27. heinäkuuta 2013

räpsäytyksiä pihamaalta


Aurikoinen päivä tänään ja niin lämmin, onneksi kesä vielä jatkuu. Aamuisin on jo loppukesän tunnelmaa pihamaalla ja paljaissa varpaissa tuntuu mukava kirpakka viileys, aurinko luo varjojaan jo hieman matalammalta. tuuli heiluttelee sinikämmenen lehtiä ja saa ne näyttämään huikean vihreältä valoa vasten kääntyessään.

Sinikämmenen siemenpähkylä on todella kuin olisi kämmenellä noustessaan pienen varren nokassa keskeltä lehteä.

 kuvauskierroksella näyttää sattuvan kaikenlaista kameraa säädellessä :)

 ...mihinlie värit kadonneet kukasta, ei ollut ihan tarkoitus tällaista :)


Syysvuokko on sitten päättänyt alkaa kukkimaan jo heinäkuussa, tämäkin yksilö on vielä suht pieni ja jos alkaa hyvin kasvamaan, täytyy siirtää toiseen paikkaa, hieman on ahdasta tuossa. Taustalla sinikärhö heleän vihreänä, ei taida ehtiä kukkaan meilläpäin ollenkaan. Pari kesää vanha istutus, nousee keväällä aika myöhään, kukintakin sitten siirtyy. Mutta mielestäni hyvin kauniit lehdet. Joten olkoon vaan tuossa vaikkei kukkisikaan...

Ensimmäinen työviikko loman jälkeen on takana, mukavaa oli taas palata kuvioihin. Torstaina ei sitten enää ollut oikein hyvä päivä, sain varmaan jonkun vatsaviruksen, hirveän huono olo ja vatsassa tuntui olevan ihan jalkapallo, joka ei liikahtanut mihinkään. Aivan tiltissä joka puolelta. Perjantain kituuttelin puoliteholla ja vieläkin on outo kivistys mahassa. Päätäkin särkee, ei ole oikein veksissään tämä olo, mut jospa se siitä, tänään olen ravinnut itseäni  kevyellä keitolla ja marjoilla.. ja olen tosiaan ihmeissäni kun minulle, oikein kahvikissalle, ei nyt kahvi maistu ollenkaan. Edellisen postauksen pensashankinnat odottelevat vielä istutustaan, en ehtinytkään viime viikonloppuna enkä viikollakaan. Piti eräskin ilta käydä suunnittelemassa kaverin luona betonikurssia, joka aiotaan pitää elokuun puolella ja sitten kaikkee muutakin tuli eteen... no kyllä ne odottelee tuolla. Eihän siitä huomisesta tiedä jos vaikka.. 
mutta sinne vatukkoonhan minä huomenna aioin, pitäis herkkuja saada pakastimeen ja lähimetsässä niitä on runsain mitoin...josko vatsa olisi jo aamulla kunnossa..

No tämä tällä erää, täytyy käydä vielä amppelit kastelemassa ja sittenpä sitä joutaa vaikka telkkua katselemaan, jos sieltä jotain mielenkiintoista tulisi.

Niin ja TERVETUOA LUKIJAKSI, VIANNA!!! Nähdäämpä palstoilla :)

Hyvää viikonloppuuuuuu!6 kommenttia:

 1. Tuo syysvuokko on todella kaunis! Tuli itsekin hankittua sellainen pihalle, saa nähdä kukkiiko.

  Pikaista paranemista!

  VastaaPoista
 2. Kukkii varmaan :) ei taida olla hyvin kranttu kasvi, mullakin tehnyt jo pari pikkusyysvuokkoa rinnalleen.

  VastaaPoista
 3. Aina ei voi tehdä, kuten on etukäteen suunnitellut. Toivottavasti vaivasi paranee ja pääset ainakin sinne vatukkoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, mut onneksi pääsin vattuun aamulla...kohta postaus siitä:)

   Poista
 4. Kaunis syysvuokko! Pikaista paranemista ja paljon vattuja toivotan sinulle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hakuaisin keerotun valkoisen syysvuokon, mutta ei taida menestyä meidän korkeuksilla. Kohta vattukuvia tulee...

   Poista

Kiva kun kävit! Kiitän ja ilahdun kommenteista :)