7. syyskuuta 2014

rentouttava syyssunnuntai

Kylläpä on ollut pitkästä aikaa ihanan rentouttava viikonloppu! Normaalit viikonloppukuviot ovat tietenkin mukana, mutta eilen kävimme tuolla suuressa maailmassa päivällisellä, oi kun tuli melkein ähky. Illalla sitten koirien kanssa hieman kävelyllä, oli niin leppoisa ilma vaikkakin sataa rompsautti oikein kunnolla vettä juuri kun tulimme pois. Ei onneksi kauaa kestänyt ja pääsimme vielä käpsehtimään pihalle kukkakierrokselle.

Tänä aamuna aioin ensin Olavi -koiran kanssa metsään, mutta jalka vihotteli ja päädyin rauhalliseen kävelylenkkiin kylämaisemissamme. Olikin  mukavaa, kun lenkistä muodostui samalla myös sosiaalinen tapahtuma, moni muukin oli kauniin aamun kirvoittamana lähetnyt nauttimaan kauniista syyssäästä. Aikaahan siinä vierähti, kun kaikkien kanssa vaihdettiin kuulumisia pidemmän tai vähemmän aikaa. Kyllä oli niin rentouttavaa ja mukavaa...


Mantsurianpähkinän hedelmät läheisessä arboetumissa ovat komia näky, valitettavasti mahtava puu on äskettäin revennyt siihen kuntoon, että se joudutaan poistamaan, mutta  uusia taimia on kasvamassa.

 Oli niin mukavaa katsella kun pyyt olivat syömössä hiekkaa tiellä ja kettu oli saalistamassa hiiriä pellolla. Kettu oli hyvin kookas, ilmeisesti poikapuoli. Juuri kun olin seuraamassa sen puuhia, naapuri ilmaantui paikalle ja ääntemme pelottamana kettu säntäsi metsään. Harmikseni minulla ei ollut zoomia, niin en saanut kuin kaukaisia kuvia kaverista.

Jossain vaiheessa kävellessäni aloin huomaamatta miettiä erilaisia muotoja tai viivoja mitä ymärillä näkyy.

 Hyvää loppuviikonloppua ja kivaa tulevaa viikkoa!7 kommenttia:

 1. Ihanat syksyiset kuvat. Kettukin!!! Mukavaa sunnuntai-illan jatkoa ja alkavaa viikkoa.

  VastaaPoista
 2. Kauniit syksyiset kuvat. Tunnelma on käsin kosketeltavissa.

  VastaaPoista
 3. Hauskoja kuvia, nuo viimeiset!! Mukavia muotoja ja jännää kun niitä alkaa ihan oikein erikseen katselemaan.. Sumuaamut ovat tätä aikaa ja ne ovat aika kauniitakin. Nyt on ollut paljon ja tuntuu että ei haihdu sumu aina päivälläkään..

  VastaaPoista
 4. Luonto ja sen seuraaminen on hienoa ajanvietettä. Teillä näyttääkin olevan moninaista elämää lähitienoilla:) Kiva postaus!

  VastaaPoista
 5. Kiitos Maarit! Kettu oli niin veikeä pörröhäntä:)

  Kruunu Vuokko: Tulisi vaan vielä monta samanmoista aamua ennenkuin pimeys voittaa..

  Pelaguu: Minäkin tykkään niin sumusta, se tuo aina maisemaan jotain salaperäistä mukanaan.

  Sussi: Kiitos kaunis!

  Konnadonna: Niin, ei sitä aina arjessa huomaakaan, mitä kaikkea ympärillä onkaan. Olemme niin maaseudulla, että oikeastaan maisemasta puuttuvat vain navettojen asukit, naapuristakin lähti viimetalvena viimeiset... se on hieman surullista, tosin on tuolla viiden kilsan päässä jo kunnon mullikarjaa..

  VastaaPoista
 6. Kiitoksia käynnistä ja mukavaa viikkoa :).

  VastaaPoista

Kiva kun kävit! Kiitän ja ilahdun kommenteista :)