14. maaliskuuta 2015

hip, hei, lomaaaaa...

On sitä odotettukin, viikko vaan mutta luulempa ehtiväni tehdä taas kaikkee kivaa ja rentouttavaa. En ole kovin tarkkaa suunnitelmaa tehnyt, olen tällainen sitoutumiskammoinen. Aina pitää jättää pelivaraa mukaville asioille, motto vois olla, että teen mitä nyt sattuu huvittamaan. On tietenkin olemassa tiettyjä juttuja mitä pitää tehdä jokatapauksessa mutta niiden välissä...
Ehkäpä jonkun siemenkylvöksen laittelen, muistaakseni salkoruusun siemenet odottavat multaan pääsyä ja jotain muutakin.

Tänään oli tosi aurinkoinen päivä ja kaksi kertaa ehdin lenkkeillä koiran kanssa, varmaan ainakin yksi pisama on tullut näkyviin niiden talvisin piilossa olevien joukosta. Jos kelit jatkuu tällaisena, pisamia on kovasti luvassa lisää, tai kesakoita, kuten meillä sanotaan.

Viimekesän kuvia ehdin myös plarailla...


Kissankello olen siirtänyt ihan vaan tienpenkalta omaan pihaan ja hyvin menestyy ja siementää ahkerasti


 Kivaa olis taas kärhöjenkin kasvua ja kukintaa seurailla, kellarissa ovat vielä kaikki ja taidan ne nostella vasta huhtikuun puolella ylös, olen aiemmin ehkä hieman liian aikaisin ottanut valoon ja sitten joutuu niiden kanssa puljaamaan, kun autotallissa kasvattavat honteloita pitkiä versoja.

 ja tietenkin himoitsen taas kamerallani niitä kaikkia hienoja yksityiskohtia, mitä pihan kukista ja kasveista löytyy tai muualta ympäristöstä.

Haaveiluksi taas meni mutta menköön...niiden voimalla jaksaa, jaksaa..

Tervetuoa lämpimästi uudet lukijat, toivottavasti viihdytte mukana blogini matkassa.

Hyvää viikonloppua kaikille! Meillä on täällä meneillään ampumahiihtotohinat, mutta ei ole paljon tullut seurattua, ainoastaan töistä tullessa on joutunut poikkeukselliseti ruuhkaan yleensä niin väljällä kotimatkalla. On jos jonkinmaalaista rekkaria ja menopeliä, huomennahan ne kisat taitavat jo loppuakin...

 

6 kommenttia:

 1. Käsitinkö oikein, että kasvatat kärhöjä ruukuissa ja pidät ne talvet sisällä? Onko sinulla kärhöjä maassa kasvamassa ollenkaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, olen niin epävarma, kasvavatko kärhöt täällä nelosen vitosen rajamailla ja kun ostin ensimmäisen ns. jalokärhön 'Fujimusume' niin istutin sen ruukkuun ja vein sen talveksi kellariin. Siitä saamat hyvät kokemukset ovat innoittaneet tekemään niin muillekin kärhöille. Onhan niissä värkkäämistä mutta kukinta alkaa aiemmin ja kestää useimmissa koko kesän. Ylempänä kuvassa oleva on 'Madame Jukia Correvon' on ruukussa muratin ja sypressin kanssa, ja talvehtivat yhdessä, kästevä kesäistutus:) MJC kärhöjä on kaksi myös ulkona maassa talvehtimassa ja ovat säilynee hyvint mutta kukkivat vasta syyskesällä. Nyt on sitteen lisää lajikkeita kellarissa, ainahan se on arvoitus miten onnistuu, mutta suosittelen kokeilemaan. Maassa minulla on varmempia alppikärhöjä ym.

   Poista
 2. Oikein kivat suunnitelmat sulla lomalle :) Vielä kuukausi aikaa "omaan lomaan" .
  Kauniita ovat nuo kukatkin. Olisi tosi hienoa kasvatella kärhöjä ruukussa, niin kukkisivat aikaisemmin, mutta ei ole kellaria. Yritin talvettaa terassilla isossa ruukussa suojattuna, mutta paleltuivathan ne. Täytyy vaan luottaa lumen suojaan pihalla :)
  Nythän ne ampumahiihtokisat loppuivat, vähän oli pettymys meidän menestys. Mutta ei se mitään, sitten toisella kerralla paremmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi lunta on tänätalvena ollut ihan mukavasti, se lupailee hyvää kesää kasvien suhteen.
   Aamuisin on ollut tosi kiva käydä hankiaiskävelyllä, ei ole tarvuinut lumikenkiä mukaan, niin hyvin kantaa, huippukivaa:)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos Sussi! Nautin täysin siemauksin aurinkoisista aamukävelyistä.

   Poista

Kiva kun kävit! Kiitän ja ilahdun kommenteista :)