22. maaliskuuta 2015

loman rippeet ja jotain kevätpuuhaa

No niin, loma on sitten lopuillaan ja täytyy sanoa, että ainakin lomakelit olivat yli odotusten. Eipä tarvinnut lumikenkiä, ihan sai hipsutella maastolenkkareissa pitkin vahvoja kantavia hankia. En edes muista, milloin olisi ollut näin kantavat hanget. Aamuisin likipitäen pari tuntia huiskahti metsien ja peltojen katveessa. Ja niitä pisamiakin sitten tuli lisää, ompahan jotain lomamuistoja.  pajunkissatkin jo pullistelevat niin komeina
Aamureissuilla joutui turvautmaan kännykkäkuvauksen, kun toisessa käsipuolessa roikkui menohaluinen Olavi-koira, niitä puppelin jälkiä kun oli jokapaikassa. Oli hieman tarkennusvaikeuksia, mutta en hennonnut jättää Olttua kotiin, kun oli niin innoissaan aina kun näki, että vedän ulkovaatteita päälleni. Kivaahan meillä oli, nautimme molemmat kauniista auringonpaisteesta ja jalan alla olevasta tukevasta lumipinnasta.Kurkistin eräänä päivänä kellariinkin ja siellähän oli mukavat näkymät, kaikissa kärhöissä oli n. 10-15 cm pitkät alut. Hienoa, vielä saavat olla pari, kolme viikkoa keltsussa, sitten nostan ne valoon. Ruusujen oksatkin olivat niin vihreät ja myös jo vuosia vanha sypressi, se oli niinkuin olisin sen juuri laittanut talviteloilleen.

Siemenet on kylvämättä, ja oikeastaan taitavat jäädäkin, nyt täytyy priorisoida näitä puuhiaan. Ehtiihän noita kylvää sitten maahan ja lavaan ulos, salkoruusut voi ainakin laittaa lavaan varttumaan. Kauppilan kuvastokin tulla tupsahti ja tilasin siitä spidereita (päivänliljoja) ja muutaman vuokon, joita jo yritin saada viime keväänä, mutten onnistunut, jospa nyt sitten.

Kyllähän sitä kaikkea tekisi mieli, mutta tilaa alkaa olla aika vähän, tai ainakin kukkapenkkejä pitäisi taas leventää. En oikein uskalla ottaa nyt hyvin isoja projekteja, jos jää sitten vaikka tekemättä, joko ei vaan jaksa töiden lomassa tai tulee jotain... Täytyy antautua noille entisille kasveille ja odotella viimekesäisien istutuksien tuloksia. Onhan siellä aika monta uutta pionia ja ruusua tulossa...
Pari puutarhareissua on suunnitteilla ja senhän arvaa, että jotain jännää niiltä reissuilta mukaan tarttuu kuitenkin.

Paremman puutteessa ja kevätkukat mielessä ostin eilen pari ruukkukrysanteemia Kukkatalosta, tein vileenit, sain halvalla, kotimaisia 5€/2 kpl!! 
Mummokukkia minusta, kai se johtuu siitä, kun äidilläni oli usein noita.

Näihin kuviin, hyvää viikkoa lukijoilleni ja palaillaan taas eetteriin!!

15 kommenttia:

 1. Mummokukkia tai ei, mutta harvinaisen kestäviä. Sitäpaitsi tuo valkovihreä on todella kaunis krysanteemi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihastuin minäkin nimenomaan tuohon väriin, kivaa olisi jos kestäisivät pääsiäisen yli.

   Poista
 2. Kauniita kuvia sinulla on. Melkoisesti teilläkin on vielä lunta. Samoin meillä (Joensuu). Mukavaa töihin paluuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anneli A! Ja täällähän sitä Joensuun liepeillä ollaan, Kontiilahessa;)

   Poista
 3. Löytyyhän sitä vielä lunta sentään sieltäki, ettei ihan ainua paikka olla. :) Mukavaa kevään odotusta tai jatkoa, kummin vain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ettepä tosiaan ole, meillä onkin aika usein lähes samat lukemat kuin siellä teillä pohjoisessa, aika huimaa vauhtia lumet nyt haihtuvat tuulten mukaan, onneksi toisaalta... Mukavaa kevättä sinullekin!

   Poista
 4. Mukavaa viikkoa myös sinulle! :)

  VastaaPoista
 5. Meillä on myös ollut mahtavat hankiaiset! Ihanat kuvat!

  VastaaPoista
 6. Näyttää niin keväiselle! Ihana tuo tassukuva:)

  VastaaPoista
 7. Mummoilu on nyt "muotia" :) On kauniit kukat. Ja luntakin on tullut lisää, huoh.
  Kyllä pitää priorisoida tosiaan, kun aika ei riitä kaikkeen. Tekis mieli tosiaan jo ostaa kukkia, kattelin kaupassa, vaan olivat niin huonoja jo osittain rupsallaan. Narsissitkin olivat ylikasvaneita. Jäi ostamatta taas kerran :)

  VastaaPoista
 8. Ihanat keväiset kuvat Minäkin olen paljon hankikävelya harrastanut on tosi hyvät hanget ollut ja lunta on riittänyt :)

  VastaaPoista
 9. Kauniit kuvat. Ihanat värit alakuvassa.

  VastaaPoista
 10. Söpö tassukuva! Hauskaa pääsiäistä ja kevättä!

  VastaaPoista
 11. Hyvää pääsiäistä ja lomaa! Ihanaa, tilasit sieltä Kauppilalta, arvaan ehkä minkä vuokkoihanuuden tilasit. Siellä oli niin kauniita. Nyt varmaan siellä teilläkin sataa jo vettä ja lumet ohenevat, toivon. Krysanteemit ovat kyllä trendikkäitä vaikka olisivatkin mummokukkia :)

  VastaaPoista

Kiva kun kävit! Kiitän ja ilahdun kommenteista :)