23. kesäkuuta 2013

nenä kukissa kiinni

Kiva juhannus taas kerran ohi... ilmat suosivat, eilen oli tosi aurinkoinen ja lämmintäkin yli kaksikymmentä, samoin kuin aattona, tänään sitten on ollut pilvistä ja sadekin on ropsutellut kattoon sillointällöin. Eilen kyläilimme Viinijärven rannalla, muuten ollaankin oleletu kotosalla, koiria lenkitelty ja nautiskeltu kesästä, niin ja tietenkin niitä kotihommia ulkona että sisällä :) ja mie olen nukkunut ihan hirveesti.. kaikki rästit kerralla mutta kohtuu aikaan aamulla kuitenkin liikkeelle olen saanut heivattua itseni. Lenkkihavaintona parina aamuna lapinpöllö hiiriö kyttäämässä, arvatkaapas onko se kamera sitten mukana???

Mutta seuraava havainto ei karkaa linssistä, ihana miun rakas 'Fujimusume' ja muutamia muitakin otoksia pihakierrokse(i)lta viimeviikolta.


 Teresanruusukin alkaa jo kukkileitsimaan.

 Japaninkurjenmiekka

Tähkähietalilja  'Anthericum liliagoa' aloittelee kukintaansa, näen livenä tämän ensimmäisen kerran ja ihan omassa kukkamaassa, kyllä kannatti hyvää odotella ihanan siro ilmestys.


 Meksikonakileija ' on vuosia vanha, joskus siemenestä kasvatin, ressukka on joutunut vaihtamaan kasvupaikkaansa monta kertaa ja viimekesänä se ei tehnyt yhtään kukkaa. Vieläkin se on ns. väärässä paikassa mutta nyt täytyy antaa sen olla ihan rauhassa ettei katoa kokonaan. Nyt siinä on nuppujakin aika mukavasti.

Sininen  kellokärhö nuppulla

 Purppuraluppio 'Sanguisorba menziesii' innostui kukkimaan jo lavassa, ostin pari vuotta sitten siemenet joyseedsiltä 
  kasvissa on kaunis lehdistökin ja oli siitä kuvakin mutta mihin lie hukkunut :)

 Jälleen monen vuoden jälkeen saan ihmetellä tämän unikon juurakon sitkeyttä, olen jossain vaihessa kurvaillut ruohonleikkurillakin yli kun muka en niin tykännyt siitä, toin alun lapsuuskodistani ja kai se tuntui silloin liian tavanomaiselta, mutta unikko päätti toisin, saan luvan sietää sitä ja nyt en laita ollenkaan pahakseni että päätti niin...


 Kivaa viikkoa ja hyvää lomaa kel selalinen alkaa, mulla vielä viikko töitä ja sitten saa hiipparoida vaikka yökaudet pihalla ja pientareilla...

6 kommenttia:

 1. Ihana pihakierros, ihanat kuvat!

  VastaaPoista
 2. Ihania kukkia, varsinkin tuo upean sininen kärhö.

  VastaaPoista
 3. Ihania kukkia! Upea tuo kärhö. Minullakin on sama luppio, mutta se on vähän huonossa paikassa eikä oikein tahdo kukkia. Mutta lehdet ovat kumminkin ihan rehevät vuodesta toiseen, niin en ole tullut siirtäneeksi sitä sitten. Pääasia että se on hengissä ;-)
  Japaninkurjenmiekkasi on IHANA!

  VastaaPoista
 4. pirjo,between,Saila ja Sussi, kiitokset kommenteista:) Saila, luppiolla on upeat lehdet, vähän kuin pihlajalla, komea vaikkei kukkisikaan, mutta miksi on niin omituinen nimi tällä;)

  VastaaPoista
 5. Upeita kuvia hienoista kasveista. Kärhöt ovat jo varsin pitkällä kukinnassa sinulla. Meillä kukat ovat vasta pieninä nuppuina täällä III-vyöhykkeen eteläisessä päässä.

  VastaaPoista

Kiva kun kävit! Kiitän ja ilahdun kommenteista :)