14. marraskuuta 2014

kuusi kuvaa kesästä... jatkuu...

Sain  Mökkipuutarhasta haasteen valita kuusi kuvaa kesästä, kiitokset Pirjo! Haaste kuului näin:

Haasteessa on tarkoitus valita kuusi kuvaa viime kesästä. Aihe on tottakai täysin vapaa, kunhan vain kuvat ovat viime kesältä. Siispä, suosikkikasveista, kesän projekteista, onnistumisen ilosta, reissuista tai vaikka vain kauniista valokuvista on haasteenne tehty.

Yritän kantaa korteni kekoon ja ryhdyin tuumasta toimeen heti aamusta. Kivaa onkin plarailla menneen kesän kuvia ja huomasin, että edelleen kuvailen pääsääntöisesti vaan pihani kasveja. Kai ne ovat minulle, joka nautin suunnattomasti värien vivahteista, muodoista, tuoksuista ja kasvamisen eri vaiheista, niin tärkeitä, ettei mikään mene niistä edelle, no kai jotain menee, mutta niistä asioista ei saa kuvia MUTTA niistä asioista voi siirtää tunnelmia valokuviin, hieman vaikeasti avautuvia juttuja vieraille, mutta itselle niin selviä:)


Omasta vinkkelistä ajatellen, minun kesäni piti sisällään mm. :
  
odotusta ja riemua,


ystävyyttä ja kuohuntaa,


lämpöä, onnea ja luottavaisuutta,
rakkautta ja kiintymystä,

kestävyyttä ja pysyvyyttä,

...myös luovuttamista ja luopumista.

Niinkuin Pirjo heittää haasteen lopuksi, että pannaan kesäkuvat kiertämään niin olisi hienoa jos saisin sinut 
- Tarja  Parasta aikaa
- Minna  Mama's garden
- Emilie Hurahtanut
mukaan kuvien kierrättämiseen!

Olen pienellä minilomalla parhaillaan ja olen panostanut erityisesti ulkoiluun ja kävelyyn metsäpolkuja pitkin. Toissapäivänä aikaa vierähti kolmisen tuntia ja eilen pari tuntia, tänäänkin on suunnitelmissa jonkinlainen maastolenkki. Miten mahtavaa onkaan lenkkeillä päivänvalossa, taidan tästä lähtien aina ottaa lomasen tähän marraskuuhun. Nyt osuivat kelitkin kohdilleen, vaikka sehän on vaan paljolti pukeutumis- ja asennekysymys.
Eilen tuli uusi Kotipuutarha -lehti ja siinä oli hyvä artikkeli jouluruusuista, miten paljon lajeja onkaan. Mistä vaan löytäisi noita tummanpunaisia ja muita kauneuksia, kesällä Tommolan tilalla oli jotain erilaista, mutta siinä päivänliljamaniassani en sitten tullut sitä ostaneeksi. Minulla on tällähetkellä valkoinen ja vielä kukkimaton vaaleanpunaisen vihertäväkukkainen. Auts, mikä sanahirviö...
No joka tapauksessa jouluruusuja haluan lisää ja oikeastaan paljon muutakin, kun olen mietiskellyt istutuksiani tässä marraskuun hämäryydessä. Ajatella, kohta on joulu käsillä, piparit ja glögit tuoksuu ja sittenpä siitä on enää huraus parempaan valoon ja kaikki on taas reilassa;)

Oikein hyvää ja energistä loppuviikkoa!


23 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos, Kruunu Vuokko! Kuvat tuovat kesän kummasti lähemmäksi:)

   Poista
 2. Jouluun ei tosiaankaan ole enää pitkästi. Lahjahankinnat ovat jo käynnissä! Ovat mukavia nämä haasteet. Kaunis on ollut kesäsi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lahjakuvastoja alkaa jo postilaatikko pursuamaan, mutta kiva niitä on selailla, pääsee kivasti orientoitumaan tunnelmaan.

   Poista
 3. Kiitos haasteesta! Laitoinkin jo ihan vahingossa juuri äsken ensimmäisen kuvan kesästä! Taidankin venyttää tätä haastetta ja laittaa jokaiseen seuraavaan viiteen postaukseen yhden kuvan!
  Minäkin kuolasin niitä kotipuutarhalehden jouluruusuja ja varjohiippoja<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuohan passaa mainiosti, saamme kesäkuvia pidempään:) Tosiaan, varjohiippojakin on vaikka millaisia, eikun keräämään!

   Poista
 4. Ai, miten ihanasti kuvattu kesä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirjo ja kiva kun laitoit mulle tälliasen pohdintatehtävän!
   Hyvää viikonloppua!

   Poista
 5. Niin ihanat kuvat olet laittanut kesästä !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tykkäsit, kesä on aina ihana, ainakin melkein ja aika vielä lisäksi kultaa muistot.

   Poista
 6. Voi, kiitos paljon haasteesta. Pitääkin katsella kesän kuvia ja laittaa. Sulla onkin tosi hienot kuvat!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vaan, sinullakin erinomaisia kuvia blogissasi!

   Poista
 7. Kiva kooste elämän tärkeistä asioista, kauniilla kuvilla höystettynä. Tosiaan, jouluruusuja saisi olla kaupan muitakin kuin valkoisia. Harmittaa, kun pihallamme oli yksi punertava kukkainen, mutta se kuoli viime talvena. Kiitos haasteesta :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä, jäädäänpä odottelemaan kesäkatsausta.
   Harmitus sinun jouluruusua, minuakin nyt hieman harmittaa, kun en muistanut laittaa lehtiä katteeksi kuten aiemmin, mutta vielä niiden päälle voisi havuja laittaa. Toivotaan, että säilyvät taas taven yli.

   Poista
 8. Ihania kesäkuvia!
  Ainakin Kauppila on myynyt punaisiakin jouluruusuja, myös postimyynnissä:)

  VastaaPoista
 9. Beautiful pictures and flowers, macro is so fascinating when you see the fine details.

  VastaaPoista
 10. Upeat kuvat! Ihanasti olit paneutunut tuohon haasteeseen!

  VastaaPoista
 11. Kiitokset suuret kaikista kommenteistanne, mitä tänne on ilmaantunut sitten viimeisen kirjoitteluni:) olen nyt hieman laiskotellut blogin suhteen, on ollut kaikkee muuta puuuhaa.
  Pioni, täytyypä pitää Kauppilan kuvastoa silmällä, kun ilmestyy keväällä. Toisekseen näin joulun alla voi sattua eteen erilaisen värinen jouluruusu jostain kukkakaupastakin
  Tervehdys ja kiitos, uusi kommentoija Anni:)

  VastaaPoista
 12. Rakkautta ja kiintymystä... Miten kaunis kuva!

  VastaaPoista

Kiva kun kävit! Kiitän ja ilahdun kommenteista :)