31. maaliskuuta 2013

d-vitamiinia ja mammutin hampaita

Morjesta tällekin palstalle ja lukijoille, jokunen uusikin, tervetuloa! Aika vierii niin nopsaan ettei oikein perässä pysy. Viimeisestä sepustuksestani on jo vierähtänyt aikaaa viikkoja, syy on kyllä pitkälti tämän tietotekniikan, mutta muutenkin on vaan sanat olleet jotenkin kadoksissa... ja kuvatkin.
No asiaa virkistää tämä hieno pääsiäisilma ja ahkera ulkoilu, nyt saa sitä D-vitskua ihan luonnosta lisäannoksen. Aivan kuin energiaa alkaisi puhkumaan jostain syvältä.. on sillä kevään tulolla ihmeellinen voima! Olemme koko porukalla lenkkeilleet ahkerasti, pitkin kyläteitä ja polkuja, tosin meidän Veikko-koira tekee tenän välillä, ei kai huvita kun alkaa tempomaan remmistä kotiin päin. Kaikki maanittelut saa käyttää että lähtee eteenpäin lönköttelemään :) Joskus joutuu kääntymään kotiinpäin aivan liian aikaisin..
Tänään teimme pitkän aamulenkin ja iltapäivällä kävin morjestamassa kukkakaveria, se olikin kiva juttu ihan extemporeella toteutettuna, oli niin kiva pakista kaikea ja tulipa heitettyä ilmaan taas keväinen puutarharetki Keski-Suomeen..hmm..Kun tulin kotiin lähdin mahtavan auringonpaisteen siivittämänä taas lenkille, kameran kanssa.. Ajatuksena mammutin hampaat! Ja siellähän ne olivat, kaikessa komeudessaan..kallion kupeessa...Kiipesin vielä katselemaan Tähtitornista kylän seutua..siellä se horisontissa kotikin pilkistää, ainakin kun tietää sen siellä olevan.


Räystääseen on muodostunut jälleen jääpuikkorivistö, yhdet tulivat jo kertaalleen alas.

Kevättä väreilee myös orastavissa ruusun lehdissä, pääsivät pariviikkoa sitten kellarista valoon. Mielessä alkaa jo välkkymään kuvajaiset sipulikukista jotka mahdollisesti putkahtavat mullasta kun lumet ovat sulaneet ja lämpö pakottaa ne kurkkimaan maan uumenista. Mitä kaikkea sitä tulikaan sinne syksyllä piilotettua, missähän se lista...Hyvää viikkoa ja pääsiäisen rippeitä, ihanaa kevät!!! Heipsulivei!9. maaliskuuta 2013

vihdoinkin:)

Täällä sitä taas, rakkaat kaverit... venähti tämän koneen hommaaminen. Turvauduin sitten verkkokaupan antimiin, sieltä sujuikin supsikkaasti ostaminen. Ja mikä parasta, sain juuri mieleisen apparaatin, asennus hieman viivästyi mutta nyt on asetukset kunnossa. Toivottavasti pelitää yhtä hyvin kuin edellinenkin masiina. Nyt varmaan täytyy jatkaa siitä mihin jäin joitakin viikkoja sitten eli Pirjon mökkipuutarhassa -haasteeseen, jossa piti kertoa kahdeksan lempiasiaa kuvin... oli muuten aika vaikea homma valita kuvat kun kuvia on paljon, mutta enpä tiedä olisiko ne tässä yhteydessä kovinkaan kertovia..mutta yritän kuitenkin...


 Nämä kuvat menisi aivan hyvin jopa saman nimikkeen alle eli luonto, mutta selvennän hieman ja jokainen voi sitten päättää itse, mikä kuva mihinkin asiaan liittyy eli satunnaisessa järjestyksessä ystävät, matkat, kotiseutu, aamut, ruusut, koirat, luontohavainnot, hiljaisuus, rauha.Tuli hieman enemmän kuin kahdeksan mutta eipä lie haitaksi. Nämä on niin monielitteisiä juttuja...
Haasteesta on jo sen verran aikaa että en varsinaisesti jaa enää sitä eteenpäin, nyt taitaakin aika monella olla mielessä jo keväiset puutarha-asiat. Mutta ottakaa koppi kuka vaan haluaa, mukava haaste tämäkin.
Huomenna ajattelin käydä kellarissa kurkkimassa, mitä sinne kuuluu... varmaan ensimmäiset ruusut pitää nostaa jo valoon voimistumaan. Mutta aamusta koirien kanssa ensin lenkki ja josko jossain välissä vielä kävisi lumikenkäilemässä. Taas tuprutteli lunta viikolla ja taas saa polkua talloa auki, kivaa :)

Ja lopuksi vielä suuret kiitokset Kujeita ryytimaassa -blogin Kujeelle ihanasta tunnustuksesta, KIITOOOS!!

 

Ja nyt sitten voisin antaa tunnustuksen ihanille bloggareille: 
leenuliini Lasimaailma 2 ja kiitos kun tulit lukijakseni, olen myös itse ihan retkuna lasiin:) 
maaherrattaret Maaherrattaren paja, kauniita koruja!
Pivi Onnea istuttamassa, niin reheviä kuvia ja muhevaa juttua, sitten Terhi Mullan yllä, tässä vedän osittain kotiseutuun päin :) ja vielä Scilla Scillan puutarhassa -blogin, riemastuttavan luontevvaa juttuu, oi ja olis paljon muitakin mutta vaikka sitten toisen kerran.. 
Tunnustusta voi halutessaan kukin jakaa 5 blogille eteenpäin joilla on alle 200 lukijaa.
Tästä tulikin nyt maratontarina, jospa nyt voisin palata kerran viikkoon -rytmiini tästä eteenpäin. 
Mutta hei ,,, kevät tulloo, talitintit laullaa ja viherpeipot sirissöö pihapuissa, mikäpä se siitä parempoo ois :)))