11. lokakuuta 2012

mukulat maahan


No nyt ovat vihdoinkin mukulat maassa, siis tulppaanii, narsissii, kevätkurjenmiekkaa, pari liljasorttii, hyasinttii... ja jotain muutakin. Paketti tuli sen verran myöhään että saa nähdä onko ensi keväänä istutuksista tulosta. Koko viikon olen jahkannut mukulaoiden kanssa ja aina ehtii tulla pimeää tai sataa vettä yms. Eilen illalla ennätin juuri ennen synkkää pimeyttä istuttaa jouluruusun taimen ja päivänliljan juurakot, sitten totesin ettei noita pienempiä sipuleita ihan käsikopelolla saa maahan. Olisihan se tietysti taskulamppu, mutta väkisinkin veti suupieltä ylöspäin kun kuvittelin rouvan kykkivän istuttamassa kukkasipuleita taskulampun valossa ja vieläpä vesisateessa... No olishan ne pihavalot jos muistaisi joskus ne päälle laittaa ulos lähtiessä, sitä kun pitäisi kömpiä takaisin sisälle niitä sytytttelemään ja juuri kun on saanut ahterinsa siihen asentoon että sipuleiden istuttaminen on ylipäätään mahdollista.
Jouluruususta puheenollen, ostin sellaisen viime joulun aikaan ja siitä tuo kuva. Keväällä istutin sen sitten kukkapenkkiin ja siellä se on lehtiä puskenut koko kesän ja..oi, oi, tänään olen huomaavinani siinä NUPPUJA =) kyllä sydänalassa läikähti jos se läikähdys ei nyt sitten ollut jotain muuta närästystä... Nyt täytyy pitää sitä tarkkaan silmällä, yritin ottaa nupusta kuvaa, mutta valo oli jo niin vähissä ettei siitä tullut kunnollista. Jospa sitten jos kukka on joskus tulevaisuudesssa auki. Uusin hankintani on 'Helleborus orientalis' hieman punertavakukkainen, toivottavasti menee talven yli.Hyvänlaatuinen taimi tuli Korpikankaalta.
Tuo 'mukulat' sana on äidin peruja, hän puhuu useimmiten kukkamukuloista. Ihana sana minusta.
Nytpä pääsee iltaa viettelemään levollisin mielin, siis kun lupailivat lumisateita jo koht'sillään ja sitten on aika inhaa pyllerehtiä pihahommissa. Takka on tulilla ja kynttilät lepattelevat pöydillä. keräsin vielä maljakkoon viimeisiä kukkasia pihalta, syysasteria ja amurinneilikkaa, somistavat nyt siinä iltakahvipöytää, jahka ukeli tulee kotiin työhommistaan. 


2 kommenttia:

  1. Minulla jouluruusut olivat viime syksyllä nupuissa ja sitten tuli lumi ja talvi. Pitkään mietin, miten niiden kanssa mahtaa käydä. Siellä ne lumen alla sitten selvisivät loistavasti ja keväällä kukkivat.

    Juu ja taskulampun valossa on tullut sipuleja istutettua:)

    VastaaPoista
  2. Meidänkin äiti puhuu kukkamukuloista:)
    Meillä ne odottavat vielä tuossa olohuoneen lattialla, toivotaan viikonlopulle hyviä ilmoja, jotta saan ne istutettua.

    VastaaPoista

Kiva kun kävit! Kiitän ja ilahdun kommenteista :)