6. huhtikuuta 2014

harmaan sunnuntain kaihoa

Tämä tietää lopuille lumille kyytiä, taivaalta tulee jalkarätin kokoisia, märkiä hattaroita, hyvä hyvä! Joutaa jo loput lumen rippeet mennäkin. Eilen kiertelin pihapiiriä ja jotain elosta siellä näyttää olevan, kartanopionissa ainakin oli todella terhakat alut ja alppikärhö 'Pointyn' lehtihankasissa oli oikein hyvät kasvusilmut. Tänä talvena ei rusakot päässeet kiinni oksistoon, joten nyt uskaltaa odotella kaunista alkukesän kukintaa. Kevätatsalean nuput ovat selvästi pullistuneet, suojasin sen kuitenkin mahdolliselta päivänpaahteelta ja RUSAKOILTA!! oli  nimittäin käyty napsimassa muutamia nuppuja.

Mielessä alkaa enemmän ja enemmän välkkymään mielikuvat värikylläisistä kukista, auringonpaisteesta, kaikenmaailman pörriäisistä, lintujen sujahtelusta pihapensaiden oksistossa ja pääskyjen aamuisesta narahtelevasta laulusta. Eilen illalla kuului ja näkyi  mustarastas lähipuunlatvassa, kerroin sille, että kyllä menee laulu nuotilleen talven jälkeen ja hieno olet muutenkin, tervetuloa maisemiin!
Mielikuviin tunkevat myös uudet Kauppilan tilaukset, pari-kolme loistokärhöä ja ruusut 'Louise Bugnet' ja 'Ritausma'... ensinnäkin paikan miettiminen, tosin kärhöt laitan varmaan ruukkuihin, hyväksi havaittu konsti näillä leveysasteilla mutta ruusuille sen sijaan on keksittävä kolot jostain. Toukokussa on niiden toimitusaika, joten vielä on aikaa pohtia. Ruusut ovat niin ihania ja aina sorrun uusiin, vaikka ei muka enää mihinkään mahdu...
 Alla jokunen kuva viimekesän retkeltä Oulujoen Taimistolle erittäin kirkkaana paahteisena kesäpäivänä, mikä näkyy kuvien turhankin voimakkaina kontrasteina. Ruusujen nimet ovat hukassa mutta voihan noita katsella ilman nimiäkin;)
Köynnösruusu 'Pohjantähti' kuvasin puistossa Oulun keskustassa. Köynnökset olivat kasvamassa pyöreässä korkeassa kehikossa, josta tuli kaunis pylväsmäinen vaikutelma.
 

Louise Bugnetista ei ole sitten kunnollista kukkakuvaa, mutta onpahan nimilappu, kukkia oli muistaakseni auki vaan yksi  ja muutenkin ruusu oli vielä kovin pikkuinen. Mutta se ainokainen kukka ja pari nuppua riittivät tekemään minulle sellaisen vaikutuksen, että tuon minä haluan ehdottomasti pihaani ja nyt se sitten on tulossa, ihanaa...

Viimeiset ruusuihanuudet olen kuvannut joitakin vuosia sitten Salzburgissa Mirabellan puistossa. Oi, kun olisi ooikeeiin iso piha!


14 kommenttia:

 1. Ruusuja jaksaa ihastella aina, olipa kesä tai talvi:) Ihania ne on, voih, tulispa jo kesä! Haaveissa on täälläkin kartuttaa pesasruusuvalikoimaa. Monia ihania lajeja on vielä hankkimatta:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja aina löytyy uusia lajeja, mistä ei ole kuullutkaan, mutta näin pysyy mielenkiinto yllä. Ruusut niinkuin pionitkin ovat niin helppohoitoisia ja näyttäviä.

   Poista
 2. Upeita ruusuja! Minulla on pihassa bugnet- ruusu, ja voin vakuuttaa, että se on upea. Nuppu on valkoisen punaraitainen ja itse kukka valkoinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruusujen kukkien monivaiheisuus on kovin kiehtovaa ja syksyllä vielä mahdolliset kiulukat kruunaavat komeuden. Piikit ei kyllä ole kivoja mutta kaiken se kestää...

   Poista
 3. Onhan ne nuo ruusut niin ihania! Toistaiseksi en ole niihin hurahtanut :) ei ole kuin pari-kolme ruusua pihalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, odotappa kunhan hurahdat :)

   Poista
 4. Ihanat! Mulla ei ole kamalasti ruusuja, kun hermostun niitten kirvojen häätöön, mutta ovat kyllä tosi kauniita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirvat ovat todellakin se ikävä riesa ja toinen härmä, mutta kaiken se kestää, kaiken se kärsii :D

   Poista
 5. Kyllä ruusu on aina ruusu :) Minulla on monia pensasruusuja, jotka ovat vähän villiintyneet. Mustialan leikkasin nyt keväällä alas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on sama edessä valamonruusujen kanssa, pakko hieman rajata villiintymistä.

   Poista
 6. Komeita ruusuja! Vähän meinasin itsekin tehdä jonkunmoista tilausta samaan firmaan;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä on firma, äkkiä huomaa ostoskorissa enemmän tavaraa kuin konsaan oli tarkoitus!

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, ruusut ovat kuningattaria:)

   Poista

Kiva kun kävit! Kiitän ja ilahdun kommenteista :)