18. elokuuta 2013

syystöiden aloitus

Niin se vain on että juhannusruusu kohtasi tänään voittajansa, zip, zap, rouskis, rouskis..

valtoimenaan levinnyt se olikin.. eikun isännän nahkarukkaset kouraan ja käsivarret völjättyinä anorakin hihoihin ruusupuskan kimppuun, huoh.. mutta en jaksanut kuin puolet, vielä jäi urakoitavaa, mutta totesin että miksi tätä masiinaa ei tullut hommattua aiemmin, on se vaan niin suuri apulainen pienimishommissa. Jatkampa sitten joku toinen päivä urakointia...

 Ehdin töiden lomassa, milloinkas muuten olisi niin kiire etteikö jotain kukkakuvaa ehtisi räpsäistä :) napata kuvan juuri avautuvasta päivänliljakaunokaisesta, tämän piti olla 'Luxury Lace' mutta eipä taida olla, mutta nyt en sitten tiedä mikä, tunnistaako kukaan? Minun arvaus on  'Pink Damask...?? Laitan paremman kuvan kun on kukka kokonaan auennut...


Syyshortensiani availee kukkiaan, tämä on vähän hentorakenteinen, kun istutin sen ihan väärin ja kai se nyt vaatii aikaa toipuakseen moisesta kohtelusta, mutta aika monta kukkaa se on nyt jaksanut väsätä:)

Tänää ilma on ollut monivibahteinen, aamulla tihkutteli vettä, yöllä satoikin ihan kaatamalla. Meidän piti kaverin kanssa lähteä Kukkakuhhaukseen Rääkkylään, mutta emme sitten lähteneet, siellä olisi kukkapellolla kastunut vyötäröään myöten ja kukat olisivat olleet ihan märkiä. Puolilta päivin ilma selkeni ja siksi pääsinkin pihahommiin. No ei mennyt ihan harakoille tämä päivä. Ajattelin tuossa lähtisikö joen rantaan hipsehtimään, mut katotaan nyt...

Kivaa viikkoa  kaikille!12 kommenttia:

 1. Oksasilppuri on ihan paras laite! Siis silloin kun sitä käyttää oikein eikä työnnä kämmenellä niitä keppejä sinne... kröhöm... tunnetuin seurauksin (tuli reikä käteen, nyt on jo parempi mutta jänteet yhä kipeät).
  Ihanan värinen päivänlilja! Minusta Pink Damaskissa on lohenpunaisempi kukan väri, mutta voihan siinä olla sävyerojakin. Joka tapauksessa liljasi on upea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi sinnuu :( se on noiden koneiden kanssa pidettävä maltti mielessä, itsekin koitin olla kurkkimatta syöttöaukoon, sieltä voi singahtaa silmille, pitäisi tietysti olla turvavarusteet kun tekee hommia, mut ei niitä vaan tule laittaneeksi
   Samaa mieltä hieman olen että väri on liian voimakas pind damaskiksi, mulla on Eruption ja siinä taas on voimakkaampi punainen sävy, no jossain vaihheessa varmaan selviää laji, viimeistään kun käy Tommolan tilalla visiitillä..

   Poista
 2. Tänään oli kiva pihapuuhastelupäivä meikäläiselläkin. Tuollaisesta oksasilppurista olen haaveillut jo useamman vuoden. Milloinkahan tuon haaveen saisi oikein toteutettuakin? Olisikohan ensi keväänä se aika? Toivottavasti:) Hortensiat ovat ihania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin jahkasin tosi pitkään ja hartaasti, kun muka ei niin paljon tule silputtavaa, mutta nyt huomaa että onhan sitä matskua kun kovat kukkavarretkin saa sillä hienoksi :)

   Poista
 3. Pätevännäköinen silppuri, täytyykin tehdä sama radikaali katkaisu-hoito omallekin juhannusruusulle! Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juhannusruusu on niin leviävää sorttia että sillä 'elättää' melkein yhden silppurin, toinen on valamonruusu ja niitä on viisi jättipensasta eli hommaa piisaa..

   Poista
 4. Minulla on silppuamista edessä loppusyksystä. Ajattelin hoitaa jo silloin alasleikkatavat pensaat, jotta pääsen hyvin haravoimaan. Yleensä en sitä tee, mutta nyt yritän, josko tiukalla syksyn siistimisellä saisin kuriin etupihan lehtokotilot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi sulla on kotilot riesana, meilläpäin ei vielä niitä ole mutta joku kaunis päivä..tai yö ne varmasti vetelevät itsensä meillekin...

   Poista
 5. Oksasilppuri on omakotitalossa ehdoton vekotin. Meillä sitä on käytetty jo vuosikausia ja kaikki hake katoaa puutarhaan vaivatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon sille hakkeelle on käyttöä ilmaantunut, aiemmin naapuri ajoi traktorilla risut kylän lämpövoimalan hakekasaan, mutta nyt saa niistä itse hyödyn :)

   Poista
 6. Sama juttu, oksasilppuri on puutarhurin bestis! Hakkeen voi käyttää niin moneen paikkaan...Kaunis syyshortensia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syyshortensia oli minun haaveissa jo silloin kun emme vielä asuneet omakotitalossa ja nyt haluaisin pallohortensioita... ei lopu haaveet,piha loppuu ennemmin.. hih...

   Poista

Kiva kun kävit! Kiitän ja ilahdun kommenteista :)