1. lokakuuta 2013

mitä löytyy pihalta 1.10.

 oli siellä vielä vaaleanpunainen pensashanhikki

ja syyskatkeron nuppu

päivänliljan avautuva kukka ja  

amurinneilikkaa ja kukkimaton vitikiehkurio

ja valkoinen syysasteri ja sitten...
   
valkoinen albiinoukkoetana kavereidensa kanssa, niitä oli ainakin viisi.. otin kuvan pari viikkoa sitten

Olen ollut pihapaitsiossa puolitoista viikkoa ja myös blogipaitsiossa, en ole kuin ikkunasta kurkistellut pihamaalle ja harmitellut kaikkia tekemättömiä syystöitä. Pitäisi laittaa kärhöt ja muratit kellariin, kesäruukut kerätä ja puhdistaa, pitäisi ostaa jänisverkot että ensikesänä saisi nauttia kauniista ruusun kukista ym, ym. Nyt vaan täytyy maltaa ja olla "riehumatta" liikaa, että selviää normaalista arjesta ja työkuvioista.
Onneksi minulla on tuo duracel- puolisoni, jolla ei energia ihan heti lopu, tarjoutui jo avuksi mutta estelin vielä. Jotenkin haluasin niin tehdä syystyöt itsekseni, pikkuhiljaa mietiskellen ja muistellen hienoa kesää. Sitä ikäänkuin jättää henkiset jäähyväiset kesälle samalla kun kädet taittelee kasveja suojaan ja joillekin jättää lopulliset jäähyväiset lehtikompostin kupeella. onneksi on lupaillut vielä lämpimiä kelejä loppuviikoksi jospa sitten pääsisi jo puuhastelemaan pihalle.

Ihanaa on täällä sisällä lämmitellä uunia ja takkaa, katsella loimottavaa tulta. Pitäisiköhän kaivella esiin lisää kynttilöitä. Villalankakerätkin voisi ottaa esille pikkuhiljaa, taisi niitä jokunen jäädä viime talvelta...mitähän värejä siellä olikaan?

10 kommenttia:

 1. Pensashanhikit ovat tosiaan hienoja kun kukkivat niin myöhään. Ja voi miten hieno päivänlilja vielä, minulla ne ovat aikaa sitten lopettaneet kukkimisen.
  Voimia selkäkivun kanssa taisteluun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kannustukssta, kyllä se tästä.. Päivänlilja on tosiaan sinnitellyt kukkiensa kanssa :) toinenkin keltainen teki vielä yhden kukan.

   Poista
 2. Hauska nimi kasvilla, vitikiehkurio :) Aivan uusi tuttavuus. Pikaista paranemista 1

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. nimi vei mukanaan :) oli pakko ostaa, toivottavastin menee talven yli ja kukkii ensi kesänä.

   Poista
 3. Niin paljon vielä kukkia, kaunista!

  Minulla on myös syyspuutarhatyöt vielä tekemättä. Toivottavasti syksy viivähtää vielä, eikä tee heti tilaa talvelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi vielä olla pitkäänkin sopivan lämpöistä tehdä pihahommia ja jos tulee kylmä niin jääpähän sitten kevääksi puuhaa ;)

   Poista
 4. Paljon on sinulla vielä kukkijoita. Mulla sinnittelevät enää asterit, daaliat, maksaruohot ja sormustinkukat. Vielähän noita pihahommia ehtii tehdä ja loput tekee sitten keväällä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no vielä on sullakin mukavasti katseltavaa pihalla :)

   Poista
 5. Juu - se on kumma miten jotkut jaksaa innostua vasta syksyllä kukkimaan, kuin talvea uhmaten. Miulla takakuistin säleikössä kelloköynnös pukkaa kukkaa ihan urakalla ja etukuistilla sitten maljaköynnös. Eivät ole viilenevistä öistä moksiskaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näiden kasvien seuraamisessa riittä kyllä ihmettelemistä, niinkuin etupihan jouluruusussa, joka tunkee jo nuppujaan auki, vaikka sen pitäisi käsitykseni mukaan avata ne juuri lumien sulaessa keväällä!

   Poista

Kiva kun kävit! Kiitän ja ilahdun kommenteista :)