21. lokakuuta 2012

syystunnelmia ja shoppailuukin...

Syksyinen kuulakas päivä oli tänään, pitkästä aikaa liirailin metsässä. Metsä on niin kostea ja pisarainen lähes ainaisten sateiden jälkeen.
Pihahommat alkavat olla lopuillaan mitä nyt joku ruukku odottaa kellariin viemistä ja sen sellaista, pihakuvat alkavat vaihtua muunlaisiin otoksiin. Tosin taitaa tuo aika mennä niin hupaseen ettei ehdi kuvailemaan paljonkaan mutta yritän ainakin joskus... Tänäaamuna maa oli kuurassa paikkapaikoin. Etsiskelin huopakumppareita jalkaani mutta olivat "lainassa" eli isännän auton takakontissa...jälleen kerran, se aina ryövää ne kun ovat niin näppärän kevyet, kuulemma. Ihmettelen vaan että 39 mahtuu neljäykkösen/ kakkosen jalkaan, vaikkakin olen ne nähnyt hänen jalassaan, hyvin näytti toimivan. Onhan niissä kyllä melkoisen avara malli, että sikäli. No aamulla tyydyin kuitenkin normi kumppareihin ja varpaathan sitten meinasi kylmää..hrr... onneksi oli villapitkiset jalassa ja pari villapaitaa takin alla, metsässä oli melkoisen viileää kun odottelin Olavi- koiraa jänisajosta. Se taas innostu touhuumaan siellä antaumuksella, mukavaa seurailla, puppelikin kaikessa rauhassa köksähteli eteenpäin, kas "ajaja" oli ainakin viisi minuuttia jäljessä ja lopulta puppeli saikin harhautettua Oltun kannoiltaan kokonaan. Nyt sitten ehkä"eläinystävät" kauhistelevat että hui kauheeta kun jänistä silleen...voin kokemuksesta kertoa että jänis on yleensä hyvän matkaa koiran edellä ja sen ei todellakaan tarvitse pinkoa kuin viimeistä päivää, hyvin harvoin koira saa kiinni jänistä ja pitkäkorva on aivan mahtava harhauttelija..ei koira pärjää sen taidoille. Itselläni ei ole ampuma-asetta, en siis metsästä niin senkin puoleen jussilla ei mitään hätää. Oma suhtautuminen metsästämisseen sinänsä on hyvin neutraalia, meillä kotitienoolla on aina miehet metsästäneet ja riista on syksyisin ollut lähes päivittäistä ruokaa, koen sen edelleen sellaisena ja en ollenkaan pidä pahana sitä että metsästetään ja käytetään riistan liha ruuaksi omassa taloudessa. Se on ihan luontevaa minulle , kuten muinoin vasikat ym. hyötyeläimet. No sepä siitä..


Olavi katosi metsässä jonnekin, ei kuulunut pihaustakaan, tulin aikani odoteltani kotiin, ajattelin sen kumminkin perästä tulevan jossain vaiheessa. Pääsin pihatien päähän, niin pensaan takaa syöksyi mustankirjava olento päälleeni...hupsista..Olttuhan se siinä..hänpä olikin ollut nopeampi emäntäänsä ja tullut kotiin omine aikoineen..ja minä odottelin viluissani metsässä tosi kauan...no maistuipa sitten kahvi makoisalta ja Olaville ruoka kelpasi ihan ilman muikailuja...ja uni.


Eilen lauantaina viikkosiivouksen ja pyykinpesun jälkeen kävin pitkästä aikaa kaupungilla..oli hieman asiaakin, teki niin mieli uusia välikausikenkiä. Oikeastaan mulla ei entisiä olekkaa,n en ainakaan muista ;) Olin jo netistä verkkokaupoista selaillut mitä kauniimpia malleja..ah.. mutta eihän se aina helppoa ole löytää mieleisiä ainakaan pikkukaupungissa. Hakusessa oli hieman biker-tyyppiset tai bootsien tyyppiset... aika hyvin mielestäni onnistuin, ainakin sydänalassa muljahti mukavasti kun kaikkien Gaborien ym. perinteisten mallien jälkeen..joita empailin myyjälle että joo..aiikaa hyyvää, mutta...myyjä onnistui löytämään eräältä hyllyltä ihanan parin, Mjus- merkkiset, hieman kuluneen näköistä nahkaa, harmaamustat, varrensuussa ulkoreunassa  metallliketju ja pikkuruisia niittejä, sopivasti rouheat kengät parkatakin kanssa, siis pientä rehjua luukkia...nyt haluaa vaan tällaista, joskus täytyy sitten olla muuta, pukeutuminen on mukavaa leikkiä..Mistähän muuten johtuu se että kenkäkauppaan mentyäni, aina ekana esitellään kaikki Gabor- mallit, oliskohan tuo naaman luukki sen suuntainen että Gabor voisi olla hyvälestinen tuon kampuran jalkaan :D Kaikki kunnia Gaborille ja sen käyttäjille, mutta mulle liian kesyä ja piste. Ja onneksi ne ovat liian leveitä lestiltään miun koipeen. :D

No niin, uusi työviikko olisi edessä ja olis kampaajalla käyntiäkin..pikkujoulut lähestyy...hierojalla käyntiä ja äidin luona...siinäpä ne illat sitten hupsahtaakin, kun kaikkiin on aikaa vasta töiden jälkeen illalla. No uunia ehtii lämmittelemään vielä myöhemmälläkin ja saa nauttia tulen räiskeestä ja loimotuksesta pimeässä illassa ja vaikkapa kynttilöistäkin..löytyi taas kauniita oransseja, ehtii polttaa ennen joulun ajan valkoisia...

Hyvää tulevaa viikkoa kaikille lukijoille!


6 kommenttia:

 1. Hiukkasen samoissa kuvioissa on aikaa vietetty, paitsi kenkäkaupassa ei tullut käytyä. Ihanan myönteinen päivitys ja joulunkin olet saanut mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, nyt on varmaan korkeapainetta ilmassa, jaksaa, jaksaa....:D

   Poista
 2. Ja minä tulin uteliaaksi, miltä ne kengät näyttävät? saadaanko me nähdä kuva?

  Itse pidän yleensä vaelluskenkiä; D!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai että ihan näytille :).... no joo, jos vaikka seuraavaan postaukseen...;)

   Poista
 3. Ihania nuo ajokoirat, mukava ilme; tulipahan vähän taas juostua...Meillä on kotona veljillä ollut useampikin ajokoira ja tykkään niistä todella paljon.Onneksi ne yleensä reissuiltansa palaavat kotiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta...joskus kyllä jännittää, tuleeko kaveri kotiin, on noiden kanssa sattunut kaikenlaista, loukkaavat itseään ja sellaista...

   Poista

Kiva kun kävit! Kiitän ja ilahdun kommenteista :)