30. huhtikuuta 2012

vapun iloa..Vaikka usko meinaa loppua lumien sulamisen suhteen, niin aina se vapuksi ilon puolelle kääntyy, ainakin krookukset ehtivät kukkaan.Ja sitten tämä toinen ilo, joka paljastuu...tämäkin on jokavuotinen juttu..grr...sanon tähän..ja miks meidän pihassa,ja koko pihan alueella, ei naapurilla..??


MYYRÄMATIKAISTEN TALVIBILEET!! ( vai vappuetkot? )

 Hauskaa vappua!

26. huhtikuuta 2012

kesä pilkistääVihdoinkin pälvi kukkapenkissä : ) , pihan ensimmäinen krookuksen nuppu näki päivänvalon tänään.


Eihän noita vielä kovin paljoa ole, mutta jahka lumi väistyy, alkaa lilaa, sinistä, keltaista ja valkoista olla värien kirjo etupihan riipapihlajan katveessa. Siihen ryntäävät hieman myöhemmin skillat mullan uumenista ja kevätesikotkin kainosti nostelevat  nuppujaan kohti auringon valoa. Otos tulppaaneista jotka sain tuliaisina. Kymmenestä mukulasta tuli kahdeksan kukkaa, punaisia ei siis tummia liiloja, kuten aiemmassa postauksessaa on mainittu. Hienosti loistavat kevään auringonpaisteen kanssa kilpaa, uhmaten viileänä hiipivää iltaa.


Lopuksi kurkistus viherpajaani, päivänsinet ovat kasvattaneet nuppuja innostuksissaan ja pienet jalokellon ja maitokellon taimetkin ovat hyvissä voimissa ja valmistuvat sopivasti keväistutuksiin.


20. huhtikuuta 2012

pienet ponnistelijat


Innostuin aamulla kuvailemaan näitä pienen pieniä ponnistelijoita, jotka ikkunan edessä kurkottelevat valoa kohti. Minusta tuo on a-i-v-a-n  i-h-a-s-t-u-t-t-a-v-a!   Kyseessä on onnenapila  'Oxalis deppei'. Ja kuvauksen jälkeen sain ihanan puhelun...työrintamalla puhaltaa uudet tuulet...onnenpäivä onnenapilan kuvaajalla :))  Meillä on edelleen valtaisat nietokset pihamaalla, sisääntulon laatoitus vasta on sulanut ja siellä ei ole paljon kuvattavaa. Ei piipota krookukset..ei...


Miinanköynnöksen taimetkin hauskasti muotoutuvat hetki hetkeltä lehden muotoon. Tätä kasvia minulle ei ole aiemmin ollutkaan, mielenkiintoinen tuttavuus. Viherpajassani oli hieman surullinen juttu, kun patioruusuun oli tullut härmää. Suihkutin sen Agrimarketista ostamallani torjunta-aineella, koska en usko että se asettuu ihan kotikonstein. Muuten siellä voidaan aika hyvin ja tulppaanit, jotka sain Hollannin tuliaisina, äityivät jo kukkimaan iloisen kirkkaanpunaisena :D, niidenhän olisi pitänyt olla tumman violetteja, mutta samapa se, kauniita ovat nuokin, lämpimämpänä päivänä olen pitänyt niitä seinustalla aurinkoa saamassa.
Nyt vain täytyy odotella lumien sulamista, ei taida vappuna päästä vielä rapsuttelupuuhiin, no on sitten aikaa värkkäillä noita kesähiihtojuttuja tai muuta mukavaa...
Tänään mennään marttailuporukan kanssa kevään laukku-uutuuksia tutkailemaan, ihan yksityisilta meidän kaupungin parhaassa laukkukaupassa! Voi olla, että sortuu tai oikeastaan taidan palkita itseni..jeee...

Hyvää viikonloppua kaikille ja erityisesti uusille lukijoilleni, kivaa, kun olette löytäneet blogini, kiitos!


12. huhtikuuta 2012

tää se päivä on


                                                           ...tsadaa..


Siis otin sen ainokaiseni, rakkaimpani, 'Fujimusume'  -kärhön pois kellarista viherpajani lämpöön ja valoon. Mukavan kokoisia piipakkeita on jo kasvatellut. Eihän tämä reppana vakinaisesti ulos pääse vasta kuin kesäkuun alkupuolella, hyvin jos käy niin ulkoilmaa harjoittelemaan pääsee toukokuunn puolenvälin jälkeen. Meillä on nuo yöpakkaset riesana pitkään, mutta ostin sille hyvän kasveille tarkoitetun fleecehupun :) ettei palellu öisin.

Tämä oli vaan tällaine pikapostaus, täytyy jatkaa kesähiihtohommeleita..siis vähäisen osuuteni asioita vaan...

10. huhtikuuta 2012

sitä on liikkeellä :)Kurkistelin eilen kameran kanssa "viherpajaani",  kellarissa talven majaillut patioruusu ja äidin äitienpäiväruusut ovat vallan vehmaita ja hyvin versoneita, juurella muuten kurkistelee tuliaisiksi saamani tulppaanit...laitoin ne erään neuvon mukaan hyötäen, siis 1/3 osa mukulasta näkyville. En siis malttanut, haluaisin niin nähdä kukat kohtsillään :) nehän ampaisivat kasvamaan hurjasti ja toivottavasti kasvavat muutakin kuin lehteä...Kukkakaverilta sain päivänsinen taimia jotka venyvät pituutta, niinkuin kuuluukin, kohta pitää varmaan latvoa. Väreinä näissä pitäisi olla kerrottua vaaleanpunaista, tumman sinistä ja lilaa ainakin.


Keltakaunokit ja amurinneilikat pinnistelevät verkkaisesti kohti kesän kukkamaitaan toisten kaltaistensa joukkoon.Kukahan on rupsauttanut hieman runsaasti piiankielen siemeniä yhteen ruukkuun...no, ajattelin näitä vaan ruukkuihin istutella lisukkeeksi...mutta tihheetä kasvustoo kyllä on :) oi, oi..Prinsessaliljakin on mukavalla alulla verraten ainakin viime kesän onnettomaan viljelyyn...ehkäpä nyt ehtii kukkimaankin...Ehkäpä sitä noita mustia multaruukkuja jaksaa katsella, kun sieluni silmissä siintelevät nämä ihanat sinisyydet, jotka toivottavasti ilahduttavat syyspuolella kesää...siis jälleen mentiin haaveilun puolelle.6. huhtikuuta 2012

pyryä ja pääsiäistä


Tänään on ollut ihan omituinen ilma, välillä paistaa aurinko täydeltä terältä ja hetkessä pyryttää aivan mahdottomasti. Olen viettänyt lähes koko päivän tässä koneen ääressä, kuvia plaraillut edes takaisin, kesähiihtoja varten pitäisi koota materiaalia nettisivuille. Tosi paljon menee aikaa kuvien valitsemisessa ja niiden käsittelysssä. No, nythän on "pitkäperjantai", aikaa on ja mihinkään ei ole kiire. Kävin ulkoilemassa Olavi -koiran kanssa ja kyllä siinä taas neuvoteltiin, kun ajattelin kääntyä kotiin päin. Kiipesi suorastaan nuolaisemaan leuan kärjestä, että heltyisin jatkamaan matkaa, mutta pikkuhiljaa sain askelluksen kääntymään kotiin päin... mutta kotimatka kestikin paljon ajateltua kauemmin...
Aiemmin viikolla oli kivaa puuhaa, kun sain touhuta somistujsuttujen parissa. "Kyläpäälliköllämme" oli syntymäpäivät ja hän pyysi avuksi juhlapaikan koristeluhommiin, no, mukavahan niitä juttuja on laitella ja tosi kivaa se, että voi olla avuksi. Siinäpä suurin somisteluvimma purkautui ja kotiin ei sitten paljon tullut laitettuakaan pääsiäistä..eipä haittaa, pärjää sitä vähemmälläkin... eilen illalla oli vielä pienet "rääppiäiset" ja oli niin mukavaa, että... :)Taimikasvustojanikin kävin hoivaamassa, kyllä se on sitten mukavaa seurata niiden kasvua. Zinniat pitää koulia ensiviikolla, lukemani perustella, niiden kasvatus ei olekaan ihan helppo nakki. Kasvavat paljon korkeutta ja kaipaavat tukea, mutta onneksi en tiennyt sitä siemeniä ostaessani. Kahottaan, tullooko niistä tolokun kasvija. Aiemmin manaamani hirssin siemenet itivät ja niistä kymmenestä siemenestä piipottaa yhdeksän, siis ei kylvö ihan harakoille mennyt... Kuukauden loppupuolella laitan tuoksumiekkaliljan mukulat multaan, kuvassa näyttävät aika somalta. Toivottavasti ensi syksynäkin.. :)

 No niin, kuvakin kertoo, että herkkurakeet ovat menneet ennen kuvausta parempiin suihin... no, syötäväksihän ne on tarkoitettukin ja eipä voi asiasta ihan kokonaan syyttää tuota ukelia..

Hyvää Pääsiäistä kaikille lukijoille!