurin terästäkin, kun on niin omituisessa paikassa laatoituksen reunassa keskellä ei mitään... ja samaisen miehen ohjaksissa oli kyseinen leikkuri...mistä sitä kaikkea huomaa.. lähti siinä rytäkässä puolet nupuista pois...en viitsinyt siitä mekkalaa nostaa..hän itse ei huomannut mitään...


...no ei ruusu mutta kukka kumminkin...mehitähti pukkasi itsensä kukkimaan vielä rytäkän jälkeenkin, istutin sen viime kesänä laatoituksen viereen, kun siinä oli niin hyvä hiekkalämpäre ja en keksinyt muutakaan paikkaa..


...mutta..ahhh..niin huumaava tuoksu on tässä valkeassa kukassa, tuoksulilja on hän ja tuoksu tosiaan hulmahtelee pitkin pihaa, kun kasvaa kahdessa paikassa..näitä tarttee laittaa ensikesänäkin. Illalla varsinkin tuoksuu tosi mellevästi..mmmm..ja aika kauniskin on..


Päivänlilja 'Black Prince' kukkii ensimmäisen kerran, kosteudestako johtunee, mutta kukat ovat melko suuret tai sitten lajike on suurikukkainen, onhan tuolla korkeuttakin melko paljon ja pitkät kukkavanatkin.


Harmittaa, kun on aina niin sateista ja pilvistä, että muut päivänliljat eivät pääse kukinnassaan vauhtiin, siellä vaan jurottavat nuppuineen ja ei päiväkausiin tapahdu mitään vaikka minä J-O-K-A P-Ä-I-V-Ä käyn niitä hoputtamassa, vähintään kerran...halluun nähdä kukat!! enkä vaan lehtinivaskoita!! Kyllä oikeasti alkaa potuttamaan nämä kelit.. viinikärhökin nupulla ja muutaman kukan vaan on jaksanut aukaista..sen verran että värin näkee..


Ja nyt kun pääsin valittamisen vauhtiin niin vielä yksi juttu väreistä... katsokaas kun...ostin Viherpeukalolta oikein hienoa tummanpunaista kurjenmiekkaa 5 juurakkoa..NIIN...sieltä pukkaa vaan hyvin hailakan sininen kukka... että se niistä punaisista..jos ei nyt sitten vahingossa joku juurakko ole punainen, kaikissa ei ole vielä ollut kukkia, sen näkee sitten ensikesänä...muuten kuvasinkin yksilön, mutta onpa kadonnut jonnekin kansioiden syövereihin.. no tänään on kaikki mahdollista..

Nimittäin.. työpaikalla onnistuin melskaamaan niin, että kello putosi seinältä ja sanoi rits, räts..rikkihän se.. ovea laitoin kiinni niin kait se sitten tärähti sen verran että tuli alas, työkaverit tuumivat että viimeisellä viikolla oikean luontonsa näyttää...nooo...  :D no siitä sitten siivottuani lähdin kaverini luokse lounaalle(ahh..olikin hyvää ruokaa..) jouduin tilanteeseen, kun auto tönäisi risteyksessä pyöräilijän nurin... kuului vaan kova kolahdus ja huuto..ja räiskis...hui..mutta onneksi tyttö ei loukkaantunut pahasti..amppari sattui tulemaan juuri paikalle ja tyttö sai asiallisen tarkastuksen ja veivät hänet lääkärin pakeille. Autoilijakin säikähti kovin ja toisteli vaan, että hänen vikansa, hän ei nähnyt pyöräilijää, joka tuli suoraan kääntyvän auton eteen..oikea oppisesti kylläkin.. pahoja on nuo risteykset, joissa pyörätie menee suoraan yli ja autot kääntyvät... No onneksi meni kuitenkin niin, ettei sitä kolmatta juttua tullut perään..kun sanotaan ettei kahta ilman kolmatta...Nyt täällä illan hämyssä kirjoittelen ja katselen samalla, kun tuuli pieksää puiden oksia ja sataa, sataa ropisee... niinkuin nyt tänä kesänä kai kuuluukin asian olla... nyt taidan painua täkin alle ja kuulostella, joko on tulossa talvehtimaan aikovan karhun oireita...ei kai nyt vielä sentään..syksyn kirpakat kelit odottavat tuota tuonnempana..sitten on taas virtaa:)


4 kommenttia:

 1. Ihanan värinen viinikärhö ja päivänlilja! Minulle tuli Viherpeukaloilta väärän väristä liljaa, aika usein tulee jotakin muuta, mutta onneksi suurimmaksi osaksi kuitenkin niitä mitä on tilannutkin.
  Vai härpäke :-D Minulla tuoksumiekkaliljoissa ei vielä ole mitään nuppuja näkyvillä, pitäisikö käydä hoputtamassa...?

  VastaaPoista
 2. Hei,kiva tuo tuoksulilja, mie kiinnostuin kovasti, kun tykkään liljoista, myös päivänliljoista niin kuin sinullakin on...Mistä olet tuon tuoksuliljan ostanut ja onko se ihan sillä nimellä.??Ai Sailan kommentissa oli, että tuoksumiekkalilja..wau...googleen ja heti.
  Mukavaa elokuun jatkoa sinulle, toivotaan että aurinko meitä vielä hellii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. sori..tuoksumiekkaliljahan se oikeasti...ei pelaa tuo muistikulta... kasvatetaan kuten gladiolukset, mukuloista, sattui keväällä paikallisessa Kukkatalossa silmään ja ostin kun ei niitä galdioluksia ollut paljonkaan jäljellä, mutta eipä hullumpi ostos..

   Poista

Kiva kun kävit! Kiitän ja ilahdun kommenteista :)