26. toukokuuta 2014

pari kevätuutuutta ja hieman vanhaakin

Huuiii, miten nyt on kylmä ilma, vain pari-kolme astetta lämmintä, eilen oli varmaan kolmekymmentä astetta, ainakin auringossa..nyt sataa vettä ja tuulee niin että viuhuu. Kävimme pikkulenkillä  koirien kanssa, oli kuulkaa fleecehousuu, paitaa, hanskaa ja pipoa, kaiken kruunasi toppatakki, varrelliset lenkkaritkaan eivät olleet yhtään liikaa. Ja koko viikoksi on tällaista luvassa näillä kulmilla. no, ei makkeeta mahan täyveltä:)

Ihan ekaksi on laitettava kuva ihan pikkuisesta himalajanesikosta, se yllätti minut täysin, kun oletin sen jo kadonneen, pikkuruiset kukat huusi että täällä ollaan, en ole ennen nähnyt luonnossa kukkivana, väri on aika mellevän hehkeä..Seuraavaksi kääpiömanteli, viimekesän istutuksista..Kylmä puhuri oli tänään karistellut lähes kaikki kukat alas, onneksi ehdin ikuistamaan...tästä tykkään kovasti, ehtii ensimmäisten nenässä kukkimaan.. Jälleen kerran kartanopionin vuoro, nuput mukavasti pullollaan ja murkut riemuissaan..


Sipulikukat ovat ehtineet myös kukkaan, nämä kaikki ovat vanhaa perua, ihmeesti sinnittelevät vaikka en ole nostanut syksyllä pois maasta, viime syksy olikin niin lämmin, että ehtivät kai varastoida energiaa sipuleihin.

valkoinen kaukaasianpitkäpalko sisääkäynnin kupeessa houkuttelee öttiäisiäAiemmin kerroin valamonruusujen alasleikkuusta, yhden pensaan kohdallle jäi melkoinen monttu, siihen saimme multakuorman ja nyt hellepäivien ratoksi levitin mullan paikoilleen, ja taas samalla tuli uutta hyvää istutusaluetta. Onneksi lavassa on monta, monta perennantainta, joita voi siihen istutella, jos tuo ilma milloin sallii. Loma alkaa parin päivän päästä ja ehkäpä sitä sitten saa päästää luovuuden valloilleen ja laittaa uutta, kaunista kukkivaa maahan. Sitä odotellessa, hyvää viikkoa kaikille lukijoille!
16. toukokuuta 2014

pikainen kuvakimara pihamaalta


ehkä se kesä kuitenkin tulee...


kolme kertaa olen istuttanut kirjopikarililjan mukuloita ja nyt vasta onnistui...verihanhikki availee hopeanhohtoisia lehtiään....ja tulppaanit valmistautuvat tuleviin hellepäiviin... narsissit ovat jo avanneet kukkansa


ja pupukin taas loikoilemassa, missä lie talven rymynnyt, kun on mennyt naama tuon näköiseksi..

Niin on kiirettä pitänyt viimeaikoina, ettei ole tälle palstalle ehtinyt ollenkaan, remppahommia ja kaikkea muuta.. mutta parin viikon päästä alakkaa loomaaa!! sitten ehtii paneutumaan pihapuuhiinkin paremmin, nyt on mennyt enempi katselun puolelle. Kauppilan paketti saapui ja nyt pitäisi saada kasvit vielä paikoilleenkin, huoh... mutta eiköhän se siitä suttaannu aikanaan.

Tansku ja Satu.. kiitos haasteista mutta en ole vielä millään ehtinyt syventyä niihin.. ehkä joku päivä..

mukavaa viikonloppua ja toivotaan että aurinko hellii meitä:)


1. toukokuuta 2014

värikästä vappua!Aloituksessa keväisen keltainen, pian aukeneva torvinarsissi...


seuraavaksi rungollinen lamoherukka punertavan nupun kera...


kääpiömantelin nuppu ei jää pekkaa pahemmaksi vihertävänruskeassaan...


saati lilansävyiset kevätesikot, jotka ehtivät ensimmäisinä aukaisemaan kukkiaan


..ja mikäs suti se siinä , punaisena hehkuva kartanopionin alku..

Tässä pikainen värikatselmus tänään vapunpäivänä, löytyyhän näitä kun kyykistyy hieman alemmaksi kameran linssin kanssa :) Sää on ollut tänään vaihteleva, välillä on hyytävän kylmää, mutta kun aurinko kömpii esiin pilven takaa, niin johan lämpenee. Onneksi ei ole satanut ollenkaan, ja sain taas pihan haravointia hieman eteenpäin. Kävin jokirannassakin kävelyllä, oli niin hiljaista... oikein mukava vapun päivä, paitsi omassa pihassa sirkkelit vinkui vielä remontin vuoksi :) tai oikeastaan siellä valmistui kuisteille mainiot penkit ja koiratkin saivat uuden rappusen asumuksensa eteen.