6. tammikuuta 2014

loppiaista!

Melkoisen harmaana ja hämyisenä ovat tämän loppiaisen maisemat näyttäytyneet. Vieläkään ei ole pysyvästä lumesta tietoakaan. No, kalenterissa on 6.1. päivämäärä ja sillä mennään..onhan se tällainenkin koettava, että on jotain mitä vanhana muistella :) Kävin päivällä kirkonkylällä ja päätin piipahtaa samalla Höytiäisen rantamaisemaa katsomaan... eipä ole jäille asiaa, reimarikin näytti selkävedellä keikkuvan vapaalla vedellä. Talvikalastajat joutuvat nyt pitämään verkkonsa kuivalla maalla, ei ole jäätä minkä alle pujotella pyydyksiään.
Pihassakaan ei ole kuin harsoisen kevyt lumen härmä. Mitenkähän nyt kasvien käy, kun ei ole paksua lumipeitettä suojaamassa, kunhan pakkaset saapuvat, tulee ne sieltä kumminkin jossain vaiheessa. Onneksi taas keväällä taimikaupat pursuvat tarjontaa ja mikäpä sen mieluisampaa hommaa kuin käydä tutkimassa, löytyykö mielenkiintoisia uutuuksia. Lumettomuudesta oli kyllä eräänä päivänä hyötyäkin, siivosin kukkapenkin päältä pahimpiä syksyllä jääneitä kukkien varsia pois, jätin ne silloin kun ajattelin että keräävät hyvin lunta suojaksi. Ne näyttivät nyt niin rumilta joten tartuin tuumasta toimeen, hieman mieheni naureskeli että puutarhahommiinko alat... no aika koomiseltahan tuo tuntuikin.. 
Posti on tuonut erittäin hyvää iltalukemista siemenluetteloiden muodossa, niistä sitä virtaa saa kevättä varten, 
samoin kuin vanhoista kesäisistä
kuvista, joita on kertynyt melkoisesti vuosien saatossa. Niistä saa kummasti voimaa ja valoa tämän harmauden keskelle.


 Mukavaa viikkoa kaikille!


9 kommenttia:

 1. Ihanan rauhallinen tunnelma kuvissa. Kauniit vaikkakin harmaat!
  Ja oikein energinen kesäkuva;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, harmaakin osaa olla kaunista moninaisissa sävyissään.

   Poista
 2. Toivotaan, että paukkupakkasia ei tule ennen kuin jonkinlainen lumipeite on saatu - tai oikeastaan toivon eniten, että ne paukkupakkaset jäävät kokonaan väliin tältä talvelta :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan paukkupakkasista en minäkään perusta, vaikkakin niitä vastaan voi suojautua vaatteilla toisin kuin kesähelteellä:)

   Poista
 3. Kasvit huolestuttavat minuakin. Moni sipulikukka on alulla, ja viikonlopuksi on luvattu - 10 pakkasta. Tällä hetkellä maa on lumeton.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, sulla jo sipulit lähteneet kasvuun, toivotaan etteivät kylmety, minä kurkkailin pihalla kukkapenkkeihin mutta onneksi ei vielä piipottele pahemmin, kartanopionissa on kylläkin pienet alut jo :( ...eilen illalla oli jo lunta maassa mutta nyt jo sulaa taas pois, nyt jos tulee pakkanen niin on taas armottoman liukasta.

   Poista
 4. Ihanaa siellä teillä on luntakin. Miellä ei yhtään, Talitintit laulaa aamusin kuin keväällä ja sipulikasvit on nousseet jo 5cm. Jos vähänkään aurinko erehtysi paistamaan niin Krookukset kukkisi.

  VastaaPoista
 5. No nyt on pakkaset ja lumi kai jo koko maassa. Onneksi pienoinen lumikerroskin on saatu, parempai sekin kuin ei ollenkaan vaikka lisää kaivattaisiin kovasti. Mukavia talvipäiviä!

  VastaaPoista
 6. Mahtavaa, kun alkaa selvästi jo olla valoisampaa, lumi heijastaa pienimmänkin auringon pilkahduksen moninkertaisesti takaisin päin. Pakkanen paukahtelee puiden oksistossa ja nenänpäätä puraisee napakasti, ihana talvi. Tervetuloa lukijaksi, Heidi-Maaria!

  VastaaPoista

Kiva kun kävit! Kiitän ja ilahdun kommenteista :)