28. syyskuuta 2014

after snow..:) kevätsipuleita maahan

Huh, huh, olipa se melkoinen "talven aloitus" viime tiistaina. Lunta tulla tupsahti hetkessä parikymmentä senttiä ja tietäähän sen, kuinka pihan kasveille kävi..

Yli parimetriset purppurapunalatvatkin joutuivat antamaan periksi lumen painolle.

Onneksi lumet sulivat pois ja pääsin jatkamaan syystouhuja, oli ne kukkamukulatkin istuttamatta, tänään tuokin suunnitelma vihdoin toteutui ihanassa auringonpaisteessa.


Maan uumeniin meni tulpaanilajitema 30 kpl, jotka tulivat Kotipuutarha -lehden tilaajalahjana Kauppilan kautta, pussi sisälsi neljää sorttia, seuraavat  sipulit tilasin itse,  ihana tulppaani 'Dream Touch', paperipussissa isotähtihyasintti 'Alba'. Pientareen puolelle halusin narsisseja, nyt on paljon aivan uusiakin lajikkeita, ainakin minulle. 'Taurus' oranssi kerrottu torvi, keltainen kerrottu 'Double Campernelli', oranssinpunaisella litteällä torvella varustettu 'Riot' ja ihana 'Petit Four'. Matala valkoinen laukka 'Karataviense Ivory Queen' hännänhuippuna. Laiton vielä isojen perennojen lomaan lajitelman jättilaukkoja ja ihania pikkkuisia lumikelloja. Säästin keväiset pääsiäisen pienten hyasinttien sipulit ja upotin nekin vielä penkan reunaan. Onpa taas keväällä katselemista, toivottavasti.

Istutusten jälkeen roudasin kärhöt kellarin luukun lähelle odottelemaan siirtoa talviteloille, ruusut vielä jaksavat kukkia aurinkoisen kuistin puolella, joten saavat vielä olla tuonnemmaksi. Pihassa on monenlaista väriä nyt, kun osassa kasveja on ruskan sävyjä, osassa on vielä ihan kukkia ja sitten on vielä mm. nämä keijunkukat värikkäinen lehtineen.

Kuvan reunoilla olevat ovat vanhempia hankintoja ja niiden nimet eivät ole missään tallessa, mutta keskimmäisessä (hieman sekainen kuvakollaasi, sori!) on kahdeksaa eri väristä keijunkukkaa, nämä ovat tämän kesän ne extempore-ostot Viherlandiasta, kun piti lähes kaikki värit ostaa mitä pöydässä näkyi:) näiden nimet ovat visusti tallessa, siellä on ginger alet ja muut mukavat..mahdottoman hyvin juurtuivat ja innostuivat jopa kukkimaan...

 Valo ja varjo vaikutta niin paljon himalajankurjenpolven väriin, kukka on melkoisen kookas ja niitä riittää ihan pakkasiin saakka.

 Lumipalloheisi syysväreissään

Kermesmarjan kauniit marjat... mutta niin myrkylliset

 Jalokärhö 'Mr. President' availee viimeisiä nuppujaan.

Ja vielä pikkuiset siemenorvokit ruusupensaan katveessa, söpöläiset:)

Tästäpä sitä jatkellaan kohti uutta viikkoa, joten hyvää sellaista kaikille blogin lukijoille!


13 kommenttia:

 1. Kukkiva kevät tiedossa:)

  Tavattoman aikaisin tuli lunta tänä vuonna. Täällä etelärannikolla sitä ei satanut, mutta muutama kylmä yö oli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että kontiaiset eivät käy penkomassa kukkamaassa, niitä taitaa taas ilmaantua nurkille, multakekoja ja käytäviä on siihen malliin, onneksi ne eivät sentään syö mukuloita poskeensa.

   Harvemmin on lumitöitä tarvinnut vielä tehdä tähän aikaan vuodesta!

   Poista
 2. Keijunkukissa on paljon ihania lehtivärejä, tuovat kivaa vaihtelua kesälläkin vihreyteen!
  Mukavasti löytyy vielä kukkia, vaikka saitte jo reilusti ensiluntakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo limenvihreä keijunkukka on ehdoton suosikkini tällä hetkellä!

   Poista
 3. Minäkin tykkään keijunkukista, ne ovat niin kauniita näin syksyllä. Komeaa kukkaloistoa tiedossa keväällä;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla oli tarkoitus laittaa keijunkukat ihan paahdepuolelle, mutta en sitten uskaltanut jos vaikka kuolevat, näin säästyvät ja saan jakotaimia ehkä ensikesänä.

   Poista
 4. Kauniita kuvia, ihana kärhö, kuten ne aina;)
  Kerronpa vielä että laitoin Polku-blogin jäähylle ja palasin tuttuun Mökkipuutarhassa-blogiin. Voi kamalaa, mitä sohlaamista ja päättämättömyyttä täälläpäin ilmassa..Tuu mukkaan jos kestät moista sekoilua :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kestän "sekoilua" :D tuun mukkaan! Kukapa se tässä niin varma voi olla muutoksistaan, vaikka niitä niin kovasti niitä aina haluaakin, kokemusta on täälläkin noista, milloin mitäkin sohlaan ja sen valmiimpaa ei tuu...:D
   Kärhöt ovat aina komeita, jos vaan saisi ne aina toivomallaan tavalla kasvamaan, huoh..

   Poista
 5. Kauniita kuvia sulla täällä! Samalla tavalla täällä katkeili maa-artisokat. Naps vaan varret poikki. Onneksi ne jäävät maahan kasvamaan.
  Voi kun hienoja sipuleita olet istuttanut. Taitaa mulla mennä kaikki ohi, etten kerkiä edes ostamaan sipuleita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, sulla onkin sato siellä hyvässä turvassa.
   Vielä voi olla pitkältikin aikaa istutella sipuleita:)

   Poista
 6. Ihanaa kukkaloistoa,ja keväällä lisää loistetta ;)

  VastaaPoista

Kiva kun kävit! Kiitän ja ilahdun kommenteista :)