21. kesäkuuta 2014

ruusuja juhannuspäivänä
 Teresanruusu 'Therese Bougnet'

 Keijunruusu 'Dart's Defender'


Nukkeruusu 'Rosa nitida

  Hieman ylhäältä päin tuli kuva napsaistua tästä synttäriruusustani, jonka ostin varmuuden vuoksi ihan itse, istutin sen myös samana päivänä, muistanpahan jatkossa.. ruusu on kanadalainen pensasruusu 'Morden Centennial'. Kovasti luvataan, että se menestyisi myös meidän leveyksillä ja uskonkin niin tapahtuvan. Innolla odottelen kukinnan alkamista. Uusia ruusuja on myös valkoinen
´Schneewittchen´ ja jaloruusu 'Mariandol' joista myöhemmin, jos intoutuvat kasvamaan ja kukkimaan.

Puutarhaan on tullut myös hieman ikävämpiä asukkeja, kärhöpistiäiset ovat munineet ja toukat yrittävät laittaa silpuksi parin kärhön lehdet, yök... ruiskuttelin jo mäntysuopaliuosta, mutta tuskin vielä siitä tokenevat, pitänee etsiä järeämpiä aseita, etteivät leviä kaikkiin kärhöihin.


 ... ja ei vielä siinä kaikki, ihmettelin, kun luumupuun uusien versojen kärjissä lehdet kummasti muuttuvat kellanvihreikis.. hui mikä ökkämäärä löytyi lehtien alapinnoilta.


Nämäkin saivat suihkeen, mutta katsotaan josko pyretriiniä tarvittaisiin jatkossa..

Tänäänkään ei ole helle hellinyt meitä.. aamulla lämpötila oli 9 astetta ja ihan pilvessä. Nyt onneksi jo paistaa aurinko, täytynee taas lähteä kyykkimään tuonne pihan puolelle. Tämä päivä on mennyt  lähes koneen ääressä, kun intouduin väsäämään muutamia kuvia kehyksiin, saapahan talvella sitten ammentaa energiaa kesäisistä kuvista.

Hyvää juhannuspäivää kaikille! 

28 kommenttia:

 1. Ihania ruusunuppuja! Tuo nukkeruusu on kyllä harvinaisen suloinen.
  Se 'Ambassador' ei ole minun puutarhassani, vaan siitä oli kuva Talikko ja taikasauva -blogissa. Onpa upean värinen kukka! Toivottavasti minäkin saan sitä hankittua pihalleni joku päivä.
  Toivotaan vähän lämpenevää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahh, sori, sekoitin blogit. Minulla on tuo Ambassador ja siksi olen niin tohkeissani siitä, ei kylläkään vielä kuki. Monta vuotta metsästin sitä ja Tommolan tilalta vihdoin sain sen ostettua viime kesänä.
   Nukkeruusu on kyllä ihana mutta ruohonleikkurilla on töitä sen kanssa, leviää ihan kiitettävästi niinkuin monet muutkin pensasruusut. Mutta kaiken sitä kestää noiden kanssa...:)

   Poista
 2. Oi miten ihania ruusuja! Itsekin haaveilen kivipuutarhaamme länsi-eteläsuuntaan ruusupuutarha-osiota, mutta ruusuista ei kokemusta (vielä) :). Ihana blogi sinulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruusuissa on suorastaan runsauden pula mistä valita sopivampia. Aluksi minäkin laitoin pensasruusuja, joista monet leviävät juuriversoillaan ikävästi. Nyt olen haeskellut kanadalaisia ja muita vähemmän leviäviä ja kooltaan pienempiä. Ruusujen tuoksu on jotain niin huumavaa, en voisi olla enää ilman.. :) Ja kiitokset, kiva kun osuit blogiini!

   Poista
 3. Nuo samat ötökät ovat luumujeni kimpussa joka vuosi. Olen jo luovuttanut niiden suhteen. Ihanat ruusut. Täällä on yhtä kylmää ja sateista. Mukavaa juhannuksen jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tänään onneksi oli jo hieman lämpimämpää mutta sade ropsautti silloin tällöin, mutta ei estänyt taas uuden kukkamaan perustamista ja pientä pihalaattojen asennusta;) Kait se on niin, että jos on kasveja on myös ötököitä, ei se mitään kun eivät pistä poskeensa kaikkia kasveja, onhan meillä rusakkoötökätkin joille maistuu ruusut ja kaikki:)

   Poista
 4. Aivan upea nuppu tuossa Teresanruusussa. Kirvoja ja kaikenlaisia ötököitä näyttää nyt riittävän. Luulisi, että kylmyys vie ne mennessään, mutta aina vain täytyy ruiskutella mäntysuopaliuosta. Ja kylmää, sitä on täälläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuput ovat ihania, olen ihan nuppufriikki!! Mäntysuopaliuos on lähes parasta myrkkyä ötököille.

   Poista
 5. Vai on jo ötökät löytyneet kiusaksi. Meillä ei vielä näy kukkia kuin vanhassa juhannusruusussa. Mut yhessä pionissa on 30 nuppua, kun vaan lämpiäis niin voisivat avautua. Mukavaa huomista II juhannuspäivää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, jopas on paljon nuppuja pionissasi, kyllä on komea kukinta tulossa!

   Poista
 6. Ruusu on ruusu on ruusu, sanoi Gertrude Stein. Huomasin kirsikkapuussa outoa murkkujen liikennettä ja syy selvisi lehtien alapinnoilta. Miten kivatkin pystyvät elelemään näin kylmässä. Täytyypä tarkkailla kärhöjä, en tiennytkään tuollaisesta tuholaisesta. Mukavaa juhannussunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, juhannussunnuntai on mennyt taas uusia viritelmiä suunnitellessa/tehdessä, ja selailin netistä myös, että AgriMarketissa iloisi vielä yksi mielenkiintoinen ruusu;), siis ei tule nyt tälle huperuudelle loppua...

   Poista
 7. Upeita ruusuja, mutta kurjia nuo ötökät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) ja malttamattomana odotan uusien kukkien avautumista ja kuvailen lähes jokaisen nupun.. en tiedä onko järkee, mutta..
   Meillä on paljon pikkulintuja, mutta eivät kaikki ötökät näköjään niillekään kelpaa, siksi en mielellään käytäkään mitään mäntysuopaliuosta voimakkaampaa ainetta.

   Poista
 8. Mahtavan värisiä ruusuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ..ja odotan niin innolla uusien lajien nuppujen avautumista :) laittelen varmaan niistäkin taas kuvia..

   Poista
 9. Kauniita. Kirvat eivät ole kyllä kivoja. Onnistuisi varmaan itselläkin ruukkuruusujen kasvatus, veisi vain aina kellariin. Pensaita, ööö... ehkä ei mun pihaan tai en tiiä.. Jos mahtuis enempi, oih.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kellarissa talvettaminen on oikein hyvä konsti kasvatella ruusuja, mullakin on muutamia jo monta vuotta vanhoja ja aina kukkivat, suosittelen!

   Poista
 10. Teresanruusu on lempiruusuni, Valamonruusu on toinen suosikkini. Kauniit kuvat. Ötökät pois hus veks!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä, öttiäiset huitsin nevadaan paitsi linnuillehan niistä on ruokaa..

   Poista
 11. Meillä kärhöpistiäiset popsivat yhtenä kesänä lähes koko kärhön, vasta siinä vaiheessa tajusin myrkyttää oikein kunnolla. Ei onneksi levinneet muihin, söivät vain tavis alppikärhöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä pelkään juuri tuota, että leviävät. Tänään löysin aikuisen kärhöpistiäisen ja se kaveri tuli kyllä heti tiensä päähän:)

   Poista
 12. Ruusut ovat kyllä niin kauniita ,pidän teresanruususta kovasti.. n Noi kaikki kirvat ovat inhoittavia kun ne popsivat tehtiin reikiä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teresanruusu on niin helppohoitoinen ja kaunis tavellakin punaisine oksineen.

   Poista
 13. On sitten kauniita ruusuja,ihanan punaisia,kesän valloittajia pitääkin olla,silmälle ilo...Ötököitä ei tarvita,huuus pois vaan ne!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinäpä sen sanoit, ruusut ovat kesän valloittajia ja oikeita kesän tuojia... :)

   Poista
 14. Ihana teresanruusu! Minulla se on vielä nupulla:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se ilo tästä viileydestä on, että ruusun kukat kestävät hyvinä paljon pidempään kuin oikein lämpimällä ilmalla, saa nauttia pitkään kukkien ja nuppujen kauneudesta :) muuten kyllä saisi jo tulla lämpimämpää, olisi mukava kukkelehtia tuolla pihamaalla ja värkkäillä uutta...

   Poista

Kiva kun kävit! Kiitän ja ilahdun kommenteista :)