1. toukokuuta 2013

vapputouhuja

Meillä meni taas vapun aika hyvin perinteisissä merkeissä eli pihahommissa. Näin on ollut aina jos vaan säät sallivat. Tänään olikin lystikästä, kun sai juoksennella sisälle ja ulos, välillä ryöpsähteli vettä ja rakeita ja navakat tuulenpuuskat viuhtoivat pihan halki, välillä taas paistoi aurinko tosi lämpimästi ja oli ihan tyyntä. Sain sen varran aikaiseksi että kylvin lannoitteet kukkapenkkeihin ja kalkkia annoin sitä tarvitseville kasveille. Saipa nurmikkokin oman osansa noista aineksista. Muuten vaan yleistä pihan siistimistä, haravointi jäi vähiin tuulen vuoksi.


Kukkamaissa alkaa olla eloa, tosin pieniä ovat piipakkeet, odottamani kevätkurjenmiekat ainakin, kevätesikko availee nuppujaan pikkuhiljaa. Krookukset odottavat kunnon auringonpaistetta, ovat ihan aukeamaisillaa olleet jo useamman päivän. Ihanan nukkalehtinen nyppykurjenpolvi 'Geranium renardii' jo vihertää niin helakasti.


 Kauniin värinen on maan uumenista pinnistellessään myös akileija 'Black Barrow'.


Valkotäpläimikkä 'Pulmonaria saccharata' availle myös nuppujaan, tämä onkin aikainen pihan kaunistaja ja taitaa viihtyä lähes missä vaan, vaikka kai enemmän on varjopuolen kasvi.

Pikkulinnutkin lehahtelivat ympäriinsä, punarinnat etunenässä, viimeviikolla näin leppälinnun värisyttävän pyrstöään vuorimännyn oksalla. Tänään huomasimme sinitiaisen pesäpuuhat, räystään kotelolautojen alle pikkuruisesta raosta meni pesäaineksia huimaa vauhtia, että ne mahtuukin pienestä raosta! Onneksi eivät olleet päässeet vintille saakka, siellä saisi villaeristeet kyytiä tiaisten nokisssa. 

Lopuksi otos kärhöstäni 'Fujimusume', joka viihtyi jälleen pimeässä kellarissa ruukussaan talven yli ja aloittelee nyt kasvuaan autotallin ikkunan edessä. Toivottavasti taivaansiniset kukat ilostuttavat tätä "kukkatätiä" myöhemmin kesällä :) ja tietenkin ne muutkin kärhöt, joista sitten hieman myöhemmin...


Hyvää loppuviikkoa ja muistetaanpas taas käydä aamutarkastuksilla kukkamaillamme :D
 

12 kommenttia:

 1. Pitkällä jo kevät siellä, ja puutarhan kasvu. Meillä ei vielä lähelläkään noin paljon viherrä.. Mukavia vappupuuhia, jos ei nyt rakeita lasketa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se kevään tulo vaihtelee eripuolella Suomea, mutta nyt on ollut pakasöitä, pelkään että särkynytsydän puskien alut paleltuu, harsoa pitää viedä päälle.

   Poista
 2. Voi miten hurmaava esikko ja nyppykurjenpolvi!!! Ihana!
  Hurjaa, rakeita, apua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Esikko on minulle hyvin nostalginen kasvi, kun olin pikkulikka, kummisetäni toi joka syntymäpäivänäni juuri punaisia kevätesikoita ja niiden tuoksu on jäänyt hyvin vavasti mieleeni. Hyvin muuten pelittää se työkalu, kiitos!

   Poista
 3. Täälläkin oli oikea touhunPuuska...annoin puskille kyytiä...ja loin vihersuunnitelmia sampallekkin...täytynee tuoda "vaatimattomaan" mummolasta kyntö...ynnä muita vehkeit'ä että saadaan maata käännettyä---ja tulkaahan E:n kanssa katsomaan vanhoja ikkunoita-kasvarille.KylläPassaa...!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa kun meidän vanhat saivat uuden elämän, E olikin pistäytynyt teillä, kertoi kasvarin olevan hieno. Ja kyllä myö/mie tullaan :D jahka keretään..

   Poista
 4. kaikkea ihanaa sieltä nousee esille:) Meillä lähti viimeiset lumet vasta viime viikolla, joten osa kasveista on myöhässä. Krookukset kyllä kukkivat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin sitä aina ajattelee että etelässä on kevät aina pidemmällä kuin meillä, mutta meilläpäin oli nyt vähemmän lunta kuin tavallisesti,sulivat parissa päivässä pois.

   Poista
 5. On tämä vaan upeaa aikaa ja niitä tarkastuskierroksia pitäisi ehtiä tekemään vaikka kaksi päivässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niin pitäisi ja taitaapa jo polkujen alut ollakin kukkamaiden ympärillä:)))

   Poista
 6. Minäkin ihastuin pari vuotta sitten tuohon nyppykurjenpolveen, ihana se on:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. lehdet on aivan ihanat, kukka on sitten puolestaan aika vaatimaton...

   Poista

Kiva kun kävit! Kiitän ja ilahdun kommenteista :)