27. kesäkuuta 2013

ukkosmyrsky

Kylläpä oli melkoisen alakuloinen piha kun tulin töistä kotiin, naapuri tuli jo postilaatikolla kertomaan tuhoista. Olivt hekin olleet pois pahimman myräkän aikana. Meillä oli kuistin markiisit saaneet kyytiä ja kuisti on ihan litimärkä, pihatien toisella puolella oli koivuvanhus katkennut puolesta välistä, onneksi ei sähkölankojen päälle kaatunut. 


Rungollinen lamoherukka oli mätkähtänyt pitkin pituuttaan, tukikepit olivat antaneet lopullisesti periksi. Ihme kun ei ollut mennyt kokonaan poikki. Luulen, ettei tästä olekaan ilman tukea eläjäksi, on niin painava tuo latvus ja näyttää, että runko ei paksunen ollenkaan. Suunnittelin, että käyn sepällä teettämässä vaikka sellaisen hieman koristeenakin toimivan rautaisen tuen.Ukonkellot olivat saaneet tuulen ja sateen voiman päällensä, ja mikä harmillisinta, pionit alkoivat juuri olla parhaassa kukassa niin nekin nuokkuvat, niistä ravistelin enimpiä vesiä pois ja ehkä ne siitä vielä virkoavat, kaikki ruusun kukatkin lurpottaa yhtä allapäin kuin meidän Veikko-koiran huulet. Onneksi ei mitään isompaa vahinkoa ole tapahtunut, aamulla vetelin kaikki telkkarit ynnä muut härpäkkeet seinistä ja pakastin ja jääkaappikin ovat vielä ehjinä, näillä kulmilla saa aina pelätä niiden puolesta. Tuskin tämä ainoaksi kesän myräkäksi jää...mutta nyt on niin ihanan samettinen ilma, lämmin ja kostea kuin tropiikissa. Aurinkokin pilkistelee ja ehkä nyt ei tarvitsekaan viilentää huoneilmaa ilmalämpöpumpulla, ei kun ikkunat ja ovi auki yöksi...


8 kommenttia:

 1. On noissa myrskyissä voimaa, kun nuo isot puutkin napsahtelee poikki....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. juu, latvaosa oli kuin hypähtänyt paikaltaan :)

   Poista
 2. Onneksi puu ei kaatunut talon tai kenenkään päälle, kyllä tosiaan luonto välillä näyttää mahtavat voimansa. Toivottavasti lamoherukkasi ja kukkasi toipuvat pian.

  VastaaPoista
 3. Voi hurja, onneksi ei tapahtunut mitään vakavampaa. Pionit varmasti nousevat vielä. Meillä on sama juttu, pitää aina muistaa irrottaa kaikki mahdolliset vempaimet pistokkeistaan, muuten saattaa olla uusien laitteiden hankinta edessä. Tänään ei edes kunnolla ukkostanut, mutta silti oli pari sähkökatkoa.

  VastaaPoista
 4. Hurjiksi nämä kesäsäät menevät...

  VastaaPoista
 5. Hui, onneksi ei käynyt pahemmin! Toivotaan, että lamoherukka tokenee:)

  VastaaPoista
 6. Huh - onneksi ei mitään kauheampaa tapahtunut. Ihmettelinkin kun niin lehdissä ja mediassa varoiteltiin. Meillä on nimittäin ollut aivan ruutikuivaa ja paahteista. Myrskyt näemmä sattuivat keskisempään Suomeen

  VastaaPoista
 7. Nyt on naapurit kertoneet että ukkonen oli ollut tosi kova, suorastaan pelottava. Pari tuntia oli melskannut tässä mäellä ja särkenyt sähkölaitteita ja kaadellut puita monesta kohtaa. Onneksi ei kovin usein ole tuollaisia myrskyjä.

  VastaaPoista

Kiva kun kävit! Kiitän ja ilahdun kommenteista :)