12. elokuuta 2012

syksyä ilmassa

Aivan upea aamu tänään, aurinko paistaa, hieman pilviä kuljeskelee taivaalla ja kuinkas onkaaan, syksyistä tunnelmaa ilmassa. Pihamaalla kuljeskellassa on pakko todeta, että keltainen väri lisääntyy kukisssa ja sehän tietää syksyn tuloa. Isohirvenjuuri kurottelee kohti taivaita, onneksi on alempanakin kasvustossa yksi kukka, joka on helppo kuvata, ei tarvitse tikkaita kaivella esille, kukka onkin n. 10 cm halkisijaltaan, joten nimensä veroinen. Alemmassa kuvassa on rivistö viimekesänä istuttamiani nauhuksia, lapinnauhusta ja  aurinkonauhusta sekaisin, toisaalla keltainen tarhapiiskukin aloittelee kukintaana, se jos mikä on minusta syyskesään kuuluva kukkija.


Päivänlilja 'Jordan',


päivänlilja 'Eruption' ja


päivänlilja 'Crimson Pirate' availevat kukkiaan ja noista kaksi ylintä ovat aivan ensimmäisiä kukintoja noista päivänliljoista, joten kannatti odotella, hienoja, syviä, samettisia vaärejä, vielä siellä nuppuilee ainakin pari uutukaista, joten on vielä odoteltavaa...

Ja lopuksi aivan eri maailmaa...niin hempeää ja utuista...

Valkoinen harsokukka, syysmaksaruoho 'Brilliant' ja joku hyvin voimakkaasti tuoksuva salvialajike (ehkä lehto-) pitävät yhtä erään kukkapankin päätypuolella. Tuo salvia on hyvin kova leviämään ja yrittää valloitella liikaakin tilaa itselleen, sitä joutuu kiskomaan irti pitkin kesää. Harsokukan jaoin viime kesänä useaan osaan ja ei se siitä pahastunut, sieltä se röyhyää yhtä vahvana kuin ennenkin.

Nyt kai olisi aika laitella jo syyslannoitteet maihin ja muutamia istutuksia pitäisi kaivella maahan. Kolme timanttituijaa odottelevat istutusta, ovat olleet kesän ruukuissa, mutta mihin ne laittaisi? Eikös niistä kasva kuitenkin aika kookkaita ajanmittaan, joten ei  voi istuttaa ihan suit, sait vaan johonkin...  Tai sitten pitää vaan vaikka lahjoittaa jollekulle...taidampa ounastella osoitetta ( sol13) :) katellaan... Kun on tuo istutuskuoppien teko näillä nikamilla hieman riskaabeliakin...

No, onneksi viime kesäinen pikkupakertelu on tuottanut tulosta, ja saan nautiskella nyt hienoista väreistä pitkin kesää ja syksyä... nyt olisi vuorossa aamukahvit n:o 2 ja sitten taas ulos ja ajelemaan nurmikkoa lyhyemmäksi...jokohan kaikki naapurit alkaisivat olla hereillä, että uskaltaa vetäistä koneen käyntiin... tahtoo jäädä tuo nurmihomma aina viikonloppuun, mutta onneksi en ole ainut näillä kulmilla...ja sopu pelaa...

3 kommenttia:

 1. Upean samettisia nuo päivänliljat! Kyllä alkaa olla jo syksyn tuntua ilmassa, varsinkin aamulla, kun on niin viileää.

  VastaaPoista
 2. Upeita värejä! Meillä oli myös eilen syksyn viileyttä ilmassa, mutta koska minulla on vielä viikko kesälomaan, niin kesä jatkuu ja jatkuu,D!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. haa..sinulla vasta kesäloma edessä..silloinan kesä ei ole vielä edes lopuillaan...mulla ei ollenkaan lomaa, tosin tulihan tässä kotona pyörittyä jo jonkin aikaa...on kiva taas töissä olla, varsinkin kun huomenna aloitan jälleen uudessa sellaisessa..

   Poista

Kiva kun kävit! Kiitän ja ilahdun kommenteista :)