13. huhtikuuta 2014

jouluruusun kukkiessa

..vietetään palmusunnuntaita, harmma ja erittäin tuulinen päivä, vesi vihmoo viistosti tuulen mukana. Aamulenkki onneksi ehdittiin tehdä ennekuin keli meni kurjemmaksi. Mustarastaita ilma ei näytä haittaavan, olemme aamun seuranneet niiden vimmaista toukkien ja muun syötävän etsintää. Etupihalla jouluruusu, helleborus availee kukkiaan, se onkin ensimmäinen kukkiva kasvi tänä keväänä meidän pihassa.Toinen, vaaleanpunavihreäkukkainen jouluruusu on vielä kovin pieni ja se näyttää kasvattelevan vielä  juurakkoaan ennen kukintaa, nuori on vielä.

Autotallin viherpajassa on todella vihreää nyt, kun kellarista tuodut kärhöt ja muratit kasvattavat versojaan. Jokunen siemenpottikin on vihertynyt, alkaa koulinta olla käsillä.


Ruuhkaa kukkapurkissa, runttasin hieman runsaalla kädellä päivänsinen toissavuotiset siemenet ruukkuihin ajatellen, että ei ne kuitenkaan idä, mutta kuinkas kävikään...


Kerrotttu lilja 'Aphrodite' pukkaa kasvuja pintaan, kovin eritahtiin mukulat itävät, pisimmässä on jo nuppuja latvassa. Päädyin kokeilemaan näitä ruukkuviljelyssä.

Kelloköynnökset ovat kasvaneet yllättävän hyvin ja taimia on yhteensä 9 kpl, joten riittänee kaikille kuisteille somistetta :) paitsi meillä on ulkoremonttia alkukesästä, niin en voikaan laittaa niitä kovin aikaisin kuisteille, täytyy keksiä paikka niille muualta, pöh.

 Kosmoskukat hentoilevat samoin asterit, jotka jäivät kuvan ulkopuolelle.


Jalokärhö 'Fujimusume' ja pienikukkainen tiukukärhö 'Sweet Summer Love' ovat myös mukavasti alulla...


Kuvassa kärhön etualalla vallan terhakka patioruusu, jonka oksissa muuten kirvat jo yhdesti pyllistelivät, lienevätkö jääneet muna-asteella jo syksyllä ruukkuun... 'Madame Correvon' -kärhössä on jo toistametriset versot, mihin se ehtiikään, ennekuin voi laittaa sen ulos.

Takapihallakin on jo pientä kevään merkkiä, kartanopionissa on punaista piipaketta juurakossa, hienoa jos se vaikka kukkisi jo muutamalla kukalla tulevana kesänä.    Metallinen kukkatuki pilkottaa reunassa, se oli merkkinä talvella ettei kukaan astu sen päälle.

 KIVAA KEVÄISTÄ VIIKKOA!

11 kommenttia:

 1. Siellähän on kukkaloisto jo tekeytymässä! Ja jouluruusun kukkaloisto, ihana! Yllätyksekseni huomasin, että minullakin on vaaleajouluruususta nousemassa yksi kukkanuppu. Kivaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina nämä ekat kevätkukat saa ilon pintaan, vaikka sama toistuu joka kevät :)

   Poista
 2. Ihanasti kukkiva jouluruusu ja siemenkylvösi tosi hyvällä alulla.
  Kärhöjä, heti rinnassa ailahti mukavasti. Olen hullaantunut kärhöihin ja ne ovat vieneet täydellisesti sydämmeni.
  Kaunis lilja on sinulle myös tulossa.
  Hyvää sunnuntain jatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kärhöt ovat hurmaavia, en olisi itsekään uskonut jokunen vuosi sitten, että hullaannuin niin täysillä!

   Poista
 3. Jouluruusu on kyllä ihailtavan sinnikäs kukka näissä meidän kuraisissa ja koleissa kevätsäissä. Sinulla on jo paljon lupauksia tulevalle kesälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri tuo sinnikkyys meidän olosuhteissa on minusta niin ihmeellistä ja niin näyttävä kukinta? Ja lupauksia on mutta erilaisia mitä niistä syntyy:D

   Poista
 4. Hyvin on sinulla lähteneet kaikki kasvulle.Jouluruusu on niin kaunis ja terhakka. Ja myös kärhöt ovat hyvässä alussa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jouluruusuja taidan hankkia pari lisääkin, ovat niin söpöjä. Ihanaa seurata tätä kasvun ihmettä jälleen kerran!

   Poista
 5. Upeita ruusukuvia tuolla edellä, ihan ahistaa.... Jouluruusut ovat kivoja kevään ensikukkijoita ;)

  VastaaPoista
 6. Upealla alulla on tuleva kesä:)

  VastaaPoista
 7. Hei sinulle on haaste blogissani!

  keväistä viikonloppua

  VastaaPoista

Kiva kun kävit! Kiitän ja ilahdun kommenteista :)