22. elokuuta 2012

Päivänliljat

...tulihan sitä jotain mukaan sieltä Tommolan tilalta, mutta hip huraa...pidinpäs pintani melko hyvin, vain neljä päivänliljaa...niin..ja pari siperiankurjenmiekkaa 'hubbard' merkkisiä, punalilan sävyisiä... jaa..niin...syyskatkero...iiihanan siniraidallinen torvikukka. Olen sen nähnyt aiemmin kukassa ja se on tosi hieno miusta. Sen istutin jo maahan, kun kerrottiin että se vois jo kukkia tänä syksynä. Muut ovat vielä odottelemassa paikkaa ja sitten jos tulisi se inspis...mutta jos ei tule, sitten vaan  lehdet niks, naks ja mullikkoon odottelemaan ensi kevättä. 
 Reissu meni tosi hyvin, aurinko paahtoi täydeltä terältä ja oli niin kuumaa, mutta kukatkin loistivat niin kirkkaina, päivänliljojen kukinta oli parhaimmillaan...sinne jäi vielä "aika monta" lajiketta odottelemaan... Tullessa Pieksämäen jälkeen tuli vettä kuin aisaa ja sitten kotiin asti pienempiä kuuroja. Kukkakaverin ostokset keikkuivat niin iloisesti auton takaosassa ja kun pysähdyimme kahvitauolle, niin jo vain piti jälleen kerran käydä ostokset läpi ja ihastella... niitä olikin vissiin parikymmentä sorttia...siinäpä meillä olikin kertaamista:) Hyvä reissu, kyllä kannatti!!

Tässä kuvia omista ostoksistani...

Hemerocallis 'Alvens', tämä on kotona kuvattu kukkiva taimi...

Hemerocallis 'Canary Glow', isot kukat, kukkiva taimi.

 Syyspäivänlilja 'Citrina', melko korkea, siro lajike, kuvattu tilalla

Hemerocallis Fulva,  'Kwanso', kerrottukukkainen, kuvattu Tommolan tilalla

Syyskatkero, kuvattu viimesyksyn reissulta, ja nyt sain sen sitten roudattua omaan pihaan...lovee..


Tässäpä reissun tulokset, siperian k:sta ei ole kuin kuvaa lehdistä, joten josko sen sitten laittaisi, kun saa kukkivana kuvan siitä..ehkäpä ensikesänä :)

3 kommenttia:

  1. oi miten ihanan värisiä!

    VastaaPoista
  2. Blogissani Rikkaruohoelämää (http://rikkaruohoelamaa.blogspot.fi/) on sinulle tunnustus.

    VastaaPoista
  3. Jaaha, betweenland ennätti ennen minua, myös minun blogissani saat tunnustuksen:)

    VastaaPoista

Kiva kun kävit! Kiitän ja ilahdun kommenteista :)