18. tammikuuta 2015

ruusuikäväNiinhän siinä sitten kävi, että ruusuikävä iski. Ostin eilen aivan markettikimpun suurimpaan tuskaani. Kimppu valikoitui omakseni viehkon värin perusteella. Nyt olen selaillut jatkoksi aiemmin kuvaamiani ruusuja, jotka ovat kukkineet pihassani. Oi, niin tulee ikävä jo kesää...ihan tuntuu tuolla jossain sydämen ja vatsalaukun välimaastossa...

Täällä on nyt lauha ilma ja katoilta on lumet tippuneet alas ja kaikeksi onneksi myös sähkölinjojen kupeilla kaartuvista puista. Ne ovat aiheuttaneet melkoisesti sähkökatkoksia ja pari kertaa on vesi ollut poikki, koska vedenottamollekaan ei ole tullut sähköä. Niitä maaseudun iloja tämä, mutta meillä on onneksi puu-uuni, hella ja takka, että lämmintä saa ja tarpeentullen voi vaikka ruuatkin keitellä puuhellalla. Onneksi silloin rakentaessa huomattiin tuokin vaihtoehto huomioida. 
Tilhiparvet pyörivät pihan ympärillä noukkimassa runsasta pihlajanmarjasatoa ja punatulkutkin ruokailevat ahkerasti mongolianvaahterassa. Harmi kun en saa kunnon kuvia niistä kun ei ole sopivaa putkea käytössä. Toivottavasti mongolianvaahtera säilyy syksyisistä kolhuistaan, meni niin paljon oksia poikki ensilumen saatossa.Olen nyt hieman laiskasti päivitellyt blogia, koska en vaan jaksa enää iltaisin töiden jälkeen ja olen valinnut ulkoilun koneen ääressä istumisen sijaan. Lisäksi istuminen alkaa tuntumaan tuolla ristiselässä, kun olen jo koneen ääressä työkseni kahdeksan tuntia päivässä, täytyy tasapainottaa liikunnalla.

Mutta jahka päästään pihapuuhiin, aiheet taas lisääntyy ja aktivoidun varmaan tälläkin sektorilla.

Hyvää loppuviikonloppua ja tulevaa viikkoa kaikille!
Lämpimästi tervetuloa uudet lukijat, en voi uskoa, että mennään jo toisella sadalla, kivaa te!
10 kommenttia:

 1. Ihanat ruusut, tekevät hyvää kuvinakin. Meillä räpsi eilen koko illanvalot. Elämä suunnitellaan sen mukaan.

  VastaaPoista
 2. Kyllä, ruusu- ja varsinkin kevät-ikävä on ihan samoin tuolla jossain vatsan seudulla :) Ihania ruusuja olet ostanut. Kyllä olis "pakko" hankkia jotain piristystä, kun milloin kauppaan vaan kerkiäisi.
  Onneksi ovat lumet sulaneet puista, vaan kyllä moni puu (salava) meilläkin halkesi ja paljon oksia on poikki.

  VastaaPoista
 3. Niin kauniit ruusut ja voi miten paljon punatukkuja, lumet senkun sulaa sulamistaan. Mukavaa alkavaa viikkoa:)

  VastaaPoista
 4. Ihanat ruusut! Onneksi lumikuormat ovat hellittäneet puiden oksilta. Pääsimme onneksi vain parin tunnin katkolla viime viikolla. Hyvää alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 5. Onpa kauniin väriset, hempeät ruusut! Voi tosiaan, kesän ruusuja... istutin syksyllä kolme uutta ruusua pihalleni, nyt on niin kiehtovaa odotella niiden kukintaa. Onneksi sitä ennen tulevat jo kevätkukat, niin ei tarvitse ihan puolta vuotta odotella ilman mitään silmänruokaa.
  Täällä kun ei ole lunta enää lähes ollenkaan, on ollut jännää katsoa uutisista niitä sisäisen Suomen lumikuormia. Ja kauheaakin se on ollut, kun miettii, millaisessa ahdingossa jotkut sen takia ovat. Hyvä, että sähkökatkot saatiin nyt toistaiseksi hoidettua!

  VastaaPoista
 6. Ruusut ovat varmaan kaikkein halutuimpia ja ostetuimpia kukkia maailmassa.

  VastaaPoista
 7. Aivan ihania ruusuja...! Minä kävin tänään pitkästä aikaa Plantagenissä ja hip hei...siellä oli jo valkoisia helmililjoja..Kyllä on mullakin jo kova ikävä kevättä.

  VastaaPoista
 8. Ihanan värisiä ruusuja olet ostanut. onpa puussa paljon punatulkkuja Kevättä odotellaan kovasti :)

  VastaaPoista
 9. Ruusuja, aah! Kevättä odotetaan myös täällä, siemeniä ostettu ja välineet tarkistettu useampaan kertaan (purkit ja purnukat)
  Lumimassat tehneet tuhojaan, isoja oksia katkeillut raskaan taakan alla. Keväällä on tiedossa oksasavottaa:/

  VastaaPoista
 10. Ihania kuvia ruusuista!
  Ja myös punatulkut kuvissa näkyy niin hienosti punaisina väripilkkuina!
  Hyvää tammikuun loppua sulle!

  VastaaPoista

Kiva kun kävit! Kiitän ja ilahdun kommenteista :)