12. maaliskuuta 2014

kevättä ilmassa

Tänään aurinko paistoi jo lämpimän oloisesti meilläkin ja lumet ovat huvenneet päivän aikana melko paljon, oli niin mukava lähteä työpaikalta kohti kotia niin keväisessä säässä. Kaupungissa alkaakin olla jo katupölyä, ainakin työpaikan autokatos keskikaupungilla oli sitä tulvillaan. No täällä maalla on raikasta ja puhtaampaa.
Olohuoneen pöydällä kukkii helmihyasintti, jonka ostin viikonloppuna.....ja kodinhoitohuoneen ikkunan edessä ensimmäiset kylvökseni, kelloköynnöksen siemenet ovat päässeet vauhtiin ja alkavat ponnistella mullasta. Tällä kertaa kymmenestä siemenestä näyttää itävän enemmän kuin yksi, kuten kävi jokunen vuosi sitte. Toivottavasti pysysvät hengissä poloiset.


Sunnuntaina otin kellarista ruusut kasvamaan autotalliin valoisampaan, murattikin oli viihtynyt tosi hyvin kellarin uumenissa, samoin kuin pikkuinen sypressi ja viinikärhökin, niistä ei nyt vielä ole kuvaa... Muut kärhöt vielä jätin tuonnemmaksi, vaikka kaikissa niissä oli jo versoja. Ensi viikonloppuna varmaan laittelen muita siemeniä kasvamaan, sain ostettua autotallin ikkunan eteen hyllykönkn valmiiksi, nyt siinä on hyvä idätellä taimia. On se vaan mukavaa aikaa tämä... pääsee kohta kurkkimaan kukkapenkkeihinkin.. jee...

Kevätarvontakin on vielä voimassa 15.3. saakka, kiva kun ihmiset ovat niin ahkerasti osallistuneet ja vielä sopii lisää joukkoon, arvontaan pääsee täältä tai tuosta sivukuvasta.

Nyt täytyy hoidella koirapojille ruokaa ja puuhastella pikkuisen kotiaskareita.

12 kommenttia:

 1. Taimivauvoja! Ihana on kevät:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niin, jotain vauvoja aina oltava, koira tai taimi:D

   Poista
 2. Pikkuset taimet ilahduttavat mieltä kovin, ovat niin ihanan värisiäkin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylläpä se taimien vihreys on vaikeasti kopioitavissa:)

   Poista
 3. Taimien kasvua on ilo seurata:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kummaa hyrinää se aikaiseksi tuolla sydänalassa...

   Poista
 4. Ihania helmihyasintit tuvankin puolella:) Ostin minäkin narsisseja ja jotain lehtiä, joiden toivo kuuluvan helmihyasinteille, ei lukenut mitään pussissa kylläkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sulla on jännnitettävää, mitä lehtien seasta nouseekaan. Aika ihanalle helmihyasintit tuoksuu tuossa pöydällä.

   Poista
 5. Kelloköynnös kasvaa vauhdilla, kun pääsee alkuun. Itselläni oikeastaan samankokoisia taimia muutama, kaikki eivät ole vielä itäneet, saapa nähdä itäväätkökään...
  Vaikka mielestäni olen laittanut vähemmän kuin viime vuonna, hyllyt ovat jo täynnä.... vai olikos minulla kaksi hyllykköä viimeksi hmm?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siementen itäminen näyttää olevan tuurin peliä, mutta toivotaan parasta sinunkin kelloköynnöksille. Miten sitä aina keväällä ajattelee että en laita paljon mitään kasvamaan, mutta annas olla kun tulee kylvöaika..huh, huh.. :D

   Poista
 6. Ihania helmililjoja sinulla ja pikku taimia. Minäkin ostin tänään kolme purkkia Valkoisia krookuksia hyvin kauniita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Krookukset ova kainiita ja ne tuo kevään tullessaan..

   Poista

Kiva kun kävit! Kiitän ja ilahdun kommenteista :)