11. kesäkuuta 2014

tummakurjenpolvi ja Patricia

Eilen tuli asiaa tuonne kaupungin suuntaan ja samalla tietenkin aivoni touhusivat omiaan...siis puutarhatäydennyksiä.. Eli kaikki lähti siitä, kun laitoin muinoin kasvilavaan tummakurjenpolven siemeniä, no eihän niistä sitten itänyt yhtään kappaletta. Päätin ostaa taimen, jos jostain löytyy. Kävin eilen Tuhatkaunon myymälässä, ei tärpännyt, mutta sielläpä kurkki kutsuvasti eräs 'Patricia', kurjenpolvi sekin, ja oli vielä lajikaverinsa kanssa. Ihastuin suunnattomasti kukan herkullisen pinkkiin sävyyn ja kaupathan niistä tuli.

 Kuvassa kukka ei ole ihan niin pinkki kuin luonnossa, mutta siihen suuntaan. Illalla hieman varjon puolella kukka suorastaan hehkui ja loisti tumma taustaa vasten.Tämä kukka kasvaa noin 80 cm korkeaksi tietojen mukaan ja viihtyy lähes missä vaan, auringossa ei kasva ehkä niin korkeaksi. 

Löytyihän se tummakurjenpolvikin 'Geranium phaeum Samobor' lopulta Lehmon puutarhatilalta, tummat kukat viehättivät edelleen ja ostin niitäkin kaksi kappaletta. Kukat ovat jotenkin niin hienostuneita:)

Nyt olen omasta mielestäni taas tehnyt oivia ostoksia:) kuka sitten mitäkin mieltä lienee...alakuvassa kasvit vasemmalta oikealle, tummakurjenpolvi, keltalehtinen keijuangervo 'Spiraea j. Golden Princess', himalajankurjenpolvi 'Geranium wallichianum / parnäva', eilen siirsin lavasta valkoisen punavirman vielä jatkoksi, sen kohdalla takana tummanpunainen tähtiputki, myöskin lavassa kasvanut taimi nyt omalla paikallaan.

Tänään aamulla oli  hieno auringonpaiste, kuljeksin pihamaalla kameran kanssa, valo tuli viistosti ja varjot venyivät pitkiksi. Päivällä olikin sitten melkoisen kuumaa ja nurmikkokin tuntui jo lämpöiseltä paljaan jalan alla. Kaverini piipahti kylässä pikkuisen tyttönsä kanssa, kahvittelimme ja söimme tuoretta raparperikakkua. Oikein kesäinen fiilis.


Sireenit ja lumipalloheidet kukkivat parhaillaan. Alla vielä katsaus muihin kukkijoihin.


 Akileija 'Black Barlow'


Lilja 'Afrodite' viihtyy ruukussa

Tämäpä tällä erää pihamaan kuulumisia, täytyy lähteä koirapoikien kans lenkille, kai se ukelikin on mukaan otettava ;))18 kommenttia:

 1. Oi miten kaunista sinulla siellä pihalla on Ihanat kukkivat puut,ja niin paljon on kukkia puissa.
  Kauniin värinen akilea on .On se vaan ihanaa tää kesä lämmin ja kauniisti kaikki kukkivat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, lumipalloheidet ovat niin täynä palleroisia, että jos tulee rankempi sade, saattaa käydä oksille köpelösti.

   Poista
 2. Ihanat afroditet! Kaunista ja teit kivoja hankintoja. Tuo keltalehtinen kurjenpolvi on ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liljoja täytyy varmaan laittaa enemmän ensikeväänä ruukkuihin, ovat niin kätsyjä kasvatella=)

   Poista
 3. Upean väriset kurjenpolvet! Minä kasvattelin tuota tummaa akileijaa siemenistä, saapa nähdä joko ehtii kukkaan tänä kesänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika nopsaan alkoi mulla kukkimaan, joten eiköhän kohta kukkavartta ala pukkaamaan.

   Poista
 4. Tänä vuonna rakkaus kurjenpolviin on puhjennut täälläkin =) Tuo tummakurjenpolvi näyttääkin vallan ihastuttavalta ja kukka on erityisen viehko. Puutarhasi näyttää varsin upealta =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, en tiedä tuosta upeudesta, kun aina on joku paikka rempallaan, kuvakulmat voi onneksi valita;) Taitaa kurjenpolvien suhteen nälkä kasvaa syödessä, kun aina löytyy lisää erilaisia, jostakin luin että jopa satoja, no ehkä ei ihan kaikkia omaan pihaan...

   Poista
 5. Kurjenpolvet ovat kestosuosikkeja. Tuota tummakurjenpolvea täytyykin ryhtyä ihan aktiivisesti metsästämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasin alla olevan kommentin, Pivi varoittelee siementämisestä, voin lähettää sulle jos alkaa tuppaamaan liikaa...

   Poista
 6. Kurjenpolvet ovat ihania, ja kiitollisia kasveja. Varoitus tummakurjenpolvesta, siementaimia sikiää kymmenittäin. Eli kun et enää halua niitä lisää, kukkavarret poikki ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos pivi tarpeellisesta varoituksesta, pihani on sen verran pieni, ettei ihan kaikkialle tarvitse levitä. Mutta onneksi taimille tuntuu olevan myös tarvetta, kukkakaverinikin tilasi taimen, kun piipahti katsomassa hankintojani. Kurjenpolvet ovat niin helppoja ja niissä ei ole pahemmin tuholaisia eikä kasvitauteja, ja kauniitakin vielä.

   Poista
 7. Samobor on ihana, aika hyviä siementämään:)
  Black Barlow on munkin hankintalistalla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auts... :) no, kaiken se kestää, kaiken se kärsii, tuo ihanuus. On sitten jakotaimia tiedossa. Barlowin simeniä on varmaan saatavana jkuukauden päästä, jos kiinnostaa, vink, vink.. :)

   Poista
  2. Tietysti kiinnostaa!

   Poista
  3. Ok, pistämpä muistiin, ilmoittelen sitten kun siemenet ovat valmistuneet ja voin lähettää niitä uuteen kotiin:)

   Poista
 8. Pidän kurjenpolvista. Jo verikurjenpolvi on kaunis. Ne ovat kaikki niin kiitollisia kasvatettavia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin, kurjenpolvet ovat niin mieleeni juuri helppoutensa jsekä kauniin kukintansa vuoksi, lajeja löytyy tosi paljon.

   Poista

Kiva kun kävit! Kiitän ja ilahdun kommenteista :)