29. marraskuuta 2014

luonnonpuu tarhassa
Tänään ei ole ollut niin valoisaa, kuin ylläolevissa kuvissa, jotka ovat joltain aiemmalta päivältä, kun lunta edes jonkunverran oli. Viime yönä oli tosin satanut hieman lumenhärmää, maa on edelleen valkoisena. Siinä, että lunta ei ole lähes mitään, on etunsa, metsäpoluille pääsee vaivattomasti matalavartisilla kengillä ja liikkuminen on helppoa. Odotan kuitenkin innolla niitä lumikenkähankia, koska viimetalvenkin saivat lumikengät levätä varastossa ihan rauhassa. Olisi niin ihanaa rämpiä metsän uumenissa ja saada syke mahtavaan vimmaan ja villapipo tirisemään hikikarpaloista:)


Huomenna taidetaan pitää pienet kotipikkujoulut, kynttilät palamaan, hieman hyvää ruokaa, leipomusta ja jos vaikka glögiä jo maistelis. Lyhyestä virsi kaunis, sanotaan, joten hyvää viikonloppua!

14. marraskuuta 2014

kuusi kuvaa kesästä... jatkuu...

Sain  Mökkipuutarhasta haasteen valita kuusi kuvaa kesästä, kiitokset Pirjo! Haaste kuului näin:

Haasteessa on tarkoitus valita kuusi kuvaa viime kesästä. Aihe on tottakai täysin vapaa, kunhan vain kuvat ovat viime kesältä. Siispä, suosikkikasveista, kesän projekteista, onnistumisen ilosta, reissuista tai vaikka vain kauniista valokuvista on haasteenne tehty.

Yritän kantaa korteni kekoon ja ryhdyin tuumasta toimeen heti aamusta. Kivaa onkin plarailla menneen kesän kuvia ja huomasin, että edelleen kuvailen pääsääntöisesti vaan pihani kasveja. Kai ne ovat minulle, joka nautin suunnattomasti värien vivahteista, muodoista, tuoksuista ja kasvamisen eri vaiheista, niin tärkeitä, ettei mikään mene niistä edelle, no kai jotain menee, mutta niistä asioista ei saa kuvia MUTTA niistä asioista voi siirtää tunnelmia valokuviin, hieman vaikeasti avautuvia juttuja vieraille, mutta itselle niin selviä:)


Omasta vinkkelistä ajatellen, minun kesäni piti sisällään mm. :
  
odotusta ja riemua,


ystävyyttä ja kuohuntaa,


lämpöä, onnea ja luottavaisuutta,
rakkautta ja kiintymystä,

kestävyyttä ja pysyvyyttä,

...myös luovuttamista ja luopumista.

Niinkuin Pirjo heittää haasteen lopuksi, että pannaan kesäkuvat kiertämään niin olisi hienoa jos saisin sinut 
- Tarja  Parasta aikaa
- Minna  Mama's garden
- Emilie Hurahtanut
mukaan kuvien kierrättämiseen!

Olen pienellä minilomalla parhaillaan ja olen panostanut erityisesti ulkoiluun ja kävelyyn metsäpolkuja pitkin. Toissapäivänä aikaa vierähti kolmisen tuntia ja eilen pari tuntia, tänäänkin on suunnitelmissa jonkinlainen maastolenkki. Miten mahtavaa onkaan lenkkeillä päivänvalossa, taidan tästä lähtien aina ottaa lomasen tähän marraskuuhun. Nyt osuivat kelitkin kohdilleen, vaikka sehän on vaan paljolti pukeutumis- ja asennekysymys.
Eilen tuli uusi Kotipuutarha -lehti ja siinä oli hyvä artikkeli jouluruusuista, miten paljon lajeja onkaan. Mistä vaan löytäisi noita tummanpunaisia ja muita kauneuksia, kesällä Tommolan tilalla oli jotain erilaista, mutta siinä päivänliljamaniassani en sitten tullut sitä ostaneeksi. Minulla on tällähetkellä valkoinen ja vielä kukkimaton vaaleanpunaisen vihertäväkukkainen. Auts, mikä sanahirviö...
No joka tapauksessa jouluruusuja haluan lisää ja oikeastaan paljon muutakin, kun olen mietiskellyt istutuksiani tässä marraskuun hämäryydessä. Ajatella, kohta on joulu käsillä, piparit ja glögit tuoksuu ja sittenpä siitä on enää huraus parempaan valoon ja kaikki on taas reilassa;)

Oikein hyvää ja energistä loppuviikkoa!


6. marraskuuta 2014

rauhallista meininkiä

Ihan nyt vaan oleskellessa menee nämä pimeät illat, villalankoja jo plarailin, mutta eipä siitä sen enempää tullut silläkertaa. Mutta vielä joku päivä tulee...
Nyt on aikaa mietiskellä asioita ja suunnitella tulevia kesäprojekteja, niin ja musiikki taas vetää puoleensa, se on lähes jokasyksyinen ilmiö pihapuuhien jälkeen. Hapuilen huomaamatta youtuben suuntaan ja selailen musiikkivideoita. Kesällä tarttui usein korvaan pehmeärytminen Waves, mutta nyt löysin tällaisen ainakin minun korviani hivelevän version..

Hyvää loppuviikkoa näiden pehmeiden sointujen kera...