7. lokakuuta 2012

sunnuntaisutinoitaKaksi viikkoa hurahti taas viimeisestä käynnistä, miten voi olla... no, aina vaan ei ehdi. Vielä on pihassa jokunen kukkapiipake, syysasteri, kerrottu valkoinen yrittää availla nuppujaan, kosmoskukkien nuput mätänivät paikoilleen. Onneksi ehdin kuvata ne jotka ehtivät aueta. Vaahteroiden lehdet ovat valuneet jo maahan, ruusupensaat hehkuvat keltaisina. Pitäisi varmaan alkaa leikkelemään pionin lehdet pois ja paljon muutakin tehtävää olisi. Muunmuassa nämä jutut jotka tulivat Korpikankaalta, mukuloita, jouluruusun taimi, sipuleita...mukana oli hieno istutuslapio, ihan metallinen ja puuvarrella, vanhaa mallia, aika ihan yllätys.


Tämä aamu valkeni sumuisena, mutta siitä sumu hälveni ja lähdin sitten hieman aamulenkille, kävin naapurissa makselemassa tilaamani Tupperin leikkuulaudan. Siellä oli vastassa kolme iloista koiraveijaria, nuttu hieman nuhraantui kun ne hyppivät mutta sepä ei minua haittaa. Hauskoja ovat nuo mainiot olennot:) Tullessa nappailin harjoituskuvia mahdollisella uudella kameralla, en vielä ole päättänyt ostanko, se on myynnissä eräällä tuttavan tuttavalla, hän ostaa uuden ja saisin ostaa vanhan, joka on alle vuoden ikäinen, sitten häneltä. Ihanhan tuo pelitti...Kuvasin myös meidän omat koiruudet, ylinnä Olavi Piiparinen ( se on niin pieni) ja alempana meidän Veikko Veikkuli :)Nää ovt sellaisia löhöpoikia...nojatuolit ja sohva ovat usein varattuja heille, ei hennota kieltääkään., Olttu tosin tykkää nukkua usien tuolla rouhetäytteisellä tyynyllään, siihen saa muotoiltua ikäänkuin pesän... olen tullut siihen tulokseen että laitan hyvät suojat, ettei päälikankaat tuhraannu ja ne on sitten kätevä pesaista tarpeen tullen. Meidä pojat ovat kumminkin päivät omassa kotonaan tuolla ulkona, kun olemme töissä, siellä pötkötellään vallan tyytyväisenä Ruti-Rexien seassa. Sisälle ei näitä sankareita voi jättää yksin ollenkaan, on nimittäin sekin testattu, pojilta unohtuu käytöstavat, kaikki tavarat ovat saaneet uuden järjestyksen ym. mukavaa. 


Jaa... luuraakos tuolla joku...aika hyvä suojaväri on tällä kaverilla... Nyt juuri tulee vettä kuin aisaa.. meillä täällä ison mäen päällä ja muutenkin korkeilla tienoilla ei ole onneksi tulvavaaraa, ikäviä uutisia sen sijaan on tuolta Kauhajoen seuduilta, ennätystulvat koettelevat seutua. Toivotaan että sateet hellittävät siellä ja vesi alkaa laskemaan. Onhan se ihan hirveää kun joutuu kotoaan pois lähtemään ja kaikki on pilalla, ja entäs peltotyöt ja kaikki... perin ikävää...

Mutta mahdollisimman hyvää tulevaa viikkoa ja palaillaan! :D

3 kommenttia:

 1. Ei ole mukavia nuo tulvauutiset :-( Ja niitä on turhan usein! Tulvia on ollut viime vuosina jotenkin vähän joka vuodenaikaan.
  En ole koskaan leikannut pioninvarsia, niitä ei varmaan tarvitsekaan leikata elleivät ne näytä rumilta silmissä. Kaikenlaista voi jättää tekemättäkin... Kyllä talvi ne varret latistaa ;-)

  VastaaPoista
 2. Juu, on ikävä lukea ja kuulla valtavista tulvista. Täälläkinpäin sataa koko ajan.

  VastaaPoista
 3. Upea satumetsäkuva kuusikosta.

  VastaaPoista

Kiva kun kävit! Kiitän ja ilahdun kommenteista :)