30. kesäkuuta 2014

sateisen illan viihdettä

Joutavalla jotain, ulkona sataa kaatamalla, takassa tuli ritskuu ja kynttilä palaaa pöydällä...ilmalämpöpumppukin puhkuu lämmintä tupaan, että sellainen kesäkuun viimeisen päivän ilta. Valokuvia  selailen ja järjestelen kansioihin..laitanpa jokusen kuvan laittaa tänne palstalle muistoksi, nappailin kuvat eilen illalla sadekuurjen välissä.
Japaninkurjenmiekka, tarkemmin lajiketta en tiedä mutta näitä on oikeastaan kplmea eri sävyä ja kukissakin on hieman eroa. Kuvissa pari hieman erilaista.Purppuratulikukka, tämä väri innostui kasvattelemaan oikein kunnon puskan itsestään. Kukkakaveri pyysi laittamaan tästä kuvan sivulle, hän näki tämän ennen kukintaa, joten tässäpä komeus edempää ja tosi läheltä ja siltäväliltäkin:)

 purppuratulikukkien joukossa on myös erikoinen värimuunnos...


 ja sitten vielä herkkä valkoinen tähkähietalilja, aloittelee kukintaansa.


Lopuksi ruusukuvakulmia...


Tällainen illanvietto tänään, täytynee nyt jo lyödä laput silmille ja rentoutua huomista työpäivää varten.

Tervetuloa lukijakseni, Ritva!

Huomasin juuri, että hups, blogillani on synttäripäivä, 3 vuotta on juuri tänään täyttynyt, aika on vierähtänyt siivillä ja paljon on kaikkea tapahtunut... Kiitokset kaikille vakkarilukijoille sekä satunnaisemmin sivuilla piipahtaneille vierailijoille! Tästäpä sitä vaan jatkellaan... eteenpäin...


26. kesäkuuta 2014

pihalla ja pientareella

...pihalla..
'Lumo' nuppuilee..


..se yksi ja ainoa, ainutkertainen... 'Louise Bougnet' in kukka


... ja pientareella...


...näihin kuviin... hyvää loppuviikkoa!21. kesäkuuta 2014

ruusuja juhannuspäivänä
 Teresanruusu 'Therese Bougnet'

 Keijunruusu 'Dart's Defender'


Nukkeruusu 'Rosa nitida

  Hieman ylhäältä päin tuli kuva napsaistua tästä synttäriruusustani, jonka ostin varmuuden vuoksi ihan itse, istutin sen myös samana päivänä, muistanpahan jatkossa.. ruusu on kanadalainen pensasruusu 'Morden Centennial'. Kovasti luvataan, että se menestyisi myös meidän leveyksillä ja uskonkin niin tapahtuvan. Innolla odottelen kukinnan alkamista. Uusia ruusuja on myös valkoinen
´Schneewittchen´ ja jaloruusu 'Mariandol' joista myöhemmin, jos intoutuvat kasvamaan ja kukkimaan.

Puutarhaan on tullut myös hieman ikävämpiä asukkeja, kärhöpistiäiset ovat munineet ja toukat yrittävät laittaa silpuksi parin kärhön lehdet, yök... ruiskuttelin jo mäntysuopaliuosta, mutta tuskin vielä siitä tokenevat, pitänee etsiä järeämpiä aseita, etteivät leviä kaikkiin kärhöihin.


 ... ja ei vielä siinä kaikki, ihmettelin, kun luumupuun uusien versojen kärjissä lehdet kummasti muuttuvat kellanvihreikis.. hui mikä ökkämäärä löytyi lehtien alapinnoilta.


Nämäkin saivat suihkeen, mutta katsotaan josko pyretriiniä tarvittaisiin jatkossa..

Tänäänkään ei ole helle hellinyt meitä.. aamulla lämpötila oli 9 astetta ja ihan pilvessä. Nyt onneksi jo paistaa aurinko, täytynee taas lähteä kyykkimään tuonne pihan puolelle. Tämä päivä on mennyt  lähes koneen ääressä, kun intouduin väsäämään muutamia kuvia kehyksiin, saapahan talvella sitten ammentaa energiaa kesäisistä kuvista.

Hyvää juhannuspäivää kaikille! 

17. kesäkuuta 2014

jäätävä juhannusviikko

Näin ne kesäkelit muuttuu, tuntuu että täällä sisälläkään ei osaa tehdä oikein mitään, kun on niin kylmää, jähmettyy ihan, laitoin ilmalämpöpumpunkin puhaltamaan, että jostakin päin puhaltaisi lämpimämpiä tuulia..

Aamupäivällä kipaisin nopsasti ottamassa alimman kuvan valkoisesta siperiankurjenmiekasta, vaikka ei tuo nyt ihan viti ole, luulin sen olevan. Istutin sen viime kesänä ja nyt on eka kukkavana noussut huimaan korkeuteen.
Kiinanlaikkuköynnöksestäkin näin ensimmäisen kerran kukat, jotka piilottelevat lehtien katveessa, aika söpöt minusta.


Ja sitten tämä kärhöjuttu, tilasin Kauppilalta valkoisen loistokärhön Beautiful Briden mutta eipä se nyt olekaan se, hieman olen pettynyt kun odotin niin sitä valkoista. Mikä lie tämä, en ole jaksanut vielä selvittää tarkemmin..?


Senetti puhkuu väriloistoaan tämän harmauden keskellä 


Kaikesta kylmyydestä huolimatta, hyvää juhannusviikkoa!


16. kesäkuuta 2014

päiväretken kohteena Ruunaa ja koskien pauhu

Täytyyhän sitä lomalla tehdä muutakin kuin puutarhahommia. Viikko sitten kävimme visiitillä Oulussa ja eilen suunnistimme sitten ystäväni kanssa Ruunaan maisemiin Lieksaan ihailemaan suomalaista luontoa ja Lieksanjoen pauhuja. Vettä virtasi joessa erittäin vuolaasti, paikalla oli  perheitä ja etenkin kalastajia, isompia ja pienempiä poikia heittousitimineen. Meillä oli tarkoitus vaan viettää leppioisa päivä luonnon helmassa, tosin nautimme lounaan valmiista lounspöydästä, ettei ihan niin retkellä sentään, että omin eväin. Aurinko paistoi ja lauantaipäivän viileys oli vaihtunut oikein sopivaan ulkoiluilmaan.

 Polkujen varrella oli pieniä puroja ja pikkukoskia omine elävineen..puiden välisessä suvannossa..nämä pikkuiset huomasin vasta kotona kuvia katsellessani :)Vanhat, sammaloituneet tukinuittopuut kertovat merkittävästä uittohistoriasta, uitot ovat työllistäneet satoja työmiehiä hevosineen. 1860-luvulta saakka Lieksanjoki toimi myös rajauittoväylänä. Rajantakaista puutavaraa uitettiin 110 vuoden ajan, päättyen 1970. Uittotoiminta loppui Lieksanjoessa kokonaan vuonna 1986. Tukkilaiskisat saivat alkunsa näillä koskilla, siellä punnitiin tukkimiesten parhaimmiston taidot. Polkuja riittää moneen makuuun, välillä pitkospuut johdattelevat kulkijat pahimpien suopaikkojen yli koskelta toiselle. Tässä ollaan matkalla Haapavitjalle.Joitakin vuosia vanha muurahaisasumusHaapavitjan ylitysYlempänä virran varrella oli seesteistä ja hiljaista, koskien ääni oli vaimentunut metsän hiljaisuuteen ja vienoon veden ääneen.


Pientä kanoottitemppuilua Neitikosken stopparissa, osui joku koskitreenaaja paikalle. Vuosia sitten olimme työporukan kanssa näissä maisemissa ja meistä muutamat, itseni mukaan lukien, laskimme kosket alas kumiveneellä alas, oli muuten hieno kokemus, suosittelen!

Vielä on viikko lomaa jäljellä, ehtii tehdä kaikenlaista mukavaa..pestä vaikka ikkunoita.. ;)