4. kesäkuuta 2014

kesäkukkien aika


 Nyt taisi käydä niin, että tämän kesän ykköskukkaväri on muotoutumassa pinkin ja vaaleanpunaisen suuntaan, tuo verbena suorastaan kutsui luokseen tuolla hehkeällä sävyllään. Tein puutarhalla kierroksen katsellen kaikki vaihtoehdot mutta palasin aina näiden luo:) Kaveriksi löytyi minulle uusi tuttavuus hopeaeukalyptys. En tullut tarkemmin kyyneeksi hoito-ohjetta enkä valosuositusta, joten katsotaan nyt miten menestyy tässä puolivarjoisassa paikassa, mihin oikeastaan vasta ilta-aurinko paistaa. Nämä ovat kolmessa ruukussa meidän koirapoikien asumuksen ikkunan alla, pitäähän pojilla omat kukat olla! Hopeaeukalyptyksen taimet olivat nyt n. 30-40 cm korkeat ja väri hieno hopeanvihreä. Siitäkään ei ole tietoa tekeekö nää mitää kukkia latvoihinsa, luulen ettei tee, mutta istuttaessani huomasin oikeasti eukalyptyksen tuoksun.

  Japaninkellot laitoin roskakatoksen ampelikoukkuihin, helppohoitoisia kun ovat ja varmoja kukkijoita, pinkkiä näissäkin.


Rappusen pieleen ostin tämän lilahtavan pinkin kukkasen (nimi katosi jonnekin) ja uuden ruukun, täytyy näköjään vielä viimeistellä tuota, mutta toisaalta kukka kasvaa kohta reunojen yli, niin peittyy ikävä mustan ruukun reuna.


Heliotrooppia ei ole minulla aiemmin ollut ja ostin kokeeksi, kun niin monet ovat sitä kehuneet. Tuoksu kai siinäkin on se yksi kiehtova osa komean kukinnon lisäksi, näyttää, että jo yhden yön aikana on kohentanut olemustaan, kasvanut ja aukaissut kukkiaankin jonkun verran.


 Eilen kyhäsin kelloköynnöksille tukirakennelmaa, vanhasta uutta. Appeni tekemät, rikki menneen linnunruokinta-automaatin jalat saivat uuden elämän ja roskiin menevät taulunkehykset valjastin kiipeilytelineiksi. Rakennelmasta ei ole koko kuvaa, mutta kyseessä on noin 2,5 m pitkä ja 1,2 m korkea rakennelma, päällä verkosta ja kanukan oksista muotoiltu 30 cm leveä kaistale, jonka päälle köynnökset pääsevät lepäilemään. Kaikki tarvikkeet löytyi varastosta, joten ei maksant mittään:) naru olisi voinut olla ruskeampaa mutta eiköhän se siitä tummu, kun kastuu vesisateessa ja kasvi peittää langat.

Höyhenpensas nyt ei ole kesäkukka niin oikeasti, mutta nappasin kuvan niin somista palleroista.


13 kommenttia:

 1. Pinkistä ja vaaleanpunaisesta tykkään minäkin. Ihana ruukku tuossa yhdessä kuvassa.

  VastaaPoista
 2. Niin, ruukkuunkin sorruin samalla kun ostin kukkia, puutarha olikin laajentanut myös tykötarpeiden valikoimaa, oli vaikka mitä ihanaa. Aiemmin en olekaan ollut noiden romanttisten juttujen perään mutta mikä lie nyt tullut... Ikä varmaan ;) niinkuin ruukun vuosiluvusta voi laskeskella...

  VastaaPoista
 3. Kauniita kukkia olet hankkinut. Kyllä hieno on romanttinen ruukkukin, ai ihan vuosiluvutkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ;) sain oman vuosikertaruukun. Hopeaeucalyptys onkin sama kasvi, minkä oksia käytetään kukkasidonnassa, en yhdistänyt ollenkaan, mutta tämäkin tieto löytyi tietenkin netistä kun vaan tuli etsineeksi.

   Poista
 4. Heliotrooppi on aikas komea, enpä ole koskaan sitä ostanut...Pitäisi varmaan kokeilla;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä vaan testailemaan, viime kesänä näin sellaisen missä oli oksat varmaan lähes metrin mittaiset, se oli komea!

   Poista
 5. Upeita kesäkukkia olet ostanut, pinkki on niin näkyvä väri.

  VastaaPoista
 6. Kivoja ja ihananvärisiä kesäkukkia! Minulla on vasta osa kukista hankittu parvekkeelle, mutta pikkuhiljaa hyvä tulee. Juuri tänään pikapostasin pikkusyreenistä, joka on joululahjani ja se saa viettää nyt ekan kesänsä parvekkeella ruukussa. Lilaa siinäkin. Muuten löytyy parvekkeelta noita samoja sävyjä kuin sinullakin kesäkukista. Japaninkellossasi on todella kaunis väritys!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kohta kukkia saa mukavasti tarjouksista lisää, jos tulee hyvin haiku...voi olla että mulla ainakin tulee, kun nyt ostin aika vähän verrattuna aiempiin vuosiin. Kun on noita monivuotisia kukkijoita aika paljon kertynyt, meinasin säästää kesäkukissa ja jotain kasvatuksia on mitkä kukkii myöhemmin.

   Poista
 7. Kauniita kukkia ja niin kauniin värisiä :)

  VastaaPoista
 8. heliotrooppi on todella ihana, tuoksu houkuttelee myös perhosia:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa jos perhosetkin tykkäävät, ajattelin perustaa vielä perhosbaarinkin..

   Poista

Kiva kun kävit! Kiitän ja ilahdun kommenteista :)