17. kesäkuuta 2014

jäätävä juhannusviikko

Näin ne kesäkelit muuttuu, tuntuu että täällä sisälläkään ei osaa tehdä oikein mitään, kun on niin kylmää, jähmettyy ihan, laitoin ilmalämpöpumpunkin puhaltamaan, että jostakin päin puhaltaisi lämpimämpiä tuulia..

Aamupäivällä kipaisin nopsasti ottamassa alimman kuvan valkoisesta siperiankurjenmiekasta, vaikka ei tuo nyt ihan viti ole, luulin sen olevan. Istutin sen viime kesänä ja nyt on eka kukkavana noussut huimaan korkeuteen.
Kiinanlaikkuköynnöksestäkin näin ensimmäisen kerran kukat, jotka piilottelevat lehtien katveessa, aika söpöt minusta.


Ja sitten tämä kärhöjuttu, tilasin Kauppilalta valkoisen loistokärhön Beautiful Briden mutta eipä se nyt olekaan se, hieman olen pettynyt kun odotin niin sitä valkoista. Mikä lie tämä, en ole jaksanut vielä selvittää tarkemmin..?


Senetti puhkuu väriloistoaan tämän harmauden keskellä 


Kaikesta kylmyydestä huolimatta, hyvää juhannusviikkoa!


14 kommenttia:

 1. Senettiparat värjöttelevät ulkosalla. En tarkene edes kuvata siellä, ei huvita tämä sää. Kauniit kuvat olet tarjennut ottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, piti ihan pukeutua, kun lähdin kameran kanssa ulos, onneksi tänään on jo hieman lepposampi ilma:)

   Poista
 2. Ihana Iiris, nam. Muistapa kytätä syksyllä laikkuköynnöstäsi, jotta hedit nähdä hedelmät ennen lintuja. Meilläkin kukkii nyt tosi runsaasti. Hedelmät ovat tosi hyviä pikkuruisia kiivejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisko nuo ihan syötäviä, olen lukenut että nyt on jalostettu lajike jossa on isommat hedelmät, ei varmaan minun yksilö ole sellainen uusi...mutta ei kai ne myrkyllisiäkään ole joten maistelen kyllä:)

   Poista
 3. Kaunis on tuo kurjenmiekkasi ja samoin aivan ihana tuo kärhö, vaikkei olekkaan valkoinen. Kannattaisiko ottaa yhteyttä Kauppilaan asian tiimoilta.

  Hyinen sää vallitsee täällä meilläkin. Välillä tulee vettä ja välillä rakeita ja jopa räntää. Että silleen. Tuleekohan uusi talvi vai odotettavissa oleva juhannus?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kaunishan tuo on "epävalkoinenkin", kyllä värejä sopiii maailmaan. Tarkoittaa että vitivalkoisen metsästys jatkuu iiriksen suhteen... voi olla että rimpautan Kauppilaan tuosta kärhöstä, harmittaa hieman kun olin ajatellut sen tiettyjen kasvien seuraksi ja nyt tuo lila ei mätsää.. no ei kai se niin pahakaan, meinaa vaan mulla tarkkuus iskeä päälle:)

   Muistan erään juhannuksen yhdeksänkymmentä luvulta, kun lähdimme aattona uistelemaan Pieliselle ja puimme suorastaan turkishaalarit päälle, oli nimittäin tosi kylmää, räntää sateli yms. taitaa tulla samanlainen jussi nytkin...   Poista
 4. Kaunis on tuo iiris vaikkei toivomasi vitivalkoinen olekaan. Senetti on mulle ihan outo! Törmäsin tuohon nimeen tällä viikolla aikeisemminkin ja löi ihan tyhjää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä huvin mahtuu joukkoon tuonkin värinen iiris, nätti on. Senetin toi minulle kaverini pikkutyttö, ei mullakaan ole aiemmin ollut. Käsittääkseni näissä on aika paljon värejä ja voimakkaita sellaisia.

   Poista
 5. Kiinanlaikkuköynnöksen kukat ovat minustakin hurmaavia.

  Hyvää juhannusta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää juhannusta sinullekin!

   Poista
 6. Kaunis kärhö joka tapauksessa. Kannattaa varmaan ottaa yhteyttä Kauppilaan, josko heillä on mennyt taimet sekaisin. Kylmää on, taidan laittaa kohta takkaan tulen. Villasukat jalassa pitää köpötellä, eikä ulkona viitsi tehdä mitään. Jähmettävää. Mukavaa juhannusta silti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis on, ei siinä mitään. Jos säästyy talven yli, tiedän ensikesän paikkaa valitessa huomioida lilan värin, nyt se ei oikein osu kohdalleen muiden kanssa. Jospa saisin Kauppilasta tilattua vielä sen haluamani valkoisen... Viillasukat on ihan tarpeen, pitäisi lähteä nurmea leikkaamaan, ei kyllä huvittaisi mutta edessä on jokatapauksessa ennen juhannusta... Hauskaa juhannusta!

   Poista
 7. Kauniin värinen on iiris Minulla oli viimekesänä senetti ja se kukki hyvin välillä minä leikkasin sen ja se rupesi uudestaan kukkimaan
  Senetta on kaunis kukka. Hyvää lämpimää Juhanusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiva tietää, että senettiä voi freesata leikkaamalla:) Hyvää juhannusta sinullekin!

   Poista

Kiva kun kävit! Kiitän ja ilahdun kommenteista :)