10. heinäkuuta 2013

paljon mukavaa tänä päivänä

On ollut niin vaihtelevan mukava lomapäivä tänään että täytyy ihan tänne kirjoitella :) Aamuvarhain koirien hoitoruutiinien jälkeen ja terassilla auringonpaisteessa huilailun jälkeen päätin tekaista pullaa piiitkästä aikaa, kimmoke siihen oli naapurin tulo päiväkahville mailmanparannusrupeemaan.


 Pullat paistuivat meheviksi ja sokeriakin(hihii..) oli tarpeeksi. Pullanpaiston jälkeen suunnistin kaupunkia kohti, sillä olin saanut tekstarin että arskani olivat valmiina, ne monitehoiset vai oliko se monitoimiaurinkolasit ;) Ei muuten tule enää mitään, koskee silmiin tuo auringon killotus, joka sinsänsä ihan hyvä juttu, ja ilman hyviä tehoja ei varsinkaan autoilu onnistu enää turvallisesti.
Mukavasti siinä naapurin kanssa rupatellessa aika hurahti, maailmakin taisi parantua humauksessa, hänen lähdettyään laitoin keiton porisemaan, ovikello sanoi taas plim, plom ja sielläpä toinen naapuri olikin mustikkakippo sylissään, ihanaa, hän toi meille juuri keräämiään mustikoita. Mahtava juttu, kun itse en pysty niitä keräämään, suuret kiitokset hänelle, tuikkasin vastalahjaksi pullapussin kotiin viemisiksi. Mukavaa tällainen naapuriapu, maanantaina olimme heillä hieman pihahommassa auttelemassa, heidän pihasta kaadettiin nimittäin valtaisa pihapuuvanhus, raivasimme kaatosavotan roippeet yhdessä. 

Pakko oli napata kuva naapurin tuomista pulleista mustikoista jotka laitoin oikeaan retrokulhoon, taikinakulho vuodelta 1978 :) hyvin on palvellut mutta huomasin taannoin ettei ole konepesunkestävää laatua kuten ei sen ajan muovituottet yleensäkään, hieman on nyt epätasainen pohja. Kukkakimppu toiselta naapurilta hänen omasta kukkapenkistään ja oma tekemät pullat...ja kunnon voisilmällä, nam...

Minun kukkamaistani ei muuten löydy tuota punaista väriminttua enää, oli joskus 90-luvulla kylläkin...

Niin olihan se vielä yksi vieras lokoisasti pihakiikussa iltapäivänokosilla, naapurin suloinen kissimirri käy joka päivä tirsoilla, kuten myös hänen kaverinsa, joskus ovat jopa yhdessä. Joskus istumme ja "tarinoimme" kaikki yhdessä.

Eilisen illan tarmonpuuskan tuloksia..


aloin hieman putsailemaan ja kävi niin että eräs kovasti leviävä salvia sai kyytiä, taitaa ennakoida sitä että ajelen huomenna pohjoisen suuntaan Ouluun ja Oulujoen Taimisto sattuu sopivasti matkanvarrelle, täyttöä koloon löytynee, luulen...eiks tuohon sovi useampikin taimi?? Nukkapähkämöt jo odottelevat kivellä...

Vielä tämän illan näkymä, maitokellon kukka vesipisaroilla kyllästettynä...toivottavasti pilvet väistyvät aamuksi, kivempi ajella....


...jorinat jatkuu sitten ensiviikolla, mitähän sieltä takakontista löytyykään...


5 kommenttia:

 1. Mukavaa nähdä, mitä aarteita olet löytänyt! Lupaavalta kolota näyttää, tuohon on hyvä istuttaa :-) Pullat näyttävät tosi herkuilta!

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa ihan täydelliseltä kesäpäivältä ! Samanlaista tarmon puuskaa ootellessa, että saisin pullia aikaiseksi.. Kivan näköinen tuo kukkakimppu.

  VastaaPoista
 3. Ihanat pullat! En ole leiponut puoleen vuoteen... Hyvännäköiset mustikat. Mulla kasvaa ekaa kesää pari värimintun taimea.

  VastaaPoista
 4. Tuohon mahtuu vaikka mitä!

  VastaaPoista
 5. Olipa mukavia jorinoita;)

  VastaaPoista

Kiva kun kävit! Kiitän ja ilahdun kommenteista :)