11. lokakuuta 2014

pillit pussiin pihalla

Varmaan moni muukin samoissa puuhissa, ehkä jo tänään mutta minä suunnittelen tuota juttua huomiseksi. Kärhöt ja ruusut alas kellariin, viimeiset ruukut tyhjiksi ja hieman haravointihommia, siinä se, saa sitten talvi tehdä tuloaan. Runkoruusun taidan viedä autotalliin, samoin kuin muratit.

Joillekin pensaille täytyy laittaa suojaverkkoja, ainakin ruusuja on hieman sidottava kiinnemmäksi rusakoiden varalta, mokomat ovat ihastuneet niihin. Ostin AgriMargetista sellaisia 'Nassut pois' hajupalleroita, kovasti kehuivat niiden tehoa rusakoiden torjunnassa, päätin kokeilla, täytyy ripustella ne sitten, kun alkavat rusut enemmän pyöriä pihoissa. Niitä täytyy vaan muistaa käydä nostelemssa ylemmäksi talven mittaan, kun alkaa tulla enemmän lunta.
Seikkailin tuossa äsken kesäisten valokuvien kansioissa ja tuli aivan uskomaton olo, oli niin ihanaa katsella kesän etenemistä, voi kun saisi vaan joskus siivottua nuo kuvakansiot, tuppaa olemaan ihan liikaa matskua. Puoliakaan kuvista ei enää koskaan tarvitse, niitä on vaan niin mukavaa ottaa eri kulmista ja siksi samasta kasvista on sitten miljoona kuvaa.
Olisikohan nyt aika kaivella joku neulomus eteensä, ettei se taito unohtuisi aivan kokonaan. Luulen kyllä, että se homma on selkäytimessä ja sieltä se helposti tarpeentullen siirtyy sormenpäihin.
Olen kaavaillut myös toisen blogin perustamista, ehkä toiselle pohjalle... katsotaan nyt sitten...aihepiiri voisi olla hieman jotain muuta... tämä puuatarhailu pysyköön täällä ja jatkan tätä jokatapauksessa.
Nyt alkaa olla kynttilöiden aika ja vaihdoin tänään värin kauniiseen poltettuun oranssiin, jota löytyy kivasti pilkahdellen myös keittiön muuten ruskea/harmaa sävyisistä talviverhoista,vaihdoin ne myös tänään, siitä se värimaailma muuttuu myös sisällä syksyisen tunnelmalliseksi.

Ulkona ei ollut tänään ihan tällaista:  


Kuvat nappasin viikko sitten lauantaina, kun lähdin hakemaan meidän koiraa metsästä, hän oli metsäreissullaan 11 tuntia, eikä millään meinannut tulla pois:) ilma oli silloin niin kaunis ja syksyn värit oikein uhkuivat tumma taivasta vasten, aurinko paistoi viistosti puiden latvoihin. Sain vain vähän kuvia, kun oli koirapoika talutettavana tai oikeammin perästä vedettävänä, kun oli niin hirveen uupunut, raukka. Tänään on satanut lähes koko päivän, onneksi huomiseksi on luvassa hieman parempaa keliä ja pääsee pihalle, jee...

Oikein paljon tervetuloa uudet lukijat, kiva kun tulette mukaan!

Kivaa viikonloppua!
16 kommenttia:

 1. Onpa mahtavat värit parissa alimmassa kuvassa. Hyvä, että koira löytyi takaisin kotiin reissultansa !!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koirat pitävät meidät vireessä, iloa ja huolta:)

   Poista
 2. Kauniita kuvia:) Kaisasus

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kaisa! Kiva kun kävit täällä!

   Poista
 3. Kauniit ruskakuvat. Väriloistoa saa nyt ihailla . Minäkin vein daalian juurakot kellariin ja myös ruostekukan mukulat .Kohta saa meillekin tulla vaikka talvi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai sulla on ruostekukkaa, se on kaunis, tahtoisin minäkin, mutta juuri tuo säilyvyys askarruttaa.

   Poista
 4. Upeat ruskakuvat! Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Satu! Ja hyvää tulevaa viikkoa!

   Poista
 5. Talvetat siis kärhöjä kellarissa? Meillä ei ole mitään talvetustilaa, joten kärhöparat saavat olla maassa ja sitten keväällä on ylläri, että mitkä niistä nousevat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvetan kellarissa noita jalokärhöjä, ostin tänä kesänä 3 kpl lisää, aiemmin oli vain 'Fujimusume', joka on säilynyt tosi hyvin kellarissa. Katsotaan, miten nuo muut säilyvät. Ulkona on viinikärhöt menestyneet aika mukavasti. Ihan vaan tuurilla aina testailen...

   Poista
 6. Komeaa väriloistoa!

  Talveen tuloon olem minäkin jo varautunut, vaikka kukkasipuleita vielä istutan ja teen kevättä. Yhtenä vuotena meille tuli lumi lokakuussa ja se ei sen jälkeen sulanut ennen kuin maaliskuussa. Se opetti minut laittamaan ruukut pois ja kukat suojaan ajoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sussi!
   Hieman samat kokemukset täällä, vahingosta viisastuu ja toisekseen keväällä on mukava aloittaa ns. puhtaalta pöydältä.

   Poista
 7. Mahtavat värikontrastit noissa alakuvissa.
  Ruukut ja kesäkoristeet on jo korjattu pois. Enää on jäljellä haravointia ja sitä varmasti riittää vielä pitkään, sillä puissa on edelleen runsaasti lehtiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus kameran kanssa osuu kohdalle juuri oikealla hetkellä suhteessa valoon.
   Sulla onkin jo hyvällä mallilla syystyöt:) tänään sain toteutettua suunnitelmani ja nyt on niin levollinen, hyvä mieli.

   Poista
 8. Kyllä luonto on nyt kaunista,hyvin olet saanut ne tallennettua:)

  VastaaPoista

Kiva kun kävit! Kiitän ja ilahdun kommenteista :)