25. marraskuuta 2012

maan ja taivaan välissä sumu

Niin on, yö ja päivä vastatusten...ei paljon valoa pilkahtele...sade ropisee..tiheä sumu pehmentää puiden kylmän mustat oksat...ankeeta, mutta jotain hyvin kaunistakin, välillä on pakko tuijotella ulos ja ihmetellä ...

Sain Pirjolta mökkipuutarha -blogista haasteen kaivella menneen kesän kuvia, KIITOS! ..ei kun hihat heilumaan ja hommiin, saapas nähdä mitä löydän. Voi tulla samoja mitä olen jo aiemmin laitellut tänne mutta eipä tuo haitanne, nyt on juuri sopiva päivä repiä kukka- ym.kuvat esille. Ei pääse metsäänkään kun on niin märkää..ei viitsi noita mustakirsujakaan kiusata tällä kelillä..ja neulehommat voi ootella vähän aikaa.

Haa, tämä tulikin mieleeni, kesällä 30.6. sivakoitiin luonnonlumella sekä hjuumorilla että tosimielellä, lämmintä oli kesän ainoana hellepäivänä noin 25 astetta ja meno oli mukavan lupsakkaa ja hauskaa. Dopinkina oli ternimaitolettuja ja hernesoppaa soppatykistä sekä muita herkkuja..nam...kotieläinpihakin ja sepät takomassa raudasta kauniita esineitä. Kisaajia oli n. 60 ja katsojia n. 500. Kylän yhteinen talkoovoimanponnistus kolmannen keran,  jatkosta ei taida vielä kukaan tietää.

Kermesmarja, kylvin siemenet ja nyt on tuolla lavassa monia taimia, josko ensikesänä saisi jo istuttaa omaan paikkaansa. Kuva on Tommolan tilalta ja kuvittelen että minullakin joskus kukkisi noin komiast :)

Pioniunikko siemenkyvöksen tuotoksena kukki heinäkuun loppupuolella..
 Tämä kurjenmiekka hurmasi täydellisesti... .
..niinkuin seuraavakin kevätkaihonkukka..aina yhtä piristävä pilkistys keväällä pihan kulmalla...

Jos on kukat mahtavia, niin nämäkin ovat aivan kilpailukykyisiä, siemenkodat. Sinikämmenen pähkylä ja minulle tämä nimenomaan oli se seikka johon kiinnitin huomioni taimitarhalla ja johti kasvin ostopäätökseen.


Tässäpä kavalkadia mitä tupsahteli vastaan albumeistani. Aika mukava näitä on penkoa ja miettiä samalla mennyttä kesää ja kasvejaan. Taitaapa olla niin että jokaiselle kuvalle on joku selitys miksi se on albumissa ja selitysa sillekin miksi joku kasvi on tuolla pihamaalla kasvamassa tai yrittämässä kasvuaan. Aika sekalainen on minun sarja mutta niinhän se on tuo pihakin, vaikka millaisia lehtiä, kukkia, runkoja, eikä ole tarkoitus mitään esteettisesti kaunista postausta tehdäkkään...jatkan vielä viimeisimmän metsäreissun otoksilla, ei niitä monta kun tuo metsä ei tähän aikaan niin paljoa muutu...vettä, vettä jokapuolella, lits, läts, kumpparit ovat ainoa oikea metävarustus, Olavikin ravisteli turkkiaan vähän päästä ja ne korvat...roikkuivat maata viistäen...eikä tainnut olla kirsuunkaan kuin mätänevien lehtien, sammalen  ja sienten haju..
 Kivaa oli metsässä kuljeksia, oli siellä lumen rippeitäkin vielä jäljellä. Yhden kerran putosin umpimetsässä  niin sanotusti konttoon, eli polkaisin tyhjän päälle...ai...aii..kun teki kipeetä ristiselässä, ja muutama päivä menikin hieman varovaisemmalla askeleella. Onneksi tiedän jo konstit tuon parantamiseen...Kannattaisi vaan pysytellä poluilla. 

 Kotona olikin sitten vallattu taas sohva kun oli tultu isännän kanssa kotiin, eipä tuohon muilla asiaa, Veikko on heitellyt ylimääräiset tyynyt mäkeen että sopiii suoristamaan itsensä. Niinkuin näkyy, kaikki tuolit ja sohva pitää völjätä ylimääräisillä peitoilla kun herrat lepäilee... ;) mutta voi sitä ynnetystä ja tyytyväistä yninää mikä kuuluu... on ne niin musseloita vaan..

Nyt tuli maratonjuttu, mutta kun niin harvoin kerkiän uudistamaan tätä osastoa nykyisin, siis kiitos vielä Pirjolle kun pistit emäntään vauhtia ja kiitos Cheri, neuvoista kuvajutuissa...

Hyvää viikkoa!
5 kommenttia:

 1. On ne ihanat musselot! Ja huiman upean vihreää sammalta metsässä, oikein smaragdimattoa.
  Uskomaton tuo hellehiihto! Ja hyvin sanot siitä, miksi kukin kuva on albumissa ja kasvi pihalla.

  VastaaPoista
 2. Mukava postaus!
  Ja oooh, miten kaunis pioniunikko!!

  VastaaPoista
 3. Meillä oli tuollainen Olavi kun olin lapsi, ensimmäinen koirani. Se oli isäni metsästyskaveri, mutta toimi myös uskollisena lapsenvahtina pihalla. Snif.

  VastaaPoista
 4. Ihana postaus:) Toiset näyttävät osaavan rentoutumisen taidon:)

  VastaaPoista

Kiva kun kävit! Kiitän ja ilahdun kommenteista :)