25. elokuuta 2014

syysvuokkoo ja muuta...

Niin siinä sitten kävi, että lomalla olen mutta en reissunpäällä, joten täällä sitä taas kirjuutellaan ja kuvia pläjäytellään eetteriin. Onneksi tilanne, joka johti lomareissun peruuntumiseen alkaa olla mallillaan ja voi levollisemmalla mielellä jatkaa eteenpäin. Tuli vaan taas muistutus siitä, miten voi tilanteet muuttua niin äkisti, jos terveys pettää. Ja kuinka tärkeä se läheinen ihminen onkaan... kun vaan sen muistaisi aina ja joka päivä ja osaisi elää ja käyttäytyä sen mukaan...

No se siitä, tänään kävin pitkästä aikaa metsässä meidän vanhemman ajokin kanssa. Aamu oli hyvin sumuinen ja tietenkin sumun hälvettyä alkoi sade ropista puiden lehdissä. Maastossa oli melkoisen liukasta, sai todella varoa, ettei nilkka nuljahda ja akilles saa taas liikaa rasitusta, huomasin vaan että vanhat nokialaiset eivät ole enää minun jalalle ollenkaan sopivat, nyt tekköö niin kippeetä jalakaan. Nyt tarvittaisiin metsäreisuille oikein hyvin jalkaa tukevat jalkineet. Onko kellään vinkkejä hyvistä kumppareista tms? En haluaisi mitään viisikiloa painavia vaelluskenkiä, kuitenkin vettäpitävät ja hyvin suojaavat..täytyy varmaan eräkaupasta käydä vilkaisemassa. Eipä oikein Veikko-ajokkikaan tainnut tykätä vesisateesta, aikansa pupua jäljitettyään, tuli luokseni pummaamaan keksiä ja näytti siltä, että voitas jo lähteä kotiin. No niin teimmekin, kuviakaan en saanut montaakaan, jokusen koirasta ja muutama kasvipahanen. No ompahan tämän syksyn avaus tehty. 

Mutta kukkakuviahan piisaa ihan pihasta räpsittynä, jälleen kerran syysvuokkoa, Anemone Hupehensis 'September Charm', jota jo hehkuttelin tuolla FB.ssa:
  en varmaan ikinä kyllästy tähän!

Ja sitten muutama muu kukkija, kuten värililjan ja varjoliljan risteytys, olikohan 'Freia' nimeltään, jota saa kontillaan kuvata :D siemenestä kasvattamani syysasterit, toinen satsi on piennaralueen kukkamaassa, sade vaan nyt vetää niitä hieman rähmälleen

 tarhaviinikärhö 'Madame de Correvon' kiipeilee vielä vuorimäntyyn

  ja tässä vuorimännyn toiselta puolelta, tuo edellisen kuvan kärhö kasvaa ruukussa ns. varmuuden vuoksi, se on kellarissa talvet ja tässä jälkimmäisessä kuvassa oleva on talvetkin maassa ja jaksaa kukkia samassa tahdissa


syysmaksaruoho 'Brilliant'

  hyvin näyttää ns. kivipiru ruukussakin viihtyvän

ja lopuksi muutama kukintansa lopettanut, ylimpänä kellokärhö, sitten sinikämmenen ja alimman kaikki tunnistaakin, unikko..  näkyy, että syksyyn mennään, kun lähes kaikissa kuvissa kummittelee jonkinlaisia pisaroita, vaikka kuvatessa ei oikeastaan niitä niin erikoisesti ajattele ja huomaakaan...

Tällainen kuvapläjäys pihasta tälläkertaa, uusia kukkia olen istuttanut maahan ihan siltä varalta ettei aina tarvitse katsella otoksia samoista kasveista, teidänkään, arvoisat lukijani;) saan jotain uuttakin esille toivottavasti jo ensikesänä:)

Kivaa viikon jatkoa!!


13 kommenttia:

 1. Kaunista, niin kaunista! Upea tuo viimeinen kuva, vau! Nyt on kyllä satanut aivan ylenmäärin. Kesällä oli kuivaa niin se nyt sitten sataa senki edestä..

  VastaaPoista
 2. Onpa ihania kukkia, varsinkin tuo syysvuokko!

  Mukavaa lomaa kaikesta huolimatta, toivottavasti läheisesi on nyt kunnossa.

  VastaaPoista
 3. stemppiä sinne...kumpi se sitten onkin pahemmassa ja kumpi paremmassa jamassa...kukkakuvat taas niin herkullisia!!

  VastaaPoista
 4. Kauniita! Ihana varsinkin tuo syysvuokko!

  VastaaPoista
 5. Hienoja kuvia! Tuo syysvuokko on kyllä niin kaunis, pitänee laittaa hankintalistalle. Mukavaa loppukesää:)

  VastaaPoista
 6. Vau mikä syysvuokko!
  Ja muitakin upeanvärisiä syyskukkijoita pihaltasi löytyy.

  VastaaPoista
 7. Ihana tuo syysvuokko ja se täytyy kyllä hankkia omallekin pihalle. Upea on myös tuo lilja. Pidän kovasti sen väreistä. Kaunis puutarha kaikkinensa.

  VastaaPoista
 8. Kauniita kuvia. Syysvuokot ovat niin suloisia. Ensimmäinen taimi juuri istutettu omaan pihaan ja ensi vuonna näen, ehtiikö kukkaan omalla pihalla.

  VastaaPoista
 9. Voi, miten paljon kaunista. Syysvuokko on tosi kaunis, nuppuisenakin.

  VastaaPoista
 10. Kiitos mukavista kommenteistanne! Onneksi kaikki alkaa olla mallillaan ja hyvä kotihoito auttaa eteenpäin;)
  Nyt jos joku käskisi nimeämään lempikasvin pihastaan, niin ehdottomasti tuo vuokko veisi pisimmän korren. Kivasti on alkanut leviämään, saan siitä kohta isomman alueen. Taimen ostin Tommolan tilalta, ihastuin siihen kun se oli siellä niin mahtavassa kukassa ja sitä suositeltiin tälle korkeudelle, alunperin olisin halunnut valkoisen kerrotun syysvuokon, mutta se ei kuulemma ehkä ehtisi kukkimaan ennen talven tuloa.

  vaalean vihreää: toivotaan että saat nauttia kauniista kukinnasta, vaikuttaa kyllä aika varmakasvuiselta

  Kruunu Vuokko: liljat ovat aina niin varmoja kukkijoita ja ne kyllä ovat niin näyttäviä, eivät jää "seinäruusuiksi" :)

  VastaaPoista
 11. Oi kauniita kuvia!
  Mullakin syysvuokko menee jotenkuten. Ensin luulin että talvi tappoi, mutta niin se vain alkoi kasvaa, en kyllä tiedä ehtiikö kukkia tänä vuonna. Viime syksynä sen istutin joten ottaa varmaan vähän vauhtia nyt ensi kesään :)

  VastaaPoista
 12. Fantastic pictures!
  Thank you so much for your lovely visit! Wonderful to have you around!
  Happy weekend
  Elisabeth

  VastaaPoista
 13. Oi miten on sinun kakkaset kauniit
  minäkin tykkään kovasti syysvuokosta

  VastaaPoista

Kiva kun kävit! Kiitän ja ilahdun kommenteista :)