1. elokuuta 2013

Arabella ja muuta kukkivaa

 Sopivasti sadepäivän ilta ja muutenkin aikaa plarailla taas kuvakavalkadia puutarhan kukkasista, minä en näköjään osaa ottaa ollenkaan yleiskuvia. Aina tuntuu olevan jokin vinossa tai huono kuvakulma, joten tungen vaan  kameraa lähelle kukkia :)  Istutuspuuhat on vaiheessa, ostamani pensaat ovat paikoillaan, mutta vielä täytyy miettiä, laittaako jotain peittävää aluskasvia alle vaiko pelkän katteen.


Arabella ja lohenpunainen purppuratulikukka nojailevat toisiinsa
 No nyt selvisi siemenestä kasvattamani jalokellon väri, eka kukka auki, ei ollutkaan sininen niinkuin muistelin. Hyvä niin, koska lähes järkytyin eräänä päivänä kun tajusin että minun  kukissa on tosi paljon sinisiä. Ei ole kovin tietoista ollut , miten se valinta vaan on usein osunut siniseen. Seurana näyttää usein olevan joku vaaleanpunainen. Varmaan saisin sinisistä superpitkän listan. Jalokello on niin surkeassa paikassa toisten kukkien alla, täytyy etsiä sille parempi paikka muualta.

 
 Kellokärhö rullaa veikeästi terälehtensä kierteelle, ja pitää römytä ihan polvilleen että tulee kuvaan muutakin kuin kukan päälaki.
Alempana on ruusuista otoksia, useita kesiä kukkinut patioruusu ensin. Siinä oli ihan mahtavasti kukkanuppuja mut Oulun reissulla ollessani kuivahtivat. En muistanut täsmentää kotimiehelle tämän kastelua ja niinhän se sitten jäi kastelematta, koko ruusu oli ihan lurpsahtanut. Virvoittelin sitä ahkerasti ja nyt se alkaa kukkimaan uudestaan.


 
Tulenpunaiset ruusut ovat monta vuotta vanhoja äidin saamia äitienpäiväruusuja, niihin iski sitten punkit :( no sain ne jotenkin aisoihin, mutta pikkuruususn kukinta kärsi huomattavasti, ruukussa on kolmea sortimenttia.

 Huomenna taas perjantai ja viikonloppu edessä, pitäisiköhän sitä vielä vattuun yrittää... Rääkkylän puolessa on sunnuntaina Avoimien Puutarhojen päivä  Karjalanruusu M.Halosen kukkapellolla ja kuivakukkavarastossa , siinä olisi kyllä ihan kivaa ohjelmaa lepopäivän ratoksi. Kävimme kaverin kanssa siellä toissakesänä, oikein mukava ja lupsakka meininki siellä olikin.Pelloilta sai kerätä mieleisiä kukkakimppuja sopuhintaan ja kuivakukkakimppujakin oli vaikka minkälaisia tarjolla ja tietenkin kahvia ja pullaa...ja kurpitsoita ym. mukavaa, kanoja kukkonsa kera mm....siis mukavaa maalaismeininkiä.

Kukkakuhhaus on nimeltään tämä vuotuinen kukkapeltotapahtuma ja monenmoista kukkamummelia on silloin pellot täynnä :D

Kivaa loppuviikkoa ja viikonloppua!


14 kommenttia:

 1. Ihania kukkia! Tuo Arabella on yksi kauneummista kärhöistä mitä tiedän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arabellaksi kaunotarta aina minäkin kutsun... ei riitä pelkkä kärhö :D

   Poista
 2. Ihana tuo punainen ruusu! Kaunis kukkapelto. Tuollaisella olisi kiva poimia kukkia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pellolla on valikoimaa, ei tiedä mitä poimisi kimppuunsa, kaikki toinen toistaan kauniimpia...

   Poista
 3. Upeita! Minusta siniset ja pinkit kukat ovat ihania:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :)niin on, päivänliljoissa ei sitten olekaan sinisiä ja niiden kukinta on vasta alkamassa

   Poista
 4. Arabella on ihana, sinisen ystävänä oon sitä mieltä, että sinistä ei voi olla liikaa :) Mahtava tuo kukkapelto, tuolla olisi kiva käyskennellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja siniseen muuten yhdistyy aika monet värit kauniisti. Kukkapeltoa muuten pitää kolme veljestä :)

   Poista
 5. Upeaa punaista ruusua, kärhöt on aina ihania ja mukava kukkapeltokuva lopuksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kun kävit kurkkaamassa kukkakuvani :)

   Poista
 6. Ihania ruusuja, mun pitäis uskaltaa hankkia ruusuja lisää. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) ruusut on ihania ja melkein parasta niiden tuoksu.

   Poista
 7. Onpas komeat ruusut! Arabella on kyllä suloinen, mun pitäisi vaihtaa omani paikka, kun jää toisten varjoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen yllättynyt miten hyvin Arabella menee talvien yli, luulin ettei se mulla tule säilymään, tuosta innostuin laittamaan muitakin kärhöjä.Haluaisin lisääkin mutta ahtaus alkaa vaivata, ei mahu..

   Poista

Kiva kun kävit! Kiitän ja ilahdun kommenteista :)