2. syyskuuta 2012

syyskuun eka sunnuntai


Eilen lauantaiaamuna, oli maa kuurassa ensimmäistä kertaa. Olikin niin kylmä, että lenkille lähtiessä piti laittaa hanskaa ja pipoa, että tarkeni. Kellohan olikin vasta kuusi... aurinko mukavasti pilkisteli.
Nappasin samalla kuvan tuosta 'Luxury Lace' päivänliljasta, joka ei kyllä ole se. Nyt on sitten tämän nimi hakusessa, nätti kumminkin oli auringon säteiden siihen osuessa. Päivä lämpesi mukavasti ja oli niin raikas ilma puuhailla.
Tänään on sitten tuttua harmaata ja kosteaa...Liekö viileä ja pimeä kesä syynä, että nyt vasta alkaa siemenkylvökset kukkimaan, ihan hirveän myöhässä miun mielestä...eikä oikein mikään kukka ole päässyt siihen loistoonsa, mihin ne kykenisivät, jos olisi aurinkoisempaa. Teresanruusukaan ei jaksa kukkiaan aukoa kunnolla, nuput vanhenevat ennen kuin kukka aukeaa..ja rups, rups, sinne menee...no sehän on niinkuin oma naama...rups, rups.. painovoima vetää puoleensa. Vai pitäiskö sanoa niinkuin muinoin entinen naapuri kotopuolesta. Mies oli kyllä melkoinen vääräleuka muutoinkin. Hänellä oli todellakin hyvin syväuurteiset kasvot, niin hän velmuili, että eihän hänellä ole kuin yksi ryppy, mutta se on melkoisen pitkä... No ehkä onneks ei ihan itse vielä olla yhden syvän rypyn vaiheessa, mutta..aika monta pientä uutta taas on ilmaantunut.. mutta haitanneeko tuo...
Silkkikukat ovat hujahtaneet hyvin korkeiksi ja tuossa etualalla kukkii maitokello, kasvatin siemenistä keväällä, ja on monivuotinen. Vielä ilmaantuu nuppujakin, siemenpussin kyljestä luin, että nämä kuuluisivat punakosmokselle, jolla olisi muka upea, kerrottu ja puhtaanvalkoinen kukka. Saapas nähdä, kerkeekö näistä tulla sellaisia tämän syyskesän aikana, toivottavasti. 

Jaahas, se olisi taas uusi viikko edessä ja viiden päivän työrupeama. Viikot menevät nyt sellaista vauhtia, ettei voi uskoa todeksi. Nyt olen käynyt kalevalaisessa jäsenkorjauksessa, josko tuo kroppa taipuisi paremmin ja ei tulisi kramppeja. Ensiviikolla alkaa vesijumppakin, sinnekin meinasin ehtiä... ja kampaajalle huomenillalla, ja mitähän sitä muuta...niin, kaverin kanssa kahvillekin töiden jälkeen... et vilkasta on..hyvä niin...

Hyvää tulevaa viikkoa kaikille!
3 kommenttia:

  1. Oi, miten hehkeän värisiä silkkikukkia. Noin pitkävartisia en tosiaan ole ennen nähnyt.

    VastaaPoista
  2. Herkulliset värit kuvissasi. Onneksi täällä pääkaupunkiseudulla ei sentään vielä ole kuuraa maassa. Eilisen sadepäivän jälkeen aamuseitsemältä oli kovin kosteaa ja mittarissa +10 astetta, päivällä +17.

    VastaaPoista
  3. Kosmoskukat ovat kauniita. Täällä on ollut noin viisi astetta lämmintä aamuisin, ei vielä kuuraa - onneksi.

    VastaaPoista

Kiva kun kävit! Kiitän ja ilahdun kommenteista :)