25. elokuuta 2013

pihan syksyisiä väripilkkuja

toiseksi viimeisessä postauksessa arvuuttelin tämän päivänliljan nimeä, nyt avautuneena se on tämän näköinen, tunnistaako joku?

lisäys 5.9.: sain tiedon että kukka on kuin onkin 'Luxury Lace' :)

Päivänliljoista saa nyt vaan tällaisia yksittäisiä kuvia, kun eivät nyt tee kun yhden kukkavanan, poikkeuksena 'Frans Hals' ja 'Snow Apparation', josta kuva alempana, se puskee tosi monta kukkavartta

mutta eihan kukkia auki ole yhtäaikaa monta, ainakaan niin että ehtisi kuvaamaan:)

 himalajankurjenpolven sineä

 ihanan sirokukkainen ruusunätkelmä, köynnös kasvaa tosi rehevänä, kumpa vaan kukkia tekisi enemmän, kyllä noita ihailisi..

kevättalvella rusakkopojat leikkasivat alas tarha-alppikärhö 'Pointy'n, jossain nimikkeenä on Clematis koreana 'Pointy', tiedä sitten mikä lie oikea..  se on riehaantunut kasvamaan valtavaksi puskaksi ja nyt on ilmaantunut jopa kaksi kukkaa:) kukka on päivänvalossa hyvin vaatimattoman näköinnen mutta illan hämärtyessä alkaa hohtamaan kuulaan kermanvalkoisena.

 
 Mongolianvaahteran helikopteriropelit värittävät koko puun, tämä puu alkaa olla ehkä tiensä päässä, keskeltä katkesi talvella yksi lahovikainen paksu oksa, ja se on nyt vähän harvan näköinen, alhaalta on ottanyt paljon versoja, voihan se olla että siitä vielä elpyy..
noita ropeleita käytän joka syksy nimpparikakkuni koristeena, keltaisen mangon kanssa sopii täydellisesti yhteen

Viime perjantaina pidimme pienen betonikurssin ja siellä kaiken rätkätyksen ja pulinan keskellä syntyi jos jonkinlaista koristetta pihaan tai kuka nyt mihinkin halusi töitään laitella. Teemana oli laatat ja pöytäliinan kulmapainot. Vanhojen, käyttämättömien pitsiliinojen kuviot ikuistettiin betoniin, työt ovat kuivumassa ja niitä puretaan tulevalla viikolla, jee, jännittävää katsoa työn tuloksia..ja aika monessa pihassa tulee olemaan myös komeita raparperialtaita ja -laattoja..Oli meillä vaan taas niin mukavaa puuhata yhdessä!

Tulevalle viikolle on luvassa oikein lämpimät ilmat, joten varmaan tulee puuhasteltua pihassa, olisi varmaan ne syyslannoitteet jo aika kylvää ja oksahommiakin on tehtävä, jos ei taas sitten tule jotain muuta...kun ei voi koskaan tietää :D jos vaikka lorvikatariin sairastuu...

Kivaa viikkoa!

2 kommenttia:

  1. Kaunista!
    Blogissani on sinulle tunnustus! http://puutarhaterapiaa.blogspot.fi/2013/08/arki-se-vain-alkaa.html

    VastaaPoista
  2. Upeita kukkia! Empä malta odottaa betonitöitäsi valmiina:)

    VastaaPoista

Kiva kun kävit! Kiitän ja ilahdun kommenteista :)